Sök
Sök
Hitta rätt vård
Jämför
Jämför
Boka
Boka

Sök i sökformuläret eller navigera bland våra kategorier för att hitta ett urval av vårdgivare.

Blogginlägg december 2017

Äkta eller falsk ischias?

09:14 - 22 dec, 2017 1 Hälsa

Kraftiga smärtor i nedre delen av ryggen som strålar ut i ena benet brukar vara ett tydligt tecken på problem med ischias. Men vad är egentligen ischias? Och vad skiljer äkta och falsk ischias åt?

Kvinna håller i ryggrad

Ischiasnerven är människokroppens längsta och största nerv. Den har sitt fäste i ryggslutet och går igenom baksidan av benen ner till fötterna. Om denna nerv av någon anledning ligger i kläm orsakar det smärta.

Har ditt barn fått öroninflammation?

10:12 - 14 dec, 2017 0 Öron Näsa Hals

Öroninflammation är vanligt hos barn men även vuxna kan få det. Det kan göra mycket ont i örat, speciellt på natten eftersom trycket i örat ökar när man ligger ner. Öroninflammation går ofta över av sig själv men ibland kan behandling behövas.

huvudprofil av barn

– Med öroninflammation menas för det mesta mellanöreinflammation som är en inflammation bakom trumhinnan, säger allmänspecialisten Afshin Motamedi. Inflammationen kan uppstå på grund av trånga förhållanden i mellanörat och i örontrumpeten, därför är det vanligare med öroninflammation hos barn än hos vuxna.

Massage är bra för kropp och själ

09:52 - 06 dec, 2017 0 Hälsa

Massage kan ta bort spänningar, smärta och stramhet i dina muskler så att du kan bli mer avslappnad. Nils de Jurquet de la Salle, VD och legitimerad kiropraktor på Niana Wellnes Center, berättar mer om massagens fördelar och vilka varianter de erbjuder.

Massagens primära effekt är att lösa upp spända muskler. När musklerna är mjuka, smidiga och flexibla ökar rörelseförmågan. Massage kan även öka blodcirkulationen och frigöra endorfiner som har en smärtlindrande effekt. Även ”lugn-och-ro”-hormonet oxytocin frigörs vid massage som gör att vi känner oss lugnare, mindre ängsliga och gör att sömnen förbättras.

– Massage ökar livskvalitén och hjälper till att minska stress och ta bort smärta, säger Nils. Med hjälp av massage stimuleras cirkulationen som gör att muskler och omkringliggande vävnad fungerar bättre.