Allmänna Sjukhuset
karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
0
Öppettider
3
2

Dialysverksamhet i Allmänna Sjukhuset

På vården.se kan du jämföra 4 Dialysverksamheter i Allmänna Sjukhuset. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst
4 mottagningar i närheten av Allmänna Sjukhuset

Vad har dialysverksamheter i Allmänna Sjukhuset för snittbetyg?

I nuläget finns det inga omdömen på dialysverksamhet i Allmänna Sjukhuset. Lämna gärna ett omdöme om just din dialysverksamhet i Allmänna Sjukhuset så att fler patienter kan hitta rätt vård!

Vilken dialysverksamheter är bäst i Allmänna Sjukhuset?

Eftersom det inte finns några omdömen på dialysverksamheter i Allmänna Sjukhuset idag så är det svårt att säga vilken som är bäst. Du kan till exempel jämföra öppettider eller adress, för att se vilken dialysverksamheter som passar bäst för just dig.

Vilka dialysverksamheter i Allmänna Sjukhuset har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga dialysverksamheter i Allmänna Sjukhuset som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en dialysverksamhet på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad är en dialysverksamhet?

En dialysverksamhet är en medicinsk verksamhet som erbjuder behandling för patienter med njursvikt. Dialys är en process som hjälper till att rena blodet och avlägsna överskott av avfall och vätskor från kroppen när njurarna inte längre fungerar ordentligt. Du kan också få behandling med dialys hemma eller på jobbet.

Hur går dialys till?

Dialys utförs vanligtvis genom att ansluta patientens blodcirkulation till en maskin kallad dialysmaskin. Det finns två huvudtyper av dialys: hemodialys och peritonealdialys. Vid hemodialys cirkuleras patientens blod genom en tunn slang och renas i dialysmaskinen innan det återförs till kroppen. Peritonealdialys innebär att en steril vätska införs i buken genom en kateter, varigenom avfall och vätskor i blodet transporteras ut genom peritoneum, maghinnet. Denna process upprepas regelbundet för att bibehålla en korrekt balans av vätskor och elektrolyter i kroppen.

När börjar man med dialys?

Dialys påbörjas vanligtvis när njurfunktionen är så pass nedsatt att det påverkar patientens allmänna hälsa och välbefinnande. Patientens symtom, som ökad trötthet, andfåddhet, svullnad, högt blodtryck och onormala blodprover, tas i beaktning inför ett beslut om dialys. Läkaren ansvarar för att bedöma patientens njurfunktion och bestämma när dialysbehandling bör påbörjas för att säkerställa att patientens kropp fortsätter att fungera på ett optimalt sätt