Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

 • 08-587 101 33

Behandling av ådernät hos Venous Centre Stockholm

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Odengatan 69, Stockholm - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

 • Måndag - Fredag 08:00 - 16:00 Lunchstängt kl 12-13

Behandling av ådernät

Ådernät finns hos många människor och är helt ofarliga, men upplevs av många som missprydande. Ådernät är spindelliknande, utvidgade blodkärl i hudens yttersta lager.

Orsaker till ådernät

Bidragande orsaker till ådernät kan vara hormonförändringar, graviditet, övervikt eller åderbråck. För att utesluta att det inte rör sig om åderbråck bör man göra ett ultraljud innan behandlingen av ådernät börjar. Om det visar sig att så är fallet bör därför detta åtgärdas först. Risken för återfall blir då mindre.

Behandlingar

Ådernät kan behandlas med YAG-laser eller en serie injektioner, där man sprutar in ett medel som heter Aethoxysclerol i ådernäten med hjälp av en mycket fin nål.

Injektionsbehandling

Aethoxysclerol är ett lokalbedövningsmedel med kärlirriterande effekter, som gör att kärlet klibbar ihop och skrumpnar. Kärlet blir först rött, sedan blått och börjar blekna efter ungefär tre till fyra veckor. Fullt resultat kan ses efter 6 månader, ev längre. Behandlingen utförs av våra specialutbildade sköterskor.

Biverkningar

Aethoxysclerol som används vid injektionen är ett läkemedel, och alla sådana kan ge biverkningar. I detta fall är de dock få. I sällsynta fall kan en allergisk reaktion förekomma (1/>1000), även sår kan uppkomma. Dessa läker, men det kan ta tid.

Efterbehandling

Under tre dygn efter behandlingen bör du använda stödstrumpor och avstå från hårdare muskelträning. Däremot är det viktigt att du promenerar och rör på dig, för att hålla cirkulationen igång och minimera risken för blodpropp.

Behandling med Yag-laser

Yag-laser är en hudlaser där ljuset söker sig till de röda blodkropparna i blodet. Värmen från lasern får blodkärlet att ”klibba” ihop och stänga sitt flöde och kärlväggarna förstörs.

Resterna av kärlet absorberas av kroppen och försvinner. Detta kan ta 6-8 veckor och först då kan man börja att se resultatet av behandlingen.

Man kan behöva upprepa behandlingen beroende på omfattningen av ådernät. Vanligtvis behövs 1-3 behandlingar.

Efter behandlingen

Efteråt kan kärlen bli lite svullna och huden kan bli lite röd. De lite större kärlen kan försvinna nästan helt med en gång men de kan kännas lite ömma. De små ytliga och tunna kärlen kan se ut som klösmärken. Detta försvinner inom ett par dagar. Det är viktigt att använda stödstrumpa 2veckor efter behandlingen, dagtid. Blodflödet och vätska man har i benet fördelar sig då så jämt som möjligt och ev. svullnad lägger sig fortare och bästa resultat uppnås.

Biverkningar

Det finns en liten risk för en ytlig brännskada på huden. Övergående brunpigmentering som brukar försvinna inom 1år.

Informationen uppdaterades 07 november 2018 av Vården.se

Om Venous Centre Stockholm

Snittbetyg på omdömen

5,0

Baserat på 6 omdömen

Lämna omdöme

Venous Centre är sedan starten 2004 Sveriges ledande specialistklinik för behandling av åderbråck. Vi finns idag i Stockholm, Göteborg och Malmö, och vi ingår i Praktikertjänst.

Välkommen till Venous Centre Stockholm, centralt beläget i Läkarhuset Odenplan.

Hur går behandlingen till?

Steg 1 - Undersökning
Du får först en tid för bedömning och diagnos hos en av våra läkare. Doktorn gör då en klinisk bedömning och en ultraljudsundersökning av dina åderbråck. Ultraljudet görs vid samma besök och på vår klinik, du behöver inte gå till någon annan plats.

Efter undersökningen ställer doktorn frågor utifrån dina problem, och ger dig förslag på hur du kan lösa dem. Om ni kommer överens om en behandling så får du tid inom 4-6 veckor.

Steg 2 - Ultraljud
Ultraljudsundersökningen talar om vilken typ av åderbråck du har samt annan information som ger förutsättningar för rätt behandling av just dina åderbråck.

Steg 3 - Behandling
När du kommer till kliniken på behandlingsdagen blir du hämtad av en sköterska, som visar dig till ett rum. Här byter du om till underkläder (t-shirt kan behållas på), tofflor och en av våra mjuka fleecerockar. Sköterskan går igenom rutiner inför behandlingen, och du kan ställa frågor. På behandlingsrummet får du ställa dig på en liten pall, så att din doktor kan markera dina åderbråck med en tuschpenna och göra ännu en ultraljudsundersökning.

Du får därefter lägga dig på behandlingsbritsen och doktorn lägger en bedövning. Det tar högst 3-5 minuter. Därefter får du den behandling som överenskommits.

När behandlingen är klar får du ett förband om det behandlade benet (eller benen). Du går tillbaka till ditt rum. Vi kontrollerar att bandaget sitter bra, inte läcker, och att du mår allmänt bra. Vi bjuder på kaffe och smörgås. Efter c:a en timme kan du återvända hem.

Smärtorna efter behandlingen är i regel små. De flesta återgår till sitt arbete inom en till tre dagar, men man kan även arbeta direkt om man finner det nödvändigt. Det påverkar inte behandlingsresultatet.

Steg 4 - Uppföljning
Venous Centre erbjuder uppföljning till alla patienter som blivit behandlade. De patienter som gjort en laserbehandling kallas automatiskt kontroll efter 12 månader, med klinisk värdering, ultraljudsundersökning samt utvärdering av patientnöjdhet.

Vårdgarantiavtal

Venous Centre har ett vårdgarantiavtal med Region Skåne gällande diagnostik och behandling av åderbråck på benen. Avtalet kan åberopas av andra landsting/ regioner.

Vårdgarantin innebär att du som patient har rätt att få vård hos en annan vårdgivare med kortare väntetid, om den beräknade väntetiden hos din planerade vårdgivare är längre än 3 månader.

Mer information om vårdgarantin hittar du på www.1177.se.

Informationen uppdaterades 07 november 2018 av Vården.se

Behandlingar hos Venous Centre Stockholm

Behandling av åderbråck hos Venous Centre Stockholm

Pris efter konsultation

På Venous Centre använder vi moderna metoder för att ta bort åderbråck. Du kan gå hem redan samma dag och det blir minimala märken kvar efte...


Behandling av ådernät hos Venous Centre Stockholm

Ådernät finns hos många människor och är helt ofarliga, men upplevs av många som missprydande. Ådernät är spindelliknande, utvidgade blodkär...


Karta - Odengatan 69, Stockholm

OmdömenSnittbetyg på omdömen

5,0
Baserat på 6 omdömen
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

22:19 - 01 feb, 2019 skrev:

Allt var bra och personalen väldigt snälla och hjälpsamma

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


16:36 - 11 jan, 2018

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


14:40 - 01 dec, 2017

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


09:13 - 25 apr, 2017

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


10:13 - 10 jan, 2017 skrev:

Bästa läkarna och riktigt bra undersökning

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


17:27 - 27 jan, 2016 skrev:

Ett mycket fint bemötande från början till slut

4,8

Betyg 4,8 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


Frågor

 • Fråga ställd 12:50 01 jun 2018

  Hej
  Vad kostar en ådernät behandling. (på både benen)
  Gäller frikort?
  finns det student rabatter?


  Venous Centre Stockholm svarar:

  Hej en ådernätbehandling kostar 2500kr/ben, och frikort gäller inte. Vi har inte några studentrabatter.
  Med vänlig hälsning
  Margaretha