karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
0
Öppettider
0
0
Specialistområden

Smittskyddsverksamhet i Kalmar län

På vården.se kan du jämföra 1 Smittskyddsverksamheter i Kalmar län. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
3 mottagningar i närheten av Kalmar län
specialist care

Inga tillgängliga tjänster att boka online
specialist care

Inga tillgängliga tjänster att boka online
primary care

Inga tillgängliga tjänster att boka online

Vad har smittskyddsverksamheter i Kalmar län för snittbetyg?

I nuläget finns det inga omdömen på smittskyddsverksamhet i Kalmar län. Lämna gärna ett omdöme om just din smittskyddsverksamhet i Kalmar län så att fler patienter kan hitta rätt vård!

Vilken smittskyddsverksamheter är bäst i Kalmar län?

Eftersom det inte finns några omdömen på smittskyddsverksamheter i Kalmar län idag så är det svårt att säga vilken som är bäst. Du kan till exempel jämföra öppettider eller adress, för att se vilken smittskyddsverksamheter som passar bäst för just dig.

Vilka smittskyddsverksamheter i Kalmar län har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga smittskyddsverksamheter i Kalmar län som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en smittskyddsverksamhet på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad är smittskyddsverksamhet? 

Smittskyddsverksamhet, eller smittskyddsenheten, har som uppgift att förhindra spridningen av smittsamma sjukdomar inom samhället. Detta för att skydda folkhälsan och minimera smittspridningen, vilket görs genom övervakning och smittspårning av smittsamma sjukdomar, men också för testning och behandling. Inom smittskyddsverksamheten hanteras olika smittsamma sjukdomar som till exempel luftvägsinfektioner och könssjukdomar. Smittskyddsverksamheten arbetar utifrån Smittskyddslagen, som säger att personer som smittats av vissa sjukdomar kan vara skyldiga att söka läkare, låta sig undersökas samt genom att ge upplysningar till läkaren medverka till smittspårning, och några exempel på sjukdomar som omfattas av lagen är: gonorré, hiv hepatit och klamydia. 

Vad gör en smittskyddsverksamhet?

En smittskyddsverksamhet ansvarar för att spåra smittade personer, genomföra tester och erbjuda rådgivning för att förebygga smittspridning, samt implementera isolerings- och karantänåtgärder för att kontrollera och begränsa smittan i samhället.