Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

 • 031-47 23 90

Pris

fr. 700 kr

Återbesök 600 kr

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Gruvgatan 8, Västra Frölunda - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

 • Måndag - Torsdag 08:00 - 17:00
 • Fredag 08:00 - 16:00

Kiropraktorerna Frölunda - Västra Frölunda, Göteborg

En hälsporre frambringas av en överbelastning av bindvävsstrukturer i hålfoten. Denna bindväv utgör ett viktigt stöd för foten då den belastas när vi står, går och springer.

Finns det några vanliga symtom?

Ett vanligt symtom är känslan av smärta och ömhet i hälen i de första stegen man går efter stillasittande. Exempelvis när man kliver upp ur sängen på morgonen. Smärtan känns ofta under eller på insidan av hälen. Smärtans styrka kan variera från lättare obehag till kraftigt brännande.

Hos oss kan vi hjälpa dig med dina besvär kring hälsporre. Utan behandling kan det ta upp till ett år för hälsporren att försvinna. Stötvågsbehandling är en lämplig behandlingsmetod som vi använder på vår klinik.

Nedan följer exempel på egenvård för hälsporre:

 • Se till att du har ett par ordentliga skor som passar dina fötter. Det finns en speciellt utformad hälkopp att lägga i skorna som trycker ihop fettkudden under hälen vilket kan ge avlastning.

 • Stretching av vadmuskel. Rådgör gärna med oss för tips på bra övningar.

 • Tejpning (för att ge stabilitet).

 • Undvik träningsformer som löpning och längre promenader, framförallt på hårt underlag. Ersätt istället den träningen med cykling och simning där hälen inte utsätts för belastning.

Går det att förebygga en hälsporre?

Att se över sina skor är det första man kan göra. Se också till att alltid värma upp och varva ner ordentligt i samband med träning.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Informationen uppdaterades 09 mars 2017 av Vården.se

Om Kiropraktorerna Frölunda

Snittbetyg på omdömen

5,0

Baserat på 4 omdömen

Lämna omdöme

Välkommen till oss på Kiropraktorerna Frölunda. Vi finns i Högsbo industri område, Gruvgatan 8. Våra kiropraktorer Ola Wimelius, Ulrika Lundin och Joakim Andersson samt certifierad massageterapeut Ariel Zamit vänder sig till gammal som ung med fokus på hälsa och livskvalitet.

Vad kan vi på Kiropraktorerna Frölunda hjälpa dig med?

Vi värnar om att engagera dig i ditt akuta eller kroniska besvär, klargöra din prognos samt de terapier som finns och vad du kan göra själv. Tar hand om rygg- och nackbesvär, ischias, huvudvärk, arbets- och idrottsskador mm.

Akuttider dagligen, goda parkerings- och kommunikationsmöjligheter.

Varmt välkommen!

Informationen uppdaterades 09 mars 2017 av Vården.se

Behandlingar hos Kiropraktorerna Frölunda

Kiropraktorbehandling hos Kiropraktorerna Frölunda i Västra Frölunda

700 kr Återbesök 560 kr

Kiropraktik är ett yrke inom primärvården med unika principer relaterade till funktion, hälsa och välmående. Verksamhetsområdet omfattar dia...


Stötvågsbehandling hos Kiropraktorerna Frölunda i Västra Frölunda

700 kr Återbesök 600 kr

De delar av kroppen som vi behandlar är axlar, armbågar, höfter, knän och fötter. I dessa områden behandlas långdragna sen- och muskelbesvär...


Massage/Idrottsmassage hos Kiropraktorerna Frölunda i Västra Frölunda

fr. 580 kr 580 kr - 45 min 690 kr - 60 min

En kraftigare form av klassisk massage, för dig som är i behov av en mer djupgående genomgång av muskler, blodomlopp och lymfa. Massage k...


Nackspärr hos Kiropraktorerna Frölunda i Västra Frölunda

700 kr Återbesök 560 kr

Nackspärr innebär plötslig smärta och stelhet i nackmuskulaturen. Ofta är smärtan mer påtaglig åt ena hållet när man vrider på huvudet. En n...


Hälsporre hos Kiropraktorerna Frölunda i Västra Frölunda

fr. 700 kr Återbesök 600 kr

En hälsporre frambringas av en överbelastning av bindvävsstrukturer i hålfoten. Denna bindväv utgör ett viktigt stöd för foten då den belast...


Tennisarmbåge hos Kiropraktorerna Frölunda i Västra Frölunda

700 kr Återbesök 600 kr

En tennisarmbåge uppstår av en inflammation i muskelfästen på armbågens utsida. Ofta upplevs smärta i underarmens ovansida samt i armbågen, ...


Våra medarbetare

Joakim Andersson

Telefon: 031-472506

Leg kiropraktor

Joakim studerade på Syddansk Universitet i Odense Danmark och 2011 blev han utexaminerad som Cand. Manu (Master of Chiropractic).

Utbildningen är på 5 år varav det tre första läses parallellt med medicinstuderande. Under utbildningen har Joakim haft 1-års praktiktjänstgöring på Ryggcentret på Middelfart sjukhus i Danmark.

Där ingick han som kiropraktor i ett team tillsammans med läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster. På ryggcentret lades det stor vikt på utredning av patienten för att korrekt diagnos skulle kunna ställas och behandlingen optimeras.

Ola Wimelius

Telefon: 031-472507

Leg kiropraktor

Ola tog sin examen 2001 på Palmer College of Chiropractic, USA. AT-tjänstgöring gjordes på bl.a. Göteborgs Medical Center (GMC), Kristinelundskliniken samt Kungsportsläkarna i Göteborg.

Ola jobbade även på Hälsocentrum i Karlstad under några år och etablerade samtidigt Kiropraktorerna Frölunda i maj 2003.

Ulrika Lundin

Telefon: 031-472508

Leg kiropraktor

Ulrika Lundin (fd Bergman) studerade på Anglo-European College of Chiropractic (AECC) i England och tog examen 2004, varvid hon erhöll en magistergrad i kiropraktik.

Innan starten tillsammans med Ola Wimelius på Kiropraktorerna Frölunda arbetade hon på en av Göteborgs största kiropraktorkliniker. Ulrika gjorde sin AT-tjänstgöring på Sahlgrenska univeristetsjukhuset, varpå hon fick sin legitimation från Socialstyrelsen.

Ulrika vill hålla sig uppdaterad och hon har vidareutbildning inom kraniell terapi och områden som innefattar pediatrik (behandling av barn) och behandling av gravida kvinnor.

Hon utgår alltid ifrån den enskilde patientens behov vid bedömning och behandling vare sig det gäller ett knä, nackbesvär eller huvudvärk, akuta eller kroniska besvär.

Ariel Zamit

Telefon: 0733-82 93 02

Certifierad massageterapeut från London School of Sports Massage (2005).

Ariel har flera års erfarenhet av att arbeta med professionella idrottare, dansare och sångare. Han arbetar med töjningar, ledmobilisering, djupare massagegrepp och myofacielle release tekniker som hjälper till att mjuka upp stel vävnad, förhindra sammanväxningar och ärrvävnad i muskler och bindväv.

Han är certifierad massageterapeut av Branschrådet Svensk Massage och medlem i KrY, kroppsterapeuternas yrkesförbud.

Ariel är vidareutbildad i:

 • triggerpunktbehandling på Medicinskt Kursforum i Stockholm.
 • 5 specialistkurser på Physio Education i Malmö.
 • kinesiologi tejpning på Rehabtape i Göteborg.
 • fibromassage på Svensk Fibromassage genom Axelsons Gymnastiska Institut i Göteborg.
 • personlig tränare på Axelsons Gymnastiska Institut i Göteborg.

Ariel finns hos Kiropraktorerna Frölunda tisdag och torsdag.

Karta - Gruvgatan 8, Västra Frölunda

Omdömen


Snittbetyg på omdömen

5,0
Baserat på 4 omdömen
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

07:38 - 28 nov, 2017

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


08:46 - 30 okt, 2017

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


07:38 - 26 aug, 2014 skrev:

Fick enorm smärta i vaden när jag var ute och sprang. Hade haft känningar och av en stel vad ett tag men plötsligt var det som en blixt slog ner och jag kunde inte nästa röra mig framåt. Kom till Joakim som konstaterade 'gubbvad' efter 4-5 behandlingar så har jag inte kännt något nu på flera månader. Oerhört tacksam!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


11:01 - 25 dec, 2012 skrev:

Jag har lidit av ryggont i många år.Ätit tabletter dagligen.Nu har jag smärtfria dagar.Jag är så tacksam för den behandling som jag har fått.Tack Joakim!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information

Lämna omdöme