• Sök

    Sök

  • Jämför

    Jämför

  • Boka

    Boka

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

Blogginlägg juni 2018

Vaginal tightening med laser – istället för kirurgi

14:42 - 08 jun, 2018 0

Innehåll från Sokolova Gynkliniken.

Vaginal tightening är ett av de vanligaste ingreppen inom intimkirurgi för kvinnor. Ofta görs det med ett kirurgiskt ingrepp, men det kan också göras med hjälp av laser. Behandlingsmetoden är helt smärtfri och har flera fördelar jämfört med den traditionella kirurgin.

Tjej pratar med gynekolog

Vad innebär intimkirurgi för kvinnor?

Intimkirurgi för kvinnor är ingrepp som korrigerar de inre och yttre könsorganen. Det kan vara av estetiska skäl eller på grund av fysiska besvär, ofta en kombination av båda delar.

De vanligaste ingreppen är blygdläppsförminskning och vaginal tightening (vaginalförsnävning). Vid en blygdläppsförminskning tas överskottsvävnad bort från blygdläpparna. Vid vaginal tightening försnävas vävnaden i vaginan efter att ha töjts ut, ofta efter en förlossning.

Vanligtvis görs vaginal tightening med hjälp av ett kirurgiskt ingrepp, där man avlägsnar vävnad, med en försnävning som resultat. Men i många fall kan behandling med laser vara en bättre och skonsammare lösning.

Laserbehandling för vaginal tightening

Sokolova Gynkliniken använder man en särskild metod för vaginal tightening. Det är en behandling som utförs med en speciell laser och som inte kräver några kirurgiska ingrepp.

– Lasern förs in i underlivet med hjälp av ett särskilt instrument, berättar Ludmila Sokolova, gynekolog. Laserstrålen går sedan igenom hela vaginalväggen. Detta gör att det bildas mer kollagen, ett ämne som binder vatten.

Det ökade kollagenet gör att vävnaderna blir mer spänstiga och elastiska, vilket ger en tightare effekt. Behandlingen tar inte mer än 20–25 minuter och oftast behövs tre behandlingar för att nå full effekt.

Ingång till Sokolova Gynkliniken

Varför väljer man att göra vaginal tightening?

Det finns många anledningar till att man vill få hjälp med vaginal tightening. Det är till exempel vanligt efter förlossningar.

– Då blir vävnaderna mer slappa, och det kan inte alltid åtgärdas med hjälp av kirurgi, säger Ludmila. Laserstrålen kommer åt djupare områden i underlivet.

Behandlingen kan även användas för att behandla begynnande framfall, torra slemhinnor eller om man är missnöjd med sitt sexuella samliv på grund av en känsla av slapphet.

– För många kvinnor bidrar en känsla av slapphet till minskat självförtroende, och de undviker att ha samlag, berättar Ludmila Sokolova. Slappa vävnader kan även göra det svårare för kvinnor att nå orgasm.

Fördelar med laserbehandling

Vaginal tightening med hjälp av laser har en hel del fördelar jämfört med kirurgiska ingrepp. Till exempel går behandlingen snabbt och är helt smärtfri.

– Behandlingen tar 20–25 minuter och du behöver inte vara sövd, säger Ludmila.

Efter behandlingen kan du fortsätta dina dagliga aktiviteter som vanligt, och effekterna märks ungefär en vecka efter den första behandlingen.

Innehåll från Sokolova Gynkliniken.

av Karin Sjödahl Kommentera

Vad är Ultra V Trådlyft?

08:51 - 01 jun, 2018 0

Ultra V Trådlyft är en snabbt växande metod för att föryngra huden, utan kirurgiska ingrepp. Den lyfter, stramar till och ökar hudens elasticitet. Den ger en långsiktigt föryngrande effekt och du börjar se resultaten direkt efter behandlingen.

Hur går behandlingen till?

Vid behandling med Ultra V trådlyft placeras nedbrytbara PDO-trådar under huden. De stimulerar bindväven och därmed hudens produktion av kollagen och elastin, vilket stramar upp och föryngrar huden.

– Ultra V Trådlyft ger omedelbar och långvarig föryngring av huden och därmed utseendet, säger Anne Birgitte Undén, hudläkare på Complete Skin. Trådarna sätter igång en reaktion i bindväven som liknar den aktivitet man hade som ung, vilket man har kunnat visa vetenskapligt vid mikroskopiska undersökningar.

Behandlingen genomförs med bedövningskräm och tar mellan 30–45 minuter, beroende på hur stort område som ska behandlas. Då förs trådarna in under huden med hjälp av en nål. Behandlingen är både säker och effektiv.

– Trådmaterialet är gjort av PDO, berättar Anne Birgitte. Det är ett ämne som är välbeprövat och inte leder till några allergiska eller främmande kroppsreaktioner.

Behandling med Ultra V Trådlyft

Ultra V Trådlyft anpassas efter dina behov

Behandlingen passar de allra flesta och kan användas både för ansiktet och kroppen. En stor fördel med Ultra V Trådlyft är att behandlingen kan anpassas helt och hållet efter patientens förväntningar och det område som ska behandlas.

– Inom Ultra V finns ett brett utbud av trådar, speciellt framtagna för olika delar av ansiktet, halsen och kroppen, säger Anne Birgitte Undén. Till exempel har vi speciella trådar för behandling av påsar under ögonen och andra trådar för behandling av insjunken hud under ögonen.

Hur länge håller behandlingen?

Ultra V Trådlyft har en långsiktigt föryngrande effekt, men du kan börja se resultaten direkt efter behandlingen.

– Man ser en tydlig effekt direkt efter genomförd behandling men maximal effekt ses efter ca 6 månader. Därefter varar resultaten i 1,5–2 år, säger Anne Birgitte. Man kan under tiden komplettera med ytterligare trådar för att uppnå ännu bättre och mer långvarigt resultat.

Text: Karin Sjödahl

av Karin Sjödahl Kommentera