Sök
Sök
Hitta rätt vård
Jämför
Jämför
Boka
Boka

Sök i sökformuläret eller navigera bland våra kategorier för att hitta ett urval av vårdgivare.

Vaginal tightening med laser – istället för kirurgi

Innehåll från Sokolova Gynkliniken.

Vaginal tightening är ett av de vanligaste ingreppen inom intimkirurgi för kvinnor. Ofta görs det med ett kirurgiskt ingrepp, men det kan också göras med hjälp av laser. Behandlingsmetoden är helt smärtfri och har flera fördelar jämfört med den traditionella kirurgin.

Tjej pratar med gynekolog

Vad innebär intimkirurgi för kvinnor?

Intimkirurgi för kvinnor är ingrepp som korrigerar de inre och yttre könsorganen. Det kan vara av estetiska skäl eller på grund av fysiska besvär, ofta en kombination av båda delar.

De vanligaste ingreppen är blygdläppsförminskning och vaginal tightening (vaginalförsnävning). Vid en blygdläppsförminskning tas överskottsvävnad bort från blygdläpparna. Vid vaginal tightening försnävas vävnaden i vaginan efter att ha töjts ut, ofta efter en förlossning.

Vanligtvis görs vaginal tightening med hjälp av ett kirurgiskt ingrepp, där man avlägsnar vävnad, med en försnävning som resultat. Men i många fall kan behandling med laser vara en bättre och skonsammare lösning.

Laserbehandling för vaginal tightening

Sokolova Gynkliniken använder man en särskild metod för vaginal tightening. Det är en behandling som utförs med en speciell laser och som inte kräver några kirurgiska ingrepp.

– Lasern förs in i underlivet med hjälp av ett särskilt instrument, berättar Ludmila Sokolova, gynekolog. Laserstrålen går sedan igenom hela vaginalväggen. Detta gör att det bildas mer kollagen, ett ämne som binder vatten.

Det ökade kollagenet gör att vävnaderna blir mer spänstiga och elastiska, vilket ger en tightare effekt. Behandlingen tar inte mer än 20–25 minuter och oftast behövs tre behandlingar för att nå full effekt.

Ingång till Sokolova Gynkliniken

Varför väljer man att göra vaginal tightening?

Det finns många anledningar till att man vill få hjälp med vaginal tightening. Det är till exempel vanligt efter förlossningar.

– Då blir vävnaderna mer slappa, och det kan inte alltid åtgärdas med hjälp av kirurgi, säger Ludmila. Laserstrålen kommer åt djupare områden i underlivet.

Behandlingen kan även användas för att behandla begynnande framfall, torra slemhinnor eller om man är missnöjd med sitt sexuella samliv på grund av en känsla av slapphet.

– För många kvinnor bidrar en känsla av slapphet till minskat självförtroende, och de undviker att ha samlag, berättar Ludmila Sokolova. Slappa vävnader kan även göra det svårare för kvinnor att nå orgasm.

Fördelar med laserbehandling

Vaginal tightening med hjälp av laser har en hel del fördelar jämfört med kirurgiska ingrepp. Till exempel går behandlingen snabbt och är helt smärtfri.

– Behandlingen tar 20–25 minuter och du behöver inte vara sövd, säger Ludmila.

Efter behandlingen kan du fortsätta dina dagliga aktiviteter som vanligt, och effekterna märks ungefär en vecka efter den första behandlingen.

Innehåll från Sokolova Gynkliniken.

14:42 - 08 jun, 2018

0 Kommentarer

Det vore ju himla kul om du blev den första att lämna en kommentar.

Skriv kommentar

Kul! Du vill skriva en kommentar. Det är toppen! Du kanske undrar varför kommentaren inte visas direkt?
Det är för att vi vill undvika spam och måste därför godkänna kommentaren först. Tack för din kommentar!