Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

 • 08-31 19 19

Tennisarmbåge hos Naprapathögskolans klinik Vasastan i Stockholm

Pris

250 kr

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Observatoriegatan 17, Stockholm - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

 • Måndag - Torsdag 08:00 - 19:00
 • Fredag 08:00 - 16:00

Tennisarmbåge

En tennisarmbåge uppstår av en inflammation i muskelfästen på armbågens utsida. Ofta upplevs smärta i underarmens ovansida samt i armbågen, detta beror lite på armens och handens position. Det finns flera olika tekniker som naprapaten kan använda för att behandla tennisarmbågen lokalt. Det är viktigt att titta på helheten som till exempel funktionen i skuldra och nacke.

Vad kan orsaka en tennisarmbåge?

Orsaken till tennisarmbåge kan vara överansträngning i musklerna på grund av ensidiga och upprepade rörelser i handleden samt även andra funktionella orsaker.

Vilka symtom brukar förekomma?

Vanliga symtom är smärta längst underarmens ovansida eller armbåge samt ömhet på utsidan av armbågen. Stelhet och minskad kraft i armen. Vissa personer känner sig begränsade gällande arbetssysslor på grund av smärtan. Man kan få svårt att lyfta tunga och otympliga föremål.

Hos oss på Naprapathögskolans klinik Vasastan kan du få din tennisarmbåge behandlad då besvären annars kan bli långvariga och besvärliga. Behandlingen utförs av studenter under handledning av legitimerade naprapater med mångårig klinisk erfarenhet.

Vad kan jag själv göra om jag har fått en tennisarmbåge?

 • Om du har ett arbete som innebär mycket tid framför datorn kan det vara bra att införskaffa ett ergonomisk anpassat tangentbord. Du bör också undvika ensidiga och smärtsamma rörelser.

 • Använd ett handledsstöd.

Välkommen att kontakta oss på Naprapathögskolans klinik Vasastan om du vill ha hjälp med din tennisarmbåge!

Informationen uppdaterades 09 augusti 2018 av Vården.se

Om Naprapathögskolans klinik Vasastan

Snittbetyg på omdömen

3,5

Baserat på 1 omdöme

Lämna omdöme

På Naprapathögskolans klinik i Vasastan får du naprapatbehandling eller massage för endast 250 kr. Behandlingen utförs av högskolans studenter under sakkunnig handledning av legitimerade naprapater med lång klinisk erfarenhet.

Vi kan hjälpa dig med de flesta besvär relaterade till rörelse- och stödjeorganen såsom:

 • Ryggskott
 • Nack- och skulderbesvär
 • Spänningshuvudvärk
 • Axelbesvär
 • Tennisarmbåge
 • Musarm
 • Ländryggsbesvär
 • Ischiasbesvär
 • Knäbesvär
 • Hälsenebesvär

Vanliga symtom vi kan behandla

 • Smärta och/eller stelhet i rygg, axlar, armar och händer

 • Tryckande huvudvärk i bakhuvudet och över ögon, panna och hjässa

 • Plötslig eller gradvis värk i ländryggen

 • Smärta, värk och nedsatt funktion i nacke och/eller skuldran

 • Svårigheter att gå rakt och stå upp från sittande eller liggande läge

 • Smärta vid armbågens utsida som förstärks om handleden böjs uppåt

 • Smärta i hälsenan under och efter aktivitet

Vad är naprapati?

En central del av naprapatin är den manuella behandlingen, dvs. behandling där naprapaten främst använder sina händer. Den naprapatiska behandlingen innebär att manuella behandlingstekniker kombineras på olika sätt i syfte att påverka muskulatur, bindväv, leder och ner­ver så att kroppens funktion blir så bra som möjligt och att eventuella besvär minskar.

Olika behandlingstekniker

De grundläggande behandlingstekniker som naprapaten använder är manipulations- och mobiliseringstekniker av såväl ryggraden som andra leder samt olika typer av mjukdelstekniker såsom massage, stretching, nervmobilisering m.fl.

Naprapaten fäster stor vikt vid att analysera och åtgärda de bakomliggande orsakerna till patientens besvär. Det kan exempelvis innebära att ta reda på om patientens arbetsställning är fel eller om problemet ligger i att muskler och leder inte tränats eller använts på optimalt sätt.

Behandlingen går även ut på att förebygga besvär hos patienten genom att lägga upp individuella träningsprogram och ge råd om vad patienten kan förändra för att minska risken för återkommande besvär. Naprapaten har också tillräckliga medicinska kunskaper för att bedöma när naprapati inte är det behandlingsalternativ som är bäst för patienten, och när patienten bör remitteras till annan vårdgivare.

Företagshälsovård

Du som är arbetsgivare eller personalansvarig kan erbjuda din personal arbetsgivarbetald, skattefri friskvård på Naprapathögskolans klinik.

Naprapathögskolans klinik tecknar gärna ett avtal med dig där du som arbetsgivare själv bestämmer antal behandlingar per anställd och år. Vi fakturerar dig sedan en gång per kvartal. För 250 kronor per behandling får du mer nöjda och friska medarbetare.

Vi kan erbjuda ditt företag:
naprapatbehandling
massage och stretching
träningsrådgivning
hemövningar

Informationen uppdaterades 09 augusti 2018 av Vården.se

Behandlingar hos Naprapathögskolans klinik Vasastan

Naprapatbehandling hos Naprapathögskolans klinik Vasastan i Stockholm

250 kr

En naprapats styrka är att kombinera ledspecifika behandlingsmetoder som manipulation och mobilisering med mjukdelsbehandling som massage oc...


Massage hos Naprapathögskolans klinik Vasastan i Stockholm

250 kr

Massage är en bra teknik för att mjuka upp spända muskler. Inom begreppet klassisk massage ryms olika typer av mjukdelsbehandling riktad mot...


Nackspärr hos Naprapathögskolans klinik Vasastan i Stockholm

250 kr

Nackspärr innebär plötslig smärta och stelhet i nackmuskulaturen. Ofta är smärtan mer påtaglig åt ena hållet när man vrider på huvudet. En n...


Hälsporre hos Naprapathögskolans klinik Vasastan i Stockholm

250 kr

En hälsporre frambringas av en överbelastning av bindvävsstrukturer i hålfoten. Denna bindväv utgör ett viktigt stöd för foten då den belast...


Tennisarmbåge hos Naprapathögskolans klinik Vasastan i Stockholm

250 kr

En tennisarmbåge uppstår av en inflammation i muskelfästen på armbågens utsida. Ofta upplevs smärta i underarmens ovansida samt i armbågen, ...


Karta - Observatoriegatan 17, Stockholm

OmdömenSnittbetyg på omdömen

3,5
Baserat på 1 omdöme
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

12:13 - 19 feb, 2018

3,5

Betyg 3,5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information

Frågor