Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

  • 013 - 10 63 90

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

S:t Larsgatan 3, Linköping - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

  • Måndag - Torsdag 07:30 - 16:30
  • Fredag 07:30 - 13:30

Bettskena

Om du vaknar upp med huvudvärk eller ömmande käkar kan det bero på att du biter ihop eller gnisslar med tänderna.

Att gnissla betyder att man gnider underkäken mot överkäken, och detta gör man oftast omedvetet under sömnen. Barn gnisslar också, men det brukar gå över med tiden.

Det är lika vanligt att man pressar ihop tänderna under dagen som natten. Sker det på dagtid beror det ofta på stress och då kan man träna bort det. Sker det däremot under natten går det inte att behandla utan besvären kan endast lindras och det görs med en bettskena.

Hur vet man om man behöver en bettskena?

Vi kan hjälpa dig att ställa diagnosen. Genom en undersökning kan vi se att tänderna är mer nötta och avskavda än vad de ska vara för åldern eller att de är spetsiga och vassa, framför allt fram- och hörntänderna.

Man undersöker även käkmuskler och käkled, hur över- och underkäken är i kontakt med varandra, hur mycket man kan gapa och hur slemhinnorna ser ut.

Hur används en bettskena?

För att avhjälpa problem med gnissling och pressande av tänder använder man en bettskena. Den är formad som en hästsko och tillverkas i plast efter avgjutning från dina tänder. Den placeras på överkäken och används regelbundet under sömnen för att minska slitage på tänderna och verkar stötdämpande.

Hur länge skall man använda en bettskena?

Hur länge man använder den skiljer sig från person till person. Efter några månader brukar problemen dock bli bättre och man kan använda den mer sällan.

Kontakta oss gärna så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig med bettskenor!

Informationen uppdaterades 28 januari 2019 av Vården.se

Om Smile Linköping

Vi på Smile Linköping vill ge dig Sveriges bästa tandvård. Smiles idé är att skapa ett rikstäckande nätverk av tandvårdskliniker med engagerade medarbetare som genom ett aktivt lärande och ständiga förbättringar skapar en bättre tandvård.

Vi på Smile har en vision

Alla ska vara glada att gå till tandläkaren.

Smiles idé är att erbjuda ett komplett utbud av kvalitativa tandvårdstjänster med högt serviceinnehåll baserat på kundens individuella behov.

Varmt välkommen till Smile tandvård i Linköping!

Informationen uppdaterades 28 januari 2019 av Vården.se

Behandlingar hos Smile Linköping

Tandläkarundersökning hos Smile Linköping

En tandläkarundersökning är den rutinundersökning som man genomgår regelbundet. Hur ofta man bör gå på tandläkarundersökning vid vuxen ålder...


Tandblekning hos Smile Linköping

Ökad ålder och viss typ av livsmedel kan missfärga tänderna. Tandblekning är en vanlig behandling idag som kan utföras både hemma eller hos ...


Bettskena hos Smile Linköping

Om du vaknar upp med huvudvärk eller ömmande käkar kan det bero på att du biter ihop eller gnisslar med tänderna. Att gnissla betyder att...


Tandhygienist hos Smile Linköping

Tandhygienisten jobbar framför allt preventivt, med andra ord så arbetar de med förebyggande munhälsa. Innan ett besök hos tandhygienist ...


Akut tandvård hos Smile Linköping

Vi erbjuder alla former av akut tandvård, om du har ilningar, värk eller slagit av – eller ut tänder. Våra kunder får även rådgivning via Sm...


Karta - S:t Larsgatan 3, Linköping

Omdömen


Frågor