Sommar 2025: Ändrade telefontider vecka 26-32 måndag-onsdag 08.00-14.00 och torsdag-fredag 08.00-12.00. Vecka 28-32 är mottagningen stängd.
Habiliteringen är en specialistverksamhet som kompletterar övrig hälso- och sjukvård, förskola, skola och andra kommunala verksamheter. Vi vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med bestående funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen. Det kan gälla personer med intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning eller rörelsehinder. Barn- och ungdomshabiliteringen i Avesta arbetar med barn och ungdomar i Hedemora och Avestas kommuner.
Vuxenhabiliteringen i Avesta arbetar med personer med funktionsnedsättning från och med 18 år i Hedemora och Avestas kommuner.