Fotvård i Stockholm

Fotvård kan för vissa personer vara helt avgörande för att ha en god livskvalité. En fotterapeut utför olika behandlingar av fötterna, så kallad fotvård.

Exempel på behandlingar kan vara skönhets- och må-bra-inriktade medan den medicinska fotvården syftar till att förebygga och behandla sjukdom i foten och underbenet.

För äldre personer och personer med handikapp, diabetes, reumatism och psoriasis kan det vara nödvändigt med regelbunden medicinsk fotvård.

Läs mer

Vem?
Fotvård
Vad?
Behandling
Var?
Stockholm
Fritextsök
Öppettider

BokningstypLista Dig
9 Träffar
Sortera på

Viktigt att tänka på med tanke på coronaviruset (covid-19)

Många vårdgivare har fortfarande öppet som vanligt, men du ska stanna hemma om du känner av symtom som snuva, halsont, hosta eller feber. På så sätt kan vi tillsammans hjälpas åt att minska smittspridningen. Hör av dig direkt till din vårdgivare om du behöver boka om din tid eller om du är osäker på vad som gäller hos just dem.

(7)
Öppet lördag från 10:00

Kathy Thompson Kroppsvård

Jungfrugatan 22A, Stockholm
(1)
Öppet idag från 08:00

Tadess Fotvård

Oxenstiernsgatan 37, Stockholm
(1)
Öppet idag från 09:00

Fotavtrycket

Furusundsgatan 15, Stockholm
Öppet idag från 09:00

Bandhagen Medicinsk Fotvård

Björksundsslingan 48, Bandhagen
Öppet idag från 08:00

Lindevalls Fotvård

Vitalisvägen 3, Stockholm

Sophiahemmet Sjukhus

Sophiahemmet, Valhallavägen 91, Stockholm
Öppet lördag från 11:00

A. Kroppsharmonie

Brantingsgatan 37, Stockholm
klicka för att öppna
en interaktiv karta

 

Fotvård i Stockholm

Fotvård i Stockholm

Många fotterapeuter är egenföretagare och arbetar på uppdrag från Stockholms kommun eller Stockholms läns landsting på sina egna mottagningar. Fotterapeuter kan även jobba på friskvårdsföretag, SPA-inrättningar och massagekliniker.

För att boka tid för fotvård krävs ingen remiss. Om du är i behov av fotvård av medicinska skäl, exempelvis på grund av din diabetes, behöver du få en remiss från distriktsköterska, diabetessköterska eller läkare. Det är för att du ska få fotsjukvård av en vårdgivare som har avtal med Stockholms läns landsting.

Vad kan en fotterapeut i Stockholm hjälpa mig med?

En fotterapeut, även kallad fotspecialist eller fotvårdare, kan undersöka och leta efter rodnader, svullnader, förhårdnader och småsår på dina fötter. De kan rekommendera skoinlägg, salvor, egenvård, mjuka strumpor eller göra avlastningar för kritiska områden på foten. De kan även utföra mer skönhets- eller må bra-inriktade behandlingar som pedikyr eller fot- och underbensmassage.

Fotbesvär som fotterapeuten kan hjäpa dig med är exempelvis hälsprickor, nageltrång, nagelsvamp, liktornar, skavsår, sår, förhårdnader, felställningar och fotvårtor.

Vad är skillnaden mellan vanlig fotvård och medicinsk fotvård?

Medicinsk fotvård skiljer sig från vanlig fotvård som endast behandlar ytan på foten. Medicinsk fotvård förebygger, behandlar och lindrar sjukdomar och andra ohälsotillstånd i foten och underbenet som kan bero på både yttre och inre faktorer.

Hur går en fotvårdsbehandling till?

Fotvården anpassas alltid utifrån dina individuella behov och dina fötters hälsa. En behandling inleds alltid med ett fotbad, sedan rensas, klipps och slipas naglarna och eventuella fotbesvär behandlas. Avslutningsvis brukar behandlingen ha en avkopplande fotmassage.

Har du fotvårtor och behöver vård i Stockholm?

Fotvårtor sitter oftast under foten och ser ut som en vit fläck av förhårdnad hud. I mitten brukar de vara mjuka och ha små svarta prickar. Fotvårtor gillar varma och fuktiga miljöer och smittar lätt där många nakna fötter vistas som i exemepelvis gemensamma omklädningsrum.

Fotvårtor är vanligt förekommande och orsakas av viruset humant papillomavirus (HPV) som är mycket smittsamt. Vårtor växer oftast utåt, men de som sitter under foten trycks in i huden och kan skapa obehag och smärta på grund av din kroppstyngd.

Här kan du hitta en fotterapeut i Stockholm som kan hjälpa dig med dina fotvårtor!

Vilken utbildning har en fotterapeut?

Utbildningen till fotterapeut är i Sverige en till tre terminer lång beroende på var du läser. Vissa utbildningar kräver ingen medicinsk grundutbildning eller arbetslivserfarenhet från vården, medan andra har behörighetskrav med särskilda förkunskaper.

Många fotterapeuter är egna företagare och arbetar på uppdrag från kommuner och landsting på egna mottagningar. Fotterapeuter finns även på friskvårdsföretag, SPA-inrättningar och massagekliniker.

Vad kostar det att få fotvård i Stockholm?

Att få medicinsk fotvård hos en vårdgivare som har avtal med Stockholms läns landsting kostar 100 kronor, oavsett om mottagningen drivs av landstinget eller av ett privat företag. Kostnaden kan variera beroende på om du själv besöker mottagningen eller får hembesök. De fotterapeuter som är anslutna till Stockholms Läns Landsting omfattas av högkostnadsskyddet. Det innebär att du inte behöver betala mer än 1100 kronor för sjukvård inom loppet av ett år.

Om du besöker en fotterapeut som inte har avtal med Stockholms läns landsting brukar fotvården kosta från 350 kronor beroende på vad det är för behandling som ska utföras.

Stadshuset i Stockholm

Stadshuset är en av Sveriges mest kända byggnader och är den främsta symbolen för huvudstaden. Stadhuset ligger på Kungsholmen i Stockholm och invigdes år 1923. Byggnaden består av tusentals tegelstenar och har ett 106 meter högt torn som har det svenska riksvapnet med tre kronor i toppen.

I en av Stadshuset salar, Blå hallen, finns Skandinaviens största orgel som invigdes 1925. Den finns på en läktare och används vid många evenemang, konsterter och festligheter i Stadshuset.

Genom att använda Vården.se godkänner du att vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om cookies här.