Hudvård i Stockholm

Huden är vårt största organ och inom begreppet hudvård ryms mycket, allt från hudsjukdomar, som en specialiserad hudläkare bör handlägga, till lättare besvär som hudterapeuter kan ta hand om.

Läs mer

Vem?
Hudvård
Vad?
Behandling
Var?
Stockholm
Fritextsök
Öppettider

BokningstypLista Dig
17 Träffar
Sortera på

Viktigt att tänka på med tanke på coronaviruset (covid-19)

Många vårdgivare har fortfarande öppet som vanligt, men du ska stanna hemma om du känner av symtom som snuva, halsont, hosta eller feber. På så sätt kan vi tillsammans hjälpas åt att minska smittspridningen. Hör av dig direkt till din vårdgivare om du behöver boka om din tid eller om du är osäker på vad som gäller hos just dem.

(45)
Öppet idag från 09:00

Bauer Clinic Stockholm

Kungstensgatan 9, Stockholm
(47)
Öppet idag från 09:00

Narva Derma Center

Narvavägen 24, Karlaplan
(13)
Öppet idag från 08:00

Complete Skin

Kommendörsgatan 5, Stockholm
(5)
Öppet idag från 08:00

Inskinity, Stockholm

Munkbron 11, Stockholm
(3)
Öppet tisdag från 09:00

Laserverket

Magnus Ladulåsgatan 31, Stockholm
(2)
Öppet idag från 08:00

Akademikliniken Skin Center Stureplan

Birger Jarlsgatan 26, Stockholm
(2)
Öppet idag från 09:00
(1)

Hälsopartners

Magnus Ladulåsgatan 33, Stockholm
Öppet idag från 09:00

Ung för evigt

Fleminggatan 99, Zax & CO, Stockholm
klicka för att öppna
en interaktiv karta

 

Hudvård i Stockholm

Hur hittar jag rätt hudvård?

Om du har problem med huden såsom till exempel svår acne, eksem eller oroar du dig för att ett födelsemärke eller någon annan hudförändring skulle kunna vara cancer bör du i första hand söka dig till din husläkare. I många fall kan husläkaren hjälpa dig med dina besvär och om inte så skickar läkaren en remiss till en specialiserad hudläkare. Du kan i vissa landsting söka dig direkt till hudläkare utan remiss. Här på Vården.se kan du hitta information om hudläkarmottagningar och vårdcentraler. Om du har akuta besvär och misstänker en allvarlig hudinfektion bör du söka dig till närmsta akutmottagning.

Upplever du din hud torr kan du kontakta en hudterapeut för att få hjälp med dina besvär. Här på Vården.se kan du hitta information om auktoriserade hudterapeutmottagningar nära dig.

Vad gör en hudterapeut?

En hudterapeut är utbildad i hudvård och i utbildningen ingår ämnen som fysik, kemi, dermatologi, mikrobiologi, näringslära och ekonomi. Det är möjligt att utbilda sig till hudterapeut i privat regi eller på en yrkeshögskola. En hudterapeut kan hjälpa dig vid lättare hudbesvär och rent skönhetsmässigt. Hudterapeuter kan hjälpa dig som har torr eller känslig hud med behandling och även stöd i vilka hudvårdsprodukter som passar just dig. Hudterapeuter kan även hjälpa till med mer skönhetsinriktad hudvård såsom ansiktsmassage, vaxning av ben och sminkning.

Genom att använda Vården.se godkänner du att vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om cookies här.