Uppsala Centrum
karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
0
Öppettider
54
1
Specialistområden
Andra funktioner
0

Vårdcentral i Uppsala Centrum

På vården.se kan du jämföra 10 Vårdcentraler i Uppsala Centrum. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst
68 mottagningar i närheten av Uppsala Centrum
primary care
(4)
Öppet idag till 17:00
primary care
(3)
Öppet idag till 17:00

Vad har vårdcentraler i Uppsala Centrum för snittbetyg?

I Uppsala Centrum ligger snittbetyget för vårdcentraler på 3.4, vilket är sämre än i resten av landet. Vad tycker du om din vårdcentral? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och vårdcentraler i Uppsala Centrum.

Vilken vårdcentral är bäst i Uppsala Centrum?

Att välja vilken vårdcentral i Uppsala Centrum du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra vårdcentraler baserat på vad deras patienter faktiskt tycker. Vi utgår ifrån betyg som patienterna själva satt och Nationella patientenkäten.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De vårdcentraler med bästa snittbetyg i Uppsala Centrum på Vården.se är:

Så tycker patienter om vårdcentraler i Uppsala Centrum

 • Jag är glad att jag valde Samaritervårdcentral när jag flyttade till Uppsala . Herren på provtagningen är trevliga. En lill äldre kvinna på receptionen, min läkare Anna Maja som jag har haft i nästan ett år en av mina bästa läkaren jag har haft i de 30 åren jag har bott i Sverige.Hon är bra att bemöta, lyssnar, ta hänsyn . Man blir lugn och kan delar med sig alla besvären och oro för att hon är en medmänniska och professionell. Hon har gett mig hopp att kämpa vidare. Vi behöver mer av henne inom vården

  – Naki N. Samariterhemmets vårdcentral, Uppsala

 • Alltid bra bemöt och fått hjälp

  – Cecilia M. Samariterhemmets vårdcentral, Uppsala

 • Jättenöjd med min nya vårdcentral. Gick snabbt att boka tid, lokalerna var fräscha och bemötandet av min läkare var jättebra. Fålhagens vårdcentral borde få en stor stjärna💫💫

  – Elin G. Fålhagens vårdcentral, Uppsala

 • Jag har nu i ett antal år varit listad hos läkare på Fålhagens VC och varit där rätt många gånger, senast idag. Jag vill understryka att denna VC är fantastisk, i alla avseenden. Stället är fullt av kunniga människor, lätt att kontakta och patienten får ett bra bemötande. NI borde få medalj och löneförhöjningar!

  – Ann-Margret R. Fålhagens vårdcentral, Uppsala

 • Jag är nöjd med vården på samariten. Bästa vårdcentralen i Uppsala Från receptionist,laboratorium personal till alla vårdpersonalen men speciellt min läkare som följde upp min hälso situation efter varje träff .Hon var Väldigt lyssnande och empatisk,en läkare som jag onskar alla patienter att träffa. Hon gå in i patientens situation,hur jag mår,hur det känns att vara sjuk. Jag träffat många läkaren eftersom jag är sjuklig men de mesta se stressat ut,visas att det är bara rutin ,dålig bemötande och saknar empati. Tack till läkaren Molin Anna Maya på samariterhemmet. Du behövs!

  – Nakisita H. Samariterhemmets vårdcentral, Uppsala

Vilka vårdcentraler i Uppsala Centrum har öppet på kvällar och helger?

Om du behöver hjälp på kvällen eller helgen kan du vända dig till någon av dessa vårdcentraler:

Vårdcentralen är dit du i första hand ska vända dig om du blivit sjuk eller upplever symtom som inte är akuta. Det finns över 1500 vårdcentraler i Sverige idag och du har rätt att söka vård på vilken vårdcentral du vill. Vanliga besvär som du kan få hjälp med på vårdcentralen är till exempel

 • högt blodtryck
 • astma
 • allergi
 • infektioner
 • nedstämdhet
 • ångest
 • hudproblem.

Vilka jobbar på vårdcentralen?

På vårdcentralen jobbar läkare som är specialiserade inom allmänmedicin. För det mesta får du träffa en läkare när du kommer till vårdcentralen, men beroende på vad du har för besvär kan du ibland få hjälp av en sjuksköterska eller distriktssköterska. På många vårdcentraler jobbar också fysioterapeuter, arbetsterapeuteter, kuratorer och psykologer.

Du kan lista dig på en vårdcentral

Om du vill kan du välja en vårdcentral där du får din huvudsakliga vård. Det kallas för att lista sig. När du listar dig registreras du på den vårdcentral som du valt och får ofta en specifik läkare som du träffar varje gång du går dit. Det brukar kallas för att du har en husläkare.

Du kan när som helst byta vårdcentral om du inte är nöjd. Det gör du helt enkelt genom att lista dig på den vårdcentral som du vill byta till.

Vad kostar det att gå till vårdcentralen?

Hur mycket det kostar att besöka vårdcentralen varierar mellan olika regioner. Det kan också bero på hur gammal du är och vilket typ av besök du gör. Det finns en gräns för hur mycket du behöver betala för vården per år, så om du behöver mycket vård kan du få ett frikort. Det talar om att du inte behöver betala för din vård i ett år från det att du fått kortet.

Så gör du för att kontakta din vårdcentral

Det kan variera mellan olika vårdcentraler hur du enklast kommer i kontakt med dem. Ofta finns det möjlighet att både boka tid och lista sig online. På vissa vårdcentraler går det endast att boka tid via telefon. Du hittar kontaktuppgifter till respektive vårdcentral i listan ovan.