Hörselvården erbjuder insatser som bidrar till att personer med hörselnedsättning återvinner eller bibehåller bästa möjliga funktionsförmåga. Målet är att för individen skapa goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhället. Insatserna utformas och utförs med utgångspunkt i en patientcentrerad vård. För att komma till Hörselvården behöver du en remiss. På...
Hörselvården erbjuder insatser som bidrar till att personer med hörselnedsättning återvinner eller bibehåller bästa möjliga funktionsförmåga. Målet är att för individen skapa goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhället. Insatserna utformas och utförs med utgångspunkt i en patientcentrerad vård.
För att komma till Hörselvården behöver du en remiss. På vårdcentralen finns möjlighet att göra en första hörselundersökning. Om undersökningen visar att du är i behov av hörselrehabilitering skickas en remiss till Hörselvården och du blir sedan kallad för ett bedömningsbesök.
Hörselvården arbetar nära med öronsjukvård, skola, habilitering, äldreomsorg, Tolkcentralen, Syncentralen, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen Hörsel.
På Hörselvården arbetar audionom, kurator, syn- och hörselinstruktör, tekniker samt sekreterare.
Det här kan Hörselvården hjälpa dig med,
*Hörselmätning i samband med hörselrehabilitering. *Utprovning, anpassning och service av hörhjälpmedel, utifrån Region Gotlands regelverk. *Rådgivning, samtalsstöd, information och utbildning till dig som är patient, närstående eller kringpersonal. *Introduktionskurs i teckenspråk till familjer med barn som har en hörselnedsättning eller dövhet. *Insatser i samverkan med Syncentralen och Tolkcentralen till patienter med kombinerad syn och hörselnedsättning.
Hörselvården tar endast emot patienter som är folkbokförda på Gotland. Övriga hänvisas till sin egen hörselmottagning.