1/3

Joint Academy Uppsala

Uppsala

Joint Academy Uppsala

Behandla din artros via mobilen hos Joint Academy Uppsala!

Joint Academy erbjuder en digital behandling för knä- och höftledsartros. I vår app får du ta del av enkla övningar som du enkelt kan utföra hemma när det passar dig. I appen får du även ta del av en interaktiv utbildning om artros. Som en del av programmet har du tillgång till en personlig fysioterapeut från dag ett som kan ställa en diagnos direkt i appen. Fysioterapeuten följer dig och din utveckling och guidar dig genom hela behandlingen. Vi på Joint Academy samarbetar med flera olika aktörer och erbjuder dig professionell hjälp – var du än befinner dig.

Patientavgiften är 0 kronor. Behandlingen ingår i primärvården.

Så fungerar artrosbehandling via Joint Academy Uppsala!

Det är smidigt att använda Joint Academy. Klicka bara på boka-knappen och fyll i ditt mobilnummer, så får du en länk där du kan ladda ner vår app. När du har laddat ner appen följer du tre enkla steg:

  1. Svara på frågor kring din hälsa och dina besvär.
  2. En fysioterapeut kontaktar dig via telefon och gör en bedömning utifrån samtalet och dina svar.
  3. Om fysioterapeuten bedömer att dina besvär beror på artros får du en individuell behandlingsplan med övningar som är anpassade efter just dig.

Varför ska jag välja Joint Academy?

Joint Academy Uppsala erbjuder enkla övningar som tar max 5-10 minuter om dagen att genomföra. Du kan utföra övningarna hemma när det passar dig och ingen övning kräver utrustning. Efter varje pass utvärderar du hur övningarna har gått och nästa dag anpassas övningarna utifrån din utvärdering. En gång i veckan samtalar du med din fysioterapeut om hur övningarna har gått. Efter uppföljningen så justerar fysioterapeuten din behandling utifrån just dina förutsättningar.

Joint Academy passar perfekt för dig som:

  • Känner smärta och/eller stelhet i knä- och höftled
  • Vill behandlas med hjälp av fysioterapi
  • Vill få stöttning och hjälp av en legitimerad fysioterapeut
  • Vill få artrosbehandling direkt – utan väntetid

Minska din smärta med vår digitala artrosbehandling

Joint Academy är en kliniskt beprövad behandling. Enligt forskning och studier kan man se att patienter som använder Joint Academy får minskad ledsmärta, förändrad inställning till operation och minskar intaget av smärtstillande läkemedel.

  • 85% av våra patienter minskar sin ledsmärta
  • 54% av våra patienter ändrar sin inställning till operation
  • 42% av våra patienter slutar ta smärtstillande läkemedel

Prova en artrosbehandling via Joint Academy Uppsala. Ladda ner vår app redan idag!

Informationen uppdaterades 13:12 - 14 jan, 2021

Behandling av artros i knä hos Joint Academy Uppsala

Artros är en sjukdom som kan drabba alla leder i kroppen, men det är vanligt att man får det i knäna. Genom Joint Academy Uppsala kan du få hjälp med behandling, om du drabbats av knäledsartros.

Vad händer i kroppen vid knäledsartros?

I våra leder finns något som kallas brosk. Det är ett ämne som hjälper lederna att glida smidigt mot varandra när vi rör oss. Vid artros minskar brosket i lederna, vilket kan leda till en rad olika symtom. Du kan till exempel uppleva stelhet eller att det knakar och knäpper i knät. Du kan även få besvär med smärta, svullnad och nedsatt funktion. Det är vanligt att besvären varierar i intensitet vid artros. Artros utvecklas över lång tid och blir vanligare ju äldre man blir.

Behandling av artros i knät hos Joint Academy Uppsala

Artros är en kronisk sjukdom, vilket innebär att man aldrig kan bli av med den helt. Däremot finns det idag mycket effektiv behandling som kan lindra symtomen hos dig som har artros i knäna. Med rätt hjälp kan du minska dina besvär och leva ett vanligt liv.

Den bästa behandlingen vid knäledsartros är anpassad träning och ökad kunskap om sjukdomen. Med Joint Academy kan du få båda delarna, direkt i din telefon. När du laddat ner vår app får du kontakt med en personlig fysioterapeut som följer dig i din behandling, och finns tillgänglig för att svara på frågor. Du får också individuellt anpassade övningar som du kan göra hemma, när det passar dig. De allra flesta som följer behandlingen minskar sin smärta och många kan till och med slippa annan behandling, som läkemedel eller operation.

Klicka på boka-knappen och fyll i ditt mobilnummer, så får du en länk där du kan ladda ner vår app.

Välkommen till Joint Academys artrosbehandling du också!

Behandling av artros
hos Joint Academy Uppsala

Hos Joint Academy Uppsala kan du få behandling av artros i knä och höft, direkt via din mobil. Hela 85 % av våra patienter upplever minskad ...

Artrosskola
hos Joint Academy Uppsala

Joint Academy Uppsala erbjuder en digital grundbehandling av artros, direkt i din mobil. Denna form av behandling är riskfri och effektiv vi...

Behandling av artros i höft
hos Joint Academy Uppsala

Smärta eller stelhet i höften kan ha flera orsaker. Om du har haft besvären under en längre tid kan det bero på artros. Hos oss på Joint Aca...

Artrostest online
hos Joint Academy Uppsala

Om du har haft ont i knät eller höften under en längre tid, är det bra att undersöka ifall det beror på artros. Ju tidigare du behandlar det...

Omdömen

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!


Genom att använda Vården.se godkänner du att vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om cookies här.