Sök
Sök
Hitta rätt vård
Jämför
Jämför
Boka
Boka

Sök i sökformuläret eller navigera bland våra kategorier för att hitta ett urval av vårdgivare.

Blogginlägg februari 2015

Tandblekning – vad är det och hur går det till?

10:59 - 27 feb, 2015 0 tandvård Blogg

Tandblekning är en vanlig och ganska enkel behandling som kan utföras både hos tandläkaren eller hemma. Den ena metoden ger inte bättre resultat än den andra, men fördelen med att göra tandblekning hos en tandvårdsmottagning är att det går fortare.

Beroende på vilken behandlingsmetod som används kan det ta allt från några timmar till någon veckas behandling, men svårare missfärgningar brukar dock alltid ta längre tid. Har man svårare missfärgningar brukar man kombinera de båda metoderna, det vill säga behandling hos tandvårdsmottagning och hemma.

En tandblekning är en kemisk process där blekmedlet bryter ner de missfärgade ämnena så att de inte är lika mörka längre. Färgen på dina tänder blir naturligt mörkare med åren, men de kan också bli missfärgade av tobak, mat och dryck samt av vissa sjukdomar. Vissa kan tycka att de vill bleka sina tänder för att de ska se vita och fräscha ut.

Nu kan du välja vård från hela Sverige

14:24 - 12 feb, 2015 0 Blogg Fritt vårdval

Nu har du som patient möjlighet att välja vård från hela Sverige. Från och med den 1 januari 2015 gäller en ny patientlag som gör att patienternas makt förstärks.

Sedan 2012 har du fritt kunnat välja vårdcentral inom ditt landsting och den nya patientlagen som trädde i kraft vid årsskiftet, innebär att valfriheten nu utökas. Den nya patientlagen ger alla patienter rätten att söka vilken offentligt finansierad vårdgivare som helst och få vården betald av sitt hemmalandsting. Det innebär att all sjukvård, utom planerade behandlingar där man måste läggas in på sjukhus, kan du som patient få tillgång till. Väljer du en vårdgivare i ett annat landsting måste du dock själv betala för resan.

Den nya patientlagen gör att alla patienter ska få sina medicinska behov bedömda på samma sätt. Den medicinska bedömningen avgör sedan i vilken ordning som patienterna ska prioriteras och inte som tidigare då landstingets invånare kommit först. Vårdgarantin* gäller dock bara landstingets egna invånare.

Tips - Dela erfarenheter av läkemedel på Medicinkollen.se

08:30 - 10 feb, 2015 0 Blogg Hälsa Övrigt

Medicinkollen är en enkel sökmotor för läkemedel där du kan läsa om andras erfarenheter och givetvis även dela med dig av din egen. Det kan handla om allt från en fysisk biverkning till hur en viss salva färgar av sig på vita lakan. Alla erfarenheter är relevanta för de personer som ska använda ett läkemedel.

Den information som följer med ett läkemedel är i sig inte bristfällig. Men vill du även höra om erfarenheter från någon som har använt läkemedlet så kan det vara svårt att veta vart du ska vända sig. Medicinkollen samlar både användares personliga erfarenheter, bloggar och andra källor om läkemedlet. Där har du den bredaste och mest djupgående informationen om användarnas egna erfarenheter samlat på nätet.

Testa sajten: www.medicinkollen.se