Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

Magnetröntgen prostata hos Remisshjälpen i Stockholm

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Stockholm - Visa på karta

Webbplats

Magnetröntgen prostata

Hos Remisshjälpen kan du beställa remiss för MR, även kallad magnetröntgen, MRT eller undersökning med magnetkamera. Det kan vara ett bra sätt att upptäcka förändringar som till exempel tyder på prostatacancer.

Vad är magnetröntgen?

Undersökning med magnetkamera kallas ibland för magnetröntgen (MR), men har egentligen inget med röntgenteknik att göra. Det är en undersökning som kan hjälpa till att hitta sjukdomar och se skador i kroppen. Med hjälp av en undersökning med magnetkamera kan man få tvärsnittsbilder av kroppen, och nästan alla organ kan undersökas. När du vänder dig till oss på Remisshjälpen för MR ser vi helst att du har ett specifikt besvär/symtom som du vill undersöka.

Varför ska man göra MR av prostatan?

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen hos män och ger få symtom i tidigt skede. Därför kan en undersökning med magnetkamera hjälpa till att identifiera elakartade förändringar som kan vara svåra att upptäcka på annat sätt. Detta leder till att man också kan sätta in behandling betydligt tidigare.

Välkommen att kontakta oss på Remisshjälpen för hjälp med magnetröntgen av prostatan!

Informationen uppdaterades 22 april 2020 av Vården.se

Om Remisshjälpen

Snittbetyg på omdömen

4,0

Baserat på 4 omdömen

Lämna omdöme

Välkommen till Remisshjälpen!

Vi är en digital vårdgivare som kan hjälpa dig som vill genomgå MR eller ultraljudsundersökning som privatbetalande. Det kan vara aktuellt om du av någon anledning inte har möjlighet att få undersökningen via vanliga vården eller om du helt enkelt vill få hjälp snabbare. Vi ordnar med remiss, undersökning och uppföljning av läkare.

Så går det till

När du har laddat ner vår app börjar du med att logga in med Mobilt BankID och fyller i dina uppgifter. Efter det väljer du vilken undersökning du vill göra och beskriver dina symtom, samt talar om vilken ort du vill göra undersökningen på. Sedan går du tillsammans med en läkare igenom dina svar, antingen via chatt eller telefon. Läkaren skickar sedan remiss till den undersökning som du valt, och du kommer att få en kallelse till undersökning. Efter undersökningen får du också en uppföljning med läkare, och om det visar sig att du har behov av vidare utredning så hjälper vi dig med remiss.

När du vänder dig till oss ser vi helst att du har något specifikt besvär eller några symtom som du vill undersöka.

Om MR och ultraljud

MR, eller undersökning med magnetkamera, är en undersökning som kan ge tvärsnittsbilder av kroppen. Ultraljud är en undersökning som med hjälp av ljudvågor kan skapa en rörlig bild av kroppens organ. Båda metoderna kan användas för att se tidiga tecken på sjukdom eller skador i kroppen, och därmed sätta in rätt behandling redan i ett tidigt stadium.

Vi kan bland annat ordna remiss för:

  • MR prostata
  • MR hjärna
  • MR knä
  • MR axel
  • MR rygg
  • Ultraljud njurar
  • Ultraljud lever
  • Ultraljud gallblåsa

Du kan läsa mer om ett urval av våra undersökningar under fliken Behandlingar, eller klicka på Boka för att beställa din undersökning med en gång. En fullständig lista på undersökningar finns på vår hemsida.

Välkommen att kontakta oss på Remisshjälpen redan idag!

Informationen uppdaterades 22 april 2020 av Vården.se

Behandlingar hos Remisshjälpen

Magnetröntgen prostata hos Remisshjälpen i Stockholm

Hos Remisshjälpen kan du beställa remiss för MR, även kallad magnetröntgen, MRT eller undersökning med magnetkamera. Det kan vara ett bra sä...


Ultraljud lever hos Remisshjälpen i Stockholm

Remisshjälpen kan hjälpa dig som vill undersöka levern med hjälp av ultraljud. Det kan till exempel vara aktuellt vid misstanke om sjukdom. ...


Magnetröntgen knä hos Remisshjälpen i Stockholm

Har du besvär med knäna och vill komma till botten med orsakerna som ligger bakom? Då kan det vara en bra idé att göra en undersökning med m...


Ultraljud njurar hos Remisshjälpen i Stockholm

Vi på Remisshjälpen kan hjälpa dig om du vill göra ett ultraljud av njurarna. Så fungerar ultraljud Ultraljud är en undersökningsmetod...


Magnetröntgen hjärna hos Remisshjälpen i Stockholm

Men hjälp av MR kan man få en bra bild av ett av våra mest komplexa organ: hjärnan. Vi på Remisshjälpen kan hjälpa dig som vill genomgå unde...


Karta - Stockholm

OmdömenSnittbetyg på omdömen

4,0
Baserat på 4 omdömen
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

09:29 - 22 sep, 2020 skrev:

Jag använde appen som fungerade otroligt smidigt. Sjuksköterskan som svarade mig var väldigt professionell. Hög kvalitet hela vägen till hjälp!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


11:53 - 15 sep, 2020 skrev:

Smidigt
Seriösa
Professionella
Kunnig personal som lyssnar och tar sig tid...fått hjälp som jag inte har fått tidigare inom vården.
Tacksam för alla insatser!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


15:47 - 14 sep, 2020 skrev:

Använt Remisshjälpen två gånger och lika nöjd båda gångerna. Snabb tid till specialist och inget krångel. Går inte till vårdcentralen i onödan längre om jag inte behöver hjälp med enklare besvär.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


10:22 - 14 sep, 2020 skrev:

Absolut inget bra intryck alls. Extremt oseriösa. Man tvingas betala 100 kr för ingen hjälp alls!

1,0

Betyg 1 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information