Hudvård

Huden är vårt största organ och inom begreppet hudvård ryms mycket, allt från hudsjukdomar, som en specialiserad hudläkare bör handlägga, till lättare besvär som hudterapeuter kan ta hand om.

Läs mer

Vem?
Hudvård
Vad?
Behandling
Var?
Ort
Fritextsök
Öppettider

BokningstypLista Dig

A - G

H - O

P - Ö

50 Träffar
Sortera på
(45)
Öppet i morgon från 09:00

Bauer Clinic Stockholm

Kungstensgatan 9, Stockholm
(47)
Öppet, idag till 19:00

Narva Derma Center

Narvavägen 24, Karlaplan
(17)
Öppet i morgon från 09:00

Bauer Clinic Linköping

Göran Dyks gata 5, Linköping
(10)

Fillers By Kati

Mariekällgatan 14, Södertälje
(10)
Öppet i morgon från 09:00

Laser Center

SOLNA TORG 19, Plan 7, Solna
(6)
Öppet, idag till 19:00

Klinik Derbosty

Köpmangatan 12, Södertälje
(4)
Öppet i morgon från 10:00

Akademikliniken Skin Center Norrköping

Hantverkaregatan 38, Norrköping
(3)
Öppet tisdag från 09:00

Laserverket

Magnus Ladulåsgatan 31, Stockholm
klicka för att öppna
en interaktiv karta

 

Hudvård

Hur hittar jag rätt hudvård?

Om du har problem med huden såsom till exempel svår acne, eksem eller oroar du dig för att ett födelsemärke eller någon annan hudförändring skulle kunna vara cancer bör du i första hand söka dig till din husläkare. I många fall kan husläkaren hjälpa dig med dina besvär och om inte så skickar läkaren en remiss till en specialiserad hudläkare. Du kan i vissa landsting söka dig direkt till hudläkare utan remiss. Här på Vården.se kan du hitta information om hudläkarmottagningar och vårdcentraler. Om du har akuta besvär och misstänker en allvarlig hudinfektion bör du söka dig till närmsta akutmottagning.

Upplever du din hud torr kan du kontakta en hudterapeut för att få hjälp med dina besvär. Här på Vården.se kan du hitta information om auktoriserade hudterapeutmottagningar nära dig.

Vad gör en hudterapeut?

En hudterapeut är utbildad i hudvård och i utbildningen ingår ämnen som fysik, kemi, dermatologi, mikrobiologi, näringslära och ekonomi. Det är möjligt att utbilda sig till hudterapeut i privat regi eller på en yrkeshögskola. En hudterapeut kan hjälpa dig vid lättare hudbesvär och rent skönhetsmässigt. Hudterapeuter kan hjälpa dig som har torr eller känslig hud med behandling och även stöd i vilka hudvårdsprodukter som passar just dig. Hudterapeuter kan även hjälpa till med mer skönhetsinriktad hudvård såsom ansiktsmassage, vaxning av ben och sminkning.

Genom att använda Vården.se godkänner du att vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om cookies här.