Närhälsan Backa vårdcentral logo

Närhälsan Backa vårdcentral

Uppdaterad 250624 VACCINATION Välkommen att vaccinera dig mot TBE, pneumokocker, kikhosta och mässling/påssjuka/röda hund (MPR) hos oss. Boka din tid här på sidan. För övriga vaccinationer, vv. ring oss. Är du inte listad hos oss? Ingen fara, vi hjälper dig med detta i samband med ditt besök. AVVIKANDE ÖPPETTIDER I SOMMAR Ej kvällsöppet v. 25-35. Dag före röd dag har vi provtagning endast klockan 8-10. ÄLDRETELEFON för dig som är 80 år och äldre. Välkommen att ringa till oss på telefon 0722-054893 måndag-fredag kl 7.30-11.30. HEMBESÖK AV LÄKARE Våra mobila läkare kan besöka dig som är äldre hemma om du inte kan ta dig till vårdcentralen. HOS OSS FÅR DU EN FAST LÄKARE. Välkommen att lista dig. BEDÖMNING AV HUDFÖRÄNDRINGAR Välkommen att boka tid här på sidan eller ring oss. DIETISTMOTTAGNING Klicka på Kontakt med dietist här på sidan eller ring 031-7427317 mån-tor kl 9.00-10.00 NYA PATIENTAVGIFTER i Västra Götalandsregionen. Aktuella avgifter finns på 1177.se/patientavgifter

Hos oss finner du en samlad kompetens bestående av många yrkeskategorier. Det gör att vi kan erbjuda dig ett professionellt omhändertagande och gott bemötande. Vi har utöver specialister i allmänmedicin hudläkare och sårspecialist. Äldresjuksköterska, inkontinenssköterska, hjärtsköterska, hälsopedagog, diabetessköterska, osteoporossköterska, dietist, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, rehabiliteringskoordinator, vårdsamordnare och kurator är också viktiga delar i vårt team. Vi har akuttider för barn varje dag. Du som är 80 år och äldre är välkommen att kontakta oss på vår Äldretelefon 0722-054893 måndag-fredag kl 7.30-11.30. Vårdcentralchef Anna Holst 0700-207979

Informationen uppdaterades 08:54 - 24 jun, 2025

Här kan du se omdömen som Närhälsan Backa vårdcentral har fått i Nationella Patientenkäten.

Drop-in-tider

Labbet
Labbet

Dietistverksamhet, Provtagningsverksamhet, öppen vård, Vårdcentral (BT), Hypertonimottagning, primärvård, Distriktssköterskeverksamhet, Allmänmedicin, Vaccination mot covid-19, Medicinsk fotvård

Närhälsan Backa vårdcentral erbjuder ett brett utbud av specialister och har en främst vänlig personal. Vissa patienter har uttryckt frustration över bokningsprocessen och de långa väntetiderna. Det är viktigt att notera, att personalens bemötande uppfattas olika bland patienter. Många uppskattar den omfattande specialistvården medan andra lyfter fram negativa aspekter som brister i empati och kommunikation.
Vänlig personal
Olika specialister
Enkel att hitta
Fel läkare bokades
akut tandvård, specialister
*Sammanfattat från Nationell patientenkät (67) & Google (5).

Jan-Åke J.
6 mar, 2024
Mycket nöjd och blivit frisk efter bytet :)
Johanna H.
6 jul, 2023
Tyvärr känner man sig ofta ifrågasatt som patient här. De tror inte på vad man säger, rusar igenom besöket och vill nog helst inte att man ska komma dit från första början.