Hudvård i Göteborg

Huden är vårt största organ och inom begreppet hudvård ryms mycket, allt från hudsjukdomar, som en specialiserad hudläkare bör handlägga, till lättare besvär som hudterapeuter kan ta hand om.

Läs mer

Vem?
Hudvård
Vad?
Behandling
Var?
Göteborg
Fritextsök
Öppettider

BokningstypA - H

I - P

Lista
Karta
8 Träffar
Sortera på
(12)
Öppet, idag till 17:00

Grimmereds Hudläkargrupp

Lergöksgatan 12, Västra Frölunda
(12)
Öppet, idag till 16:30

Diagnostiskt Centrum Hud Göteborg

Stampgatan 14, Göteborg
(5)
Öppet, idag till 16:00

Inskinity, Göteborg

Stampgatan 14, Göteborg
(3)
Öppet, idag till 18:00

Advanced Skin Care

Fjärde Långgatan 25, Göteborg
(3)
Öppet, idag till 18:00

Göteborg Laser & Estetik

Trädgårdsgatan 3, Göteborg
(2)
Öppet idag från 13:00

Laser Focus Clinique

Kristinelundsgatan 4, Göteborg
(1)
Öppet, idag till 18:00

SKIN Hudkliniken

Carlandersparken 1, Göteborg

 

Hudvård i Göteborg

Hur hittar jag rätt hudvård?

Om du har problem med huden såsom till exempel svår acne, eksem eller oroar du dig för att ett födelsemärke eller någon annan hudförändring skulle kunna vara cancer bör du i första hand söka dig till din husläkare. I många fall kan husläkaren hjälpa dig med dina besvär och om inte så skickar läkaren en remiss till en specialiserad hudläkare. Du kan i vissa landsting söka dig direkt till hudläkare utan remiss. Här på Vården.se kan du hitta information om hudläkarmottagningar och vårdcentraler. Om du har akuta besvär och misstänker en allvarlig hudinfektion bör du söka dig till närmsta akutmottagning.

Upplever du din hud torr kan du kontakta en hudterapeut för att få hjälp med dina besvär. Här på Vården.se kan du hitta information om auktoriserade hudterapeutmottagningar nära dig.

Vad gör en hudterapeut?

En hudterapeut är utbildad i hudvård och i utbildningen ingår ämnen som fysik, kemi, dermatologi, mikrobiologi, näringslära och ekonomi. Det är möjligt att utbilda sig till hudterapeut i privat regi eller på en yrkeshögskola. En hudterapeut kan hjälpa dig vid lättare hudbesvär och rent skönhetsmässigt. Hudterapeuter kan hjälpa dig som har torr eller känslig hud med behandling och även stöd i vilka hudvårdsprodukter som passar just dig. Hudterapeuter kan även hjälpa till med mer skönhetsinriktad hudvård såsom ansiktsmassage, vaxning av ben och sminkning.