Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

Boka här

Hälsokontroll man hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Odengatan 69, 1 tr, 113 22 Stockholm - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

 • Måndag - Torsdag 07:45 - 16:00
 • Fredag 07:45 - 15:00

Hälsokontroll man

Hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan kan man göra specifika hälsokontroller för män i alla åldrar.

En omfattande hälsokontroll för män

Den omfattande hälsokontrollen för män är särskilt inriktad på att veta mer om ditt hälsotillstånd när det gäller vitaminer och mineraler, njurfunktion, kolesterol, prostata och testosteron.

 • Blodstatus - om man är ofta trött, yr eller andfådd kan det bero på blodbrist. Detta analyseras med dessa prover.
 • Hjärta/kärl - man undersöker blodets fett- eller sockernivåer för att få en indikation på om du eventuellt löper större risk för hjärt- och kärlsjukdomar.
 • Njurfunktion - om man har symtom såsom illamående, svullnad, högt blodtryck, eller trötthet, undersöker man ifall du har sämre njurfunktion.
 • Leverfunktion - levern har bland annat som uppgift att filtrera blodet som kommer från tarmen. Man tittar på leverfunktionen för att se om levern fungerar som den ska.
 • B-celler - man analyserar de vita blodkropparna för att få en indikation på immunförsvarets funktion och status.
 • Prostataprov/Testosteron - man tittar på testosteron samt nivån av PSA (prostataspecifik antigen) för att testa prostatan. Har man prostatacancer kan PSA-nivån förhöjas.
 • Vitaminer/mineraler - vi gör en analys av vitaminer och mineraler i din kropp.
 • Sköldkörtel - sköldkörteln är ansvarig för att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen. Man analyserar om det finns en eventuell sköldkörtelrubbning.
 • Inflammation - här mäter man för att se ifall du har en tillfällig inflammation eller infektion i kroppen.
 • Blodsocker - nivån på ditt blodsocker mäts för att tidigt kunna se tecken på om du är på väg att utveckla typ-2 diabetes.

Kommentar av en legitimerad specialistläkare

När du ska göra en hälsoundersökning hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan blir du ombedd att fylla i en webbenkät. Den ligger till grund för uppfattningen om din hälsa. Sedan lämnar du in dina prover på Odengatan 69. Dina resultat hamnar i din digitala journal efter några dagar, tillsammans med en expertkommentar från en legitimerad specialistläkare. Hen förklarar mer om vad värdena innebär för ditt allmänna hälsotillstånd. Du får även förslag av läkaren på hur du kan förbättra dina värden ifall det behövs.

Att ha i åtanke innan du lämnar blodprov på Odengatan 69

Gör detta:

 • Ta med giltig legitimation till provtagningsenheten på Odengatan 69.
 • Vi rekommenderar att ta provet innan klockan 10:00.
 • Fasta innan du lämnar blodprovet, det vill säga ät inget 10-12 timmar innan provtagningen. Det går dock bra att dricka vatten, svart kaffe och te utan tillsatser av socker eller mjölk.

Gör inte detta:

 • Träna innan provtagningen.
 • Ät fet mat och drick alkohol dagen innan din provtagning.
 • Ta järnmedicin dagen innan provtagningen.

Gör inte en provtagning om du:

 • medicineras med NSAID-preparat.
 • tar Levaxin/annan medicin för sköldkörteln timmarna precis innan provtagningen.
 • har/nyss har haft en pågående antibiotikabehandling eller infektion.

Få en omfattande bild av din hälsa redan idag genom att göra en hälsokontroll för män hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan!

Informationen uppdaterades 02 juli 2020 av Vården.se

Om Svensk Provtagning Stockholm Odenplan

Välkommen till Svensk Provtagning Stockholm Odenplan!

Svensk Provtagning Stockholm Odenplan är den hälsotjänsten som gör det enkelt att boka skräddarsydda hälsokontroller online. Med våra tester får du snabbt och tydligt en bild av din hälsa och dina värden, som kan hjälpa dig ta beslut för din kropp och livsstil.

Det är smidigt att beställa sin hälsokontroll online. Efter det behöver du bara lämna dina prover fysiskt på vårt provtagningsställe på Odengatan 69 i Stockholm. Provsvaren och din hälsodata hamnar sedan i en digital journal tillsammans med förklarande kommentarer från en legitimerad specialistläkare.

De här hälsokontrollerna kan du boka hos oss

Vi kan erbjuda många olika typer av hälsokontroller. Några av dessa är:

 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll kvinna
 • Hälsokontroll man
 • Hälsokontroll premium
 • Hälsokontroll kost

Du hittar all information om de olika hälsokontrollerna under fliken behandlingar!

Varför ska jag göra en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan?

Många har avvikande värden utan att vara medvetna om det. Ett blodprov är ett enkelt och smidigt sätt att få en indikation på hur dina värden ser ut och om du kan ligga i riskzonen för några sjukdomar, exempelvis hjärt- och kärlsjukdom eller diabetes. Tidig upptäckt av dessa indikatorer gör att du kan få behandling i ett tidigt skede och motverka framtida hälsoproblem. Om du kombinerar din hälsokontroll med bra kost och hälsosamma levnadsvanor har du bra förutsättningar för att må riktigt bra, riktigt länge!

Hur går en hälsokontroll hos Svensk Provtagning till?

Vid en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan är det första du gör att välja och boka valfri hälsokontroll online via vår hemsida. För att göra detta loggar du in med hjälp av Mobilt BankID eller BankID på mobil eller dator. Därefter får du en remiss för provtagning som gäller i tre månader. När du bokar på en vardag får du oftast remissen redan samma dag. Sedan är det bara att lämna ditt blodprov på Karolinska Universitetslaboratoriet som vi samarbetar med.

Blodproven analyseras sedan och då hör vi av oss till dig, både via mejl och sms. Normalt tar det bara 1-2 dagar att få dina resultat, i vissa fall något längre. För göra det enkelt för dig registrerar vi provsvaren tillsammans med all din hälsodata i din digitala journal. Den kommer du enkelt åt genom att återigen legitimera dig med hjälp av Mobilt BankID eller BankID. Som komplement till all data medföljer utförliga kommentarer från legitimerad läkare.

Boka din hälsoundersökning hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan i dag!

Informationen uppdaterades 02 juli 2020 av Vården.se

Behandlingar hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan

Hälsokontroll Premium hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan

Vill du vara säker på att du har kollat allt? Då kan vår Hälsokontroll Premium hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan vara rätt hälsokont...


Hälsokontroll kvinna hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan

Hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan kan du göra en specifik hälsokontroll utformad för kvinnor. En omfattande hälsokontroll för kv...


Hälsokontroll man hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan

Hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan kan man göra specifika hälsokontroller för män i alla åldrar. En omfattande hälsokontroll för ...


Allmän hälsokontroll hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan

Skaffa en bra överblick av din allmänna hälsa genom att göra just en allmän hälsokontroll hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan. Vad ...


Graviditetstest hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan

Hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan erbjuder vi ett omfattande graviditetstest, för dig som vill bekräfta din graviditet och få en bil...


Test för vitaminbrist hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan

Misstänker du att du lider av någon vitaminbrist? Få svar på dina fråga genom att beställa ett test för vitaminbrist hos Svensk Provtagning ...


Hälsokontroll sköldkörtel hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan

Sköldkörteln har en viktig funktion i din kropp. När den är ur balans kan det orsaka en rad olika symtom. Därför kan det vara bra att göra e...


Prostatatest hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan

För män som vill testa sitt PSA-värde går det att beställa ett prostatatest hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan. Ett prostatatest kan ...


Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan

Svensk Provtagning Stockholm Odenplan kan hjälpa dig få en bild av vad som ligger bakom värk i muskler och leder, genom vår hälsokontroll fö...


Hälsokontroll kost hos Svensk Provtagning Stockholm Odenplan

Vet du om du får i dig allt din kropp behöver via kosten? Misstänker du att du har brist av något ämne? Då kan vår hälsokontroll inriktad på...


Karta - Odengatan 69, 1 tr, 113 22 Stockholm

Omdömen