Vården.se lanserar Vårddjungeln – en ny podcast med Doktor Mikael

Vården.se lanserar Vårddjungeln – en ny podcast med Doktor Mikael

2022-04-20 | Nytt på Vården.se

Nu lanserar Vården.se podcasten “Vårddjungeln” med Staffan Gustavsson och TV4-doktorn Mikael Sandström i spetsen. Podden kommer att bjuda på inspirerande samtal med spännande gäster, och syftar till att utbilda om vilken vård man som patient har rätt till. Podden har premiär tisdag den 12 april och finns där poddar finns!

För ett år sedan släppte Vården.se podcasten Utforska vården, med tv-doktorn Mikael Sandström som expert. Podden har sedan dess nått ut till tusentals människor runt om i Sverige tack vare sitt intressanta innehåll och starka profiler som gästat.

Tisdag 12 april är det premiär för nylanseringen av podden, som nu bytt namn till Vårddjungeln. Podden är en viktig del i det mål Vården.se har – nämligen att demokratisera vården och jobba för en mer jämlik vård.

“Syftet med podcasten är att reda ut vilken vård man har rätt till och när man har rätt till vård”, säger Staffan Gustavsson, programledare för Vårddjungeln och vd på Vården.se.

“Kunskap gör att människor snabbare får rätt vård”

Vårdsystemet är komplicerat. Därför är utbildning en viktig del i att bidra till minskade vårdköer, färre sjukdagar och i förlängningen en bättre folkhälsa.

“Podcasten har en folkbildande effekt. Kunskap gör att människor snabbare får rätt vård. En win-win situation för patienterna, vårdgivarna och samhället”, menar Doktor Mikael.

“Namnet Vårddjungeln symboliserar hur svårt det är för medborgarna att veta när man har rätt till vård, och vilken vård man faktiskt har rätt till. Det ska vi reda ut”, säger Staffan Gustavsson.

Vad händer i Vårddjungeln?

I premiäravsnittet av Vårddjungeln får Staffan Gustavsson och Mikael Sandström besök av Ellen Risto, legitimerad psykolog och terapeut på den digitala psykologtjänsten Ahum. Doktor Mikael delar med sig av sina erfarenheter av terapi, och Ellen svarar på frågan “Vem är terapi egentligen för?”.

Under vårens säsong får podden besök av flera intressanta vårdgivare och experter, som bland annat Smart Psykiatri och deras medgrundare Lotta Borg Skoglund, Capio, Mamma Mia och Doctrin.

Vårddjungeln distribueras av Acast och finns på alla podcastplattformar. Ett nytt avsnitt släpps varje tisdag, med premiär 12 april!


Publicerad: 12 april 2022 kl 08:25
Uppdaterad: 20 april 2022 kl 13:00

Författare:

1 Kommentar

2022-05-03

Pixie skrev:

Nu är det ett bantningspiller som är extremt exponerat på sociala medel. Grejen är den att det är Dr Mikael som står som frontfigur för denna mirakelkur.. Är det sant att Mikael står bakom och stölder denna lansering??

svara

Skriv kommentar