Sök
Sök
Hitta rätt vård
Jämför
Jämför
Boka
Boka

Sök i sökformuläret eller navigera bland våra kategorier för att hitta ett urval av vårdgivare.

Blogginlägg maj 2020

Intressant fakta om mens som du kanske inte visste

06:47 - 28 maj, 2020 0 Sexuell hälsa

Mens är något som påverkar hälften av Sveriges befolkning och vissa har den regelbundet i upp emot 40 år. Ändå är det något som många inte vill diskutera öppet. Vi har sammanställt fem spännande fakta om mens som du kanske inte visste innan!

enter image description here

Hur ofta man får mens varierar från person till person. Vissa har mer regelbundna menscykler än andra. Självklart påverkar även graviditeter antalet gånger man har mens i sitt liv. Men i genomsnitt kan man säga att en kvinna kan ha mens upp emot 480 gånger under sin livstid.

Är meditation och mindfulness samma sak?

06:53 - 13 maj, 2020 0 Psykisk hälsa

Psykisk ohälsa är en av Sveriges mest utbredda folkhälsosjukdomar och många människor upplever problem med stress, ångest och oro. Mindfulness kan användas för att motverka dessa problem, men vad innebär det egentligen mer konkret? Och vad är egentligen skillnaden mellan mindfulness och meditation? Vi reder ut begreppen!

enter image description here

De flesta förknippar meditation med att sitta helt still och tömma sitt huvud på tankar, och det är ett fenomen som blivit mer uppmärksammat under de senaste årtionden. Men meditation kan spåras ända tillbaka till 1700 f.K. med ursprung i Hinduismen. I vissa kulturer förknippas meditation ofta med mantran och den mässande sång som tibetanska munkar utövar. Idag är meditation är snarare ett samlingsbegrepp för flera olika typer av tekniker och övningar, som alla utförs i syfte att uppnå total närvaro och koncentration. De olika meditativa formerna innefattar tantra, yoga, sexualitet, tystnad, andning, tomhet och mindfulness. Mindfulness är alltså en form av meditation och är därför även känt under namnet “mindfulness-meditation”.

Aldrig förr har så många sökt efter vård på nätet

08:03 - 11 maj, 2020 0 Om Vården.se Pressmeddelande

PRESSMEDDELANDE VÅRDBAROMETERN APRIL. April var den månad med flest sökningar någonsin på Vården.se, sedan sajten startades för åtta år sedan. Över 1,6 miljoner sidor visades, vilket är tre gånger så många jämfört med föregående månad. Vårdbarometern från Vården.se är en månatlig, sökbaserad barometer, som tar tempen på vad svenskarna söker efter gällande vård.

enter image description here

”Under april månad har trafiken in till vår sida ökat explosionsartat. Det kan till stor del bero på coronaviruset och att fler personer söker efter olika typer av vård på nätet,” säger Staffan Gustavsson, VD för Vården.se.

Fem tips för bättre ergonomi när du jobbar hemifrån

09:11 - 07 maj, 2020 1 Coronaviruset covid-19 Ergonomi

Antalet människor som jobbar hemifrån har ökat markant sedan coronakrisen kom. Kanske är du en av dem som numera jobbar från köksbordet? Då är det viktigt att ordna en arbetsplats hemma som är ergonomiskt bra för kroppen. Vi ger dig fem handfasta tips på vad du ska tänka på.

enter image description here

På kontoret är det många som har möjlighet att ergonomiskt anpassa sin arbetsplats, till exempel med hjälp av stora skärmar, höj- och sänkbara skrivbord eller stolar med nackstöd. När man arbetar hemifrån är det ofta från matbordet eller soffan. Så vad kan man göra rent praktiskt för att förbättra sin arbetsplats?