karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
0
Öppettider
0
0

Allergolog barn och ungdom i Akademiska Sjukhuset

På vården.se kan du jämföra 2 Allergologer, barn och ungdom i Akademiska Sjukhuset. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst
2 mottagningar i närheten av Akademiska Sjukhuset

Inga tillgängliga tjänster att boka online

Vad har allergologer, barn och ungdom i Akademiska Sjukhuset för snittbetyg?

I nuläget finns det inga omdömen på allergolog barn och ungdom i Akademiska Sjukhuset. Lämna gärna ett omdöme om just din allergolog barn och ungdom i Akademiska Sjukhuset så att fler patienter kan hitta rätt vård!

Vilken allergologer, barn och ungdom är bäst i Akademiska Sjukhuset?

Eftersom det inte finns några omdömen på allergologer, barn och ungdom i Akademiska Sjukhuset idag så är det svårt att säga vilken som är bäst. Du kan till exempel jämföra öppettider eller adress, för att se vilken allergologer, barn och ungdom som passar bäst för just dig.

Vilka allergologer, barn och ungdom i Akademiska Sjukhuset har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga allergologer, barn och ungdom i Akademiska Sjukhuset som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en allergolog barn och ungdom på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad gör en allergolog för barn och ungdomar?

En allergolog som specialiserar sig på barn och ungdomar arbetar med att diagnostisera och behandla allergiska besvär hos unga. De kan arbeta på olika ställen, såsom vårdcentraler,  lung- och allergimottagningar på sjukhus samt privata allergimottagningar. Allergologer för barn och ungdomar har i uppgift att hjälpa unga patienter som lider av allergier, till exempel pollenallergi, pälsdjursallerg, celiaki (glutenintolerans) och astma, genom att erbjuda särskild expertis inom allergi och utföra allergitest på vårdcentraler.

När ska du träffa en allergolog för barn och ungdomar?

Du som förälder bör överväga att söka en allergolog för barn och ungdomar om ditt barn uppvisar något eller några av följande symtom:

  • Återkommande eller ihållande nästäppa, nysningar, kliande eller rinnande näsa.
  • Frekventa eller svåra nysattacker.
  • Klåda, rodnad eller svullnad i ögonen.
  • Allergisk astma med återkommande hosta, pipande andning eller andningssvårigheter.
  • Utslag, klåda eller eksem på huden som kan vara kopplade till allergier.
  • Återkommande eller ovanliga matsmältningsbesvär, såsom magont, kräkningar eller diarré efter intag av vissa livsmedel.
  • Misstänkt överkänslighet mot vissa läkemedel eller insektsbett.
  • Tidig debut av allergisymtom, såsom eksem eller födoämnesallergi, hos spädbarn.

Vad kostar det att gå till en allergolog för barn och ungdomar?

Barn och ungdomar, fram till 20-årsdagen betalar i regel inte någon patientavgift i den öppna hälso- och sjukvården, till exempel vid besök hos vårdcentralen. Men kontakta din region och hör om vilka regler som gäller för ditt barn. Att träffa en allergolog för barn och ungdomar på privat mottagning är generellt dyrare. Priset kan variera mellan mottagningar och bero på den specifika behandlingen.