Stötvågsbehandling i Östermalm

Här på vården.se kan du hitta flera mottagningar i Östermalm som erbjuder Stötvågsbehandling. Få mer information och boka tid redan idag! Läs mer.
531 mottagningar i närheten av Östermalm
 
Engelbrekts Kiropraktorcenter
4.9 (51)

990 kr 
Stjärnkliniken Stockholm Stureplan

855 kr
Inga lediga tider den närmaste månaden
Friska Tag Fysio
4.9 (34)
Stjärnkliniken Stockholm City

855 kr
Agilokliniken Norrlandsgatan

860 kr 
Stockholms RehabKlinik City
4.3 (1)

790 kr
Stjärnkliniken Stockholm Södermalm

855 kr
Inga lediga tider den närmaste månaden
Vasa Fysiocenter

700 kr
Rehabkliniken
4.9 (33)

890 kr
Agilokliniken City
5.0 (4)

860 kr 
Naprapat Doktorerna, City

690 kr
Citynaprapaterna

780 kr
Joylife Stockholm
4.9 (2)

820 kr
Agilokliniken Hagastaden

860 kr 
Agilokliniken Södermalm
4.8 (8)

860 kr 
Agilokliniken Nacka

860 kr 
Access Rehab Sjöstaden Stockholm

835 kr
Stjärnkliniken Stockholm Solna

855 kr
Joylife Solna

795 kr
Agilokliniken Arenastaden
4.9 (3)

860 kr 
Naprapathögskolans klinik Vasastan
4.6 (29)

350 kr
Inga lediga tider den närmaste månaden
Kiropraktor Stockholm - Maria
5.0 (5)

fr. 450 kr 
Totalkropp
4.8 (5)
Naprapat Doktorerna, Bromma
4.9 (45)

690 kr 

Till en början användes den för att avlägsna njursten men idag utnyttjas metoden även inom idrottsvärlden av många landslag för att just minska smärta.

Vad är stötvågsbehandling?

Genom att låta en tryckvåg gå in i vävnaden med en viss frekvens kan man fokusera på den punkt det gör ont utan att skada omkringliggande område. Tryckvågen ger en cellmetabolisk effekt, vilket innebär att vävnaden bryts ner och kroppens egna återuppbyggnadssystem stimuleras. Detta ger en högre genomblödning i det skadade området med en smärtlindrande effekt.

Det finns många fördelar med stötvågsbehandling; ingen penetrering av huden sker, vilket gör att det inte finns någon risk för infektion; kroppens egna läkningssystem stimuleras och oftast behövs ingen vidare medicinering; den behandlade vävnaden tål belastning vilket gör att man kan arbeta även under den period man får behandling. Eftersom stötvågsbehandling har många goda effekter rekommenderas den ofta framför kirurgiska ingrepp och kortisoninjektioner.

När används stötvågsbehandling?

Kroppen har flera så kallade triggerpunkter. Det är muskelceller i ett område som har en förhöjd spänningsgrad vilket kan leda till försämrad blodcirkulation och därmed ömhet. Ett vanligt problem kan vara huvudvärk som orsakats av spänning av muskler i nacken. Stötvågsbehandling har visat sig väldigt effektiv mot dessa besvär.

Man använder fortfarande stötvågsbehandling som en effektiv metod för att ta bort njursten, men det sker endast på sjukhus. Fördelen med denna metod när den används för att lindra smärta är att det sker på flera kliniker utanför sjukhusen.

Stötvågsbehandling används för att behandla flera olika besvär och du kan vända dig till kliniker som erbjuder denna behandling vid kronisk eller långvarig smärta, om du exempelvis har hälsporre, tennisarmbåge, hopparknä, trochanterit, hälseneinflammation eller kalkaxel.

Hur går stötvågsbehandling till?

Det finns två typer av stötvågsbehandling: radial stötvågsbehandling (tryckvåg) och fokuserad stötvågsbehandling (chockvåg).

Radial stötvågsbehandling
Behandling med tryckvågor bygger på att en kula slungas mot ett membran med en viss frekvens som genererar en tryckvåg mot huden. Energin överförs till vävnaden och är starkast vid ytan och blir svagare ju längre bort den kommer. Denna metod används vid ytligare skador och risk för att omkringliggande vävnad skulle skadas är ytterst liten.

Fokuserad stötvågsbehandling
Vid denna behandling kan man nå till skador som sitter djupare och används vid njursten eller djupt liggande ärr, men den används även vid ytliga skador. Man använder apparatur som skapar högt tryck i fokuserade chockvågor mot det område man vill behandla.

Oftast räcker tre till fem behandlingar med en veckas mellanrum för att ge tillfredsställande resultat som består. Själva behandlingen tar bara några minuter, och man kan återgå till sin vardag direkt efter. Dock ska intensiv fysisk aktivitet undvikas det närmaste dygnet efter behandling.

När ska man undvika stötvågsbehandling?

Om du har en inflammation i det skadade området eller om du har fått kortisoninjektioner den senaste månaden ska du undvika stötvågsbehandling. Även vid graviditet, cancer, blödningssjukdom eller intag av blodförtunnande medicin, försämrad blodcirkulation i området eller försämrad känsel i området, ska försiktighet iakttas.