karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
0
Öppettider
0
1

Mammografi / Bröstmottagning i Gällivare

På vården.se kan du jämföra 1 Mammografi / Bröstmottagningar i Gällivare. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
6 mottagningar i närheten av Gällivare

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
specialist care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
specialist care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
specialist care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?

Vill du komma i kontakt med mottagningen?

Vad har mammografi / bröstmottagningar i Gällivare för snittbetyg?

I nuläget finns det inga omdömen på mammografi / bröstmottagning i Gällivare. Lämna gärna ett omdöme om just din mammografi / bröstmottagning i Gällivare så att fler patienter kan hitta rätt vård!

Vilken mammografi / bröstmottagningar är bäst i Gällivare?

Eftersom det inte finns några omdömen på mammografi / bröstmottagningar i Gällivare idag så är det svårt att säga vilken som är bäst. Du kan till exempel jämföra öppettider eller adress, för att se vilken mammografi / bröstmottagningar som passar bäst för just dig.

Vilka mammografi / bröstmottagningar i Gällivare har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga mammografi / bröstmottagningar i Gällivare som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en mammografi / bröstmottagning på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad är en mammografi & bröstmottagning? 

En mammografi och bröstmottagning är en vårdinrättning där kvinnor kan få sina bröst undersökta med hjälp av mammografi och andra metoder för att upptäcka eventuella bröstsjukdomar, såsom bröstcancer. På mottagningen arbetar specialutbildad personal, såsom radiologer och sjuksköterskor, för att utföra mammografi och andra undersökningar samt ge rådgivning och stöd kring brösthälsa. Mammografi och bröstmottagningar spelar en viktig roll för tidig upptäckt och behandling av bröstcancer. 

Vad gör en mammografi & bröstmottagning? 

På en mammografi och bröstmottagning utförs undersökningar för att tidigt upptäcka eventuella bröstsjukdomar, som bröstcancer hos kvinnor. Vid mammografi får kvinnan ta av sig kläderna från midjan och upp, och sedan placera brösten mellan två platta röntgenplattor. Sedan pressas brösten för en kort stund för att få tydliga röntgenbilder. Detta kan kännas obekvämt, men det är en viktig del för att få noggranna bilder. Resultaten av mammografin utvärderas därefter av specialutbildade radiologer för att upptäcka eventuella förändringar eller avvikelser i brösten. Om något misstänkt upptäcks kan ytterligare undersökningar eller biopsier göras för att ställa en säker diagnos.

Vilka kallas till en mammografi & bröstmottagning? 

Kvinnor i en viss åldersgrupp, vanligtvis mellan 40 och 74 år, kallas regelbundet till en mammografi- och bröstmottagning som en del av ett nationellt bröstcancerscreeningsprogram. Screeningen är oftast inriktad på kvinnor utan känd sjukdom, och syftar till att tidigt upptäcka eventuella förändringar i brösten som bröstcancer, för att öka chanserna till framgångsrik behandling och överlevnad. I vissa fall kan kvinnor utanför den åldersgruppen eller med särskilda riskfaktorer också kallas för undersökning och mammografi.