Sånt är livet – Doktor Mikael släpper bok om sina erfarenheter inom akutvården

Sånt är livet – Doktor Mikael släpper bok om sina erfarenheter inom akutvården

2023-03-17 | Allmän hälsa, Så funkar vården

Doktor Mikael Sandström har jobbat som läkare i över 35 år, och är känd från tv-rutan som TV4s expert inom vård. I podden Vårddjungeln berättar Doktor Mikael om sin nysläppta bok “Sånt är livet”, och hur den kom till!

En solbränd Doktor Mikael ler mot kameran

Doktor Mikaels erfarenheter från sjukvården blev en bok

Mikael Sandström syns ofta som expert i Nyhetsmorgon på TV4, och har blivit känd som “Doktor Mikael” eller “Soldoktorn” med hela svenska folket. Med sina över 35 års erfarenhet inom intensivvård och narkos har Doktor Mikael hunnit träffa över 300 000 patienter och samla på sig mängder av erfarenheter. För några dagar sedan släppte Doktor Mikael boken “Sånt är livet”, som handlar om erfarenheterna från hans år som läkare. I podden Vårddjungeln berättar han om boken, hur den blev till och beslutet att skriva boken helt på egen hand.

“Boken handlar om patientfall som har gjort väldigt stort intryck på mig genom åren. Allt ifrån en organdonation till suicid till blodförgiftningar och trafikolyckor, älgolyckor och misshandel – och ändå en del roliga historier också! Så det är verkligen en salig blandning”, säger Doktor Mikael.

“Man får en inblick i hur vården fungerar och hur vi tänker. Den är skriven väldigt enkelt – man behöver inga medicinska förkunskaper.”

Intervju med Doktor Mikael om boken “Sånt är livet”

I podden Vårddjungeln kan du lyssna på hela intervjun om boken “Sånt är livet”, med Doktor Mikael.

Lyssna på avsnittet med Doktor Mikael här!


Publicerad: 17 mars 2023 kl 11:09
Uppdaterad: 17 mars 2023 kl 11:13

Författare:

Skriv kommentar