Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

Boka här

Allmän hälsokontroll hos Svensk Provtagning Täby

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Esplanaden 9, Plan 4 (Täby centrum), Täby - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

 • Måndag - Torsdag 07:30 - 16:00
 • Fredag 07:30 - 14:00
 • Laboratoriet öppnar kl 08:00 under v26-32

Allmän hälsokontroll

Vill du enkelt få en överblick av ditt hälsotillstånd? Då kan du göra en allmän hälsokontroll hos oss på Svensk Provtagning Täby!

Det här ingår i en allmän hälsokontroll

Vår allmänna hälsokontroll är perfekt för dig som vill göra en grundläggande hälsoundersökning. Undersökningen fokuserar på sex olika områden som är viktiga för din hälsa:

 1. Blodstatus - visar bland annat om du lider av blodbrist, vilket kan förklara om du ofta känner dig trött, yr eller andfådd.
 2. Hjärta/kärl - ger en indikation på om du löper större risk för hjärt- och kärlsjukdomar, genom att undersöka blodets fett- eller sockernivåer.
 3. Njurfunktion - visar om du har sämre njurfunktion, vilket kan ge besvär som illamående, svullnad, högt blodtryck, eller trötthet.
 4. Leverfunktion - visar om levern fungerar som den ska och kan filtrera blodet som kommer från tarmen.
 5. Blodsockernivå - kan visa tidiga tecken på om du är på väg att utveckla typ-2 diabetes, genom att vi mäter nivån på ditt blodsocker.
 6. Inflammation - visar om du har någon tillfällig inflammation eller infektion i kroppen.

Dina resultat kommenteras av en legitimerad specialistläkare

För att ge oss en grundläggande uppfattning av din hälsa får du alltid börja med att fylla i en webbenkät. Efter det går du och lämnar dina prover hos oss på Esplanaden 9 i Täby. Det kan ta några dagar innan dina prover har analyserats, men så fort dina resultat kommit in får du dem till din digitala journal. Tillsammans med dem får du också en expertkommentar från en legitimerad specialistläkare. Kommentaren ger dig större förståelse för vad dina värden betyder och läkaren ger dig råd kring hur du kan förbättra dina värden, om det behövs.

Viktiga saker att tänka på inför prov för hälsokontrollen

 • Ta med giltig legitimation till provtagningsenheten på Esplanaden 9.
 • Vi rekommenderar att ta provet innan klockan 10:00.
 • Undvik att träna innan provtagningen.
 • Ät inget 10-12 timmar innan provtagningen. Det går bra att dricka vatten, svart kaffe, eller te utan tillsatser av socker eller mjölk.
 • Undvik att äta fet mat och att dricka alkohol dagen innan.
 • Ta inte järnmedicin dagen innan.

Du kan inte lämna prover om något av detta gäller:

 • Du tar medicin med NSAID-preparat.
 • Du tar Levaxin/annan medicin för sköldkörteln timmarna precis innan provtagningen.
 • Du har/har nyss haft en pågående antibiotikabehandling eller infektion.

Boka en allmän hälsokontroll hos oss på Svensk Provtagning Täby och få en bra bild av din hälsa!

Informationen uppdaterades 02 juli 2020 av Vården.se

Om Svensk Provtagning Täby

Välkommen till Svensk Provtagning Täby!

Hos oss på Svensk Provtagning kan du boka skräddarsydda hälsokontroller digitalt. Vi hjälper dig med att snabbt och enkelt få en indikation på dina värden, och om det finns något i din livsstil som du behöver förändra.

Det är smidigt att göra sin hälsokontroll online! Allt sker digitalt, så när du har bokat din hälsokontroll behöver du bara lämna ditt blodprov på vårt provtagningsställe på Esplanaden 9 i Täby centrum i Täby. När proverna har analyserats får du dina svar och all hälsodata i en digital journal, tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare.

Vilka hälsokontroller erbjuder vi?

Hos oss kan du göra en rad olika hälsokontroller beroende på vad det är du vill testa. Några av de hälsokontroller vi erbjuder är:

 • Allmän hälsokontroll
 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll kvinna
 • Hälsokontroll man
 • Hälsokontroll premium
 • Hälsokontroll kost

Du kan läsa mer om våra hälsokontroller under fliken behandlingar!

Varför är det bra att göra en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Täby?

Genom våra hälsokontroller kan du enkelt få en indikation på om du ligger i riskzonen för sjukdomar såsom diabetes typ-2, eller hjärt- och kärlsjukdomar. Blodprov kan nämligen avslöja avvikande värden, något som man oftast inte är medveten om. Får du chansen att tidigt upptäcka dessa indikatorer finns det goda möjligheter att tidigt sätta in behandling och därmed motverka framtida hälsoproblem. Dessutom är det fördelaktigt att para ihop de resultaten du får av din hälsokontroll med en kombination av en varierad kost och goda levnadsvanor. Då kan du skapa förutsättningarna för ett långt och hälsosamt liv!

Hur du gör en hälsokontroll hos oss på Svensk Provtagning Täby

 1. Först väljer du vilken hälsokontroll du vill boka online genom att logga in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator.
 2. Beställer du på en vardag får du vanligtvis en remiss för provtagning samma dag och remissen är giltig i tre månader.
 3. Du besöker ett av våra provtagningsställen för lämna ditt blodprov. Vi samarbetar med flera aktörer över hela Sverige. Just Svensk Provtagning Täby hittar du i Täby centrum och vi samarbetar med Karolinska Universitetslaboratoriet.
 4. Redan 1-2 dagar efter provtagningstillfället får du dina provsvar. Ibland kan det dröja något längre. Då får du både mejl och sms från oss.
 5. Dina provsvar och din hälsodata samlas i din digitala journal, tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare. för att få tillgång till din digitala journal måste du logga in med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Det är bara du som kan se informationen.

Ta reda på hur din hälsa är redan idag med en hälsokontroll från Svensk Provtagning Täby!

Informationen uppdaterades 02 juli 2020 av Vården.se

Behandlingar hos Svensk Provtagning Täby

Hälsokontroll Premium hos Svensk Provtagning Täby

Hälsokontroll Premium är den mest omfattande analysen som vi på Svensk Provtagning Täby erbjuder, och den ger en bra bild av hela din hälsa....


Hälsokontroll kvinna hos Svensk Provtagning Täby

Svensk Provtagning Täby erbjuder en hälsokontroll speciellt utformad för dig som är kvinna. Hälsokontroll anpassad efter kvinnor Hos o...


Hälsokontroll man hos Svensk Provtagning Täby

Vi på Svensk Provtagning Täby erbjuder hälsokontroller som är specifikt anpassade för män i alla åldrar. Få en tydlig bild av din hälsa ...


Allmän hälsokontroll hos Svensk Provtagning Täby

Vill du enkelt få en överblick av ditt hälsotillstånd? Då kan du göra en allmän hälsokontroll hos oss på Svensk Provtagning Täby! Det här...


Graviditetstest hos Svensk Provtagning Täby

Hos Svensk Provtagning Täby är det möjligt att beställa ett omfattande graviditetstest (Graviditetstest stort). Det kan med stor säkerhet be...


Test för vitaminbrist hos Svensk Provtagning Täby

Vill du veta om du lider av någon vitaminbrist och borde se över din kost, eller kanske ta tillskott? Då kan du göra ett test fokuserat på v...


Hälsokontroll sköldkörtel hos Svensk Provtagning Täby

Vi på Svensk Provtagning Täby erbjuder en hälsokontroll för sköldkörteln, ett av våra allra viktigaste organ. Sköldkörtelns viktiga roll...


Prostatatest hos Svensk Provtagning Täby

Vill du testa ditt PSA-värde, för att se om det finns tecken på prostatacancer? Då kan vi på Svensk Provtagning Täby hjälpa dig! Prostata...


Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk hos Svensk Provtagning Täby

Svensk Provtagning Täby kan hjälpa dig få en bild av vad som ligger bakom värk i muskler och leder, genom vår hälsokontroll för ledvärk och ...


Hälsokontroll kost hos Svensk Provtagning Täby

Hos Svensk Provtagning Täby kan du få hjälp med en hälsokontroll fokuserad på kost. Det kan vara ett bra sätt att ta reda på om du får i dig...


Karta - Esplanaden 9, Plan 4 (Täby centrum), Täby

Omdömen