Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

  • 076-941 62 66

Psykoterapi hos Inre Resurs i Stockholm

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Terapicentrum, Hornsbruksgatan 9, Stockholm - Visa på karta

Webbplats


Psykoterapi

Hos Inre Resurs kan du få hjälp genom Psykoterapi. Det är en behandlingsform som fokuserar på känslor, tankar och beteende. Psykoterapi bygger på en samarbetsrelation mellan dig och din behandlare och ni kommer gemensamt överens om mål, fokus och ramar för behandlingen.

Olika former av psykoterapi

Det finns flera olika inriktningar och metoder inom psykoterapin. Inre Resurs arbetar efter tanken att det alltid är behovet som styr vilken metod som är bäst. Hos Inre Resurs används flera olika behandlingsmetoder och dessa presenteras kort nedan.

EMDR

EMDR är en terapiform som blandar ögonrörelser och samtal. Den används för att hjälpa människor att hantera trauma, svår sorg, ångest och panikkänslor. I EMDR ber behandlaren dig tänka på det jobbiga som inträffat samtidigt som du får göra en serie rörelser med ögonen. Efter några behandlingstillfällen ska du inte längre känna samma obehag inför det traumatiska minnet.

Affektfokuserad terapi

Affektfokuserad terapi bygger på tanken att man får problem för att man inte kan tolka sina egna känslor (affekter). Det kan handla om att man tolkar sina känslor fel, att man reagerar med fel känsla eller att ens känsloreaktioner är för starka. Terapin är tydligt strukturerad och att man hela tiden arbetar med att adressera känslan i det som sägs. Syftet är att bygga upp en förmåga att uppfatta och använda sina känslor.

Lifespan Integration (LI)

Lifespan integration är en terapeutisk metod som bygger på vår medfödda förmåga att läka oss själva. I lifespan intergration vill man förändra invanda beteendemönster och försvarsmekanismer för att du ska kunna må bättre och få en bättre självkänsla. Lifespan integration möjliggör snabbläkning för dig som varit med om ett trauma utan att återtraumatisera.

Relationell psykoterapi

Relationell psykoterapi grundar sig på tanken att psykiska problem till stor del har sin grund i bristfälliga relationer. I terapisituationen försöker man förstå och aktivt förändra patientens sätt att relatera till andra.

Psykodynamisk kroppsterapi (PDK)

Psykodynamisk kroppsterapi bygger på tanken att det finns ett intimt samband mellan kropp och känsla. Behandlingen sker i en individuellt anpassad kombination av samtal, övningar och kroppsbehandling.

Vill du veta mer om psykoterapi eller boka en tid? Varmt välkommen att kontakta Inre Resurs!

Informationen uppdaterades 05 december 2019 av Vården.se

Om Inre Resurs

Välkommen till Inre Resurs!

Inre Resurs drivs av Sinikka Waltå som är legitimerad psykoterapeut, fysioterapeut och handledare. Hon erbjuder behandlingar för både privatpersoner och företag inom psykoterapi och kroppsterapi. Sinikka sitter på Hornsbruksgatan 9, i Terapicentrums trevliga lokaler.

Sinikka pratar svenska, finska och engelska.

Inre Resurs kan bland annat hjälpa dig med:

  • Stress
  • Ångest
  • Depression
  • Trauma
  • Relationsproblem
  • KBT
  • Psykoterapi
  • Handledning

Integrativ psykoterapi - rätt metod för dina behov

Sinikka jobbar med integrativ psykoterapi, vilket innebär att hon anpassar metod och behandling utifrån just dina behov. I sitt arbete tar hon hänsyn till både kroppen och känslorna, för att få en bra helhetsbild av dig som människa. Genom sina kunskaper inom flera olika metoder, som KBT, relationell psykoterapi och känslofokuserad psykoterapi, kan hon hitta rätt behandling för just dig. Ibland blir det mer fokus på kroppen och ibland mer på känslorna.

Behandling med EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) är en metod inom psykoterapin som används för att behandla trauma, svår sorg och andra tillstånd där känslor och upplevelser är starkt sammankopplade. Sinikka Waltå är certifierad EMDR-terapeut och kan hjälpa dig med behandling. Du kan läsa mer om metoden och andra former av psykoterapi under Behandlingar nedan.

Varmt välkommen att boka en tid hos Sinikka Waltå på Inre Resurs!

Informationen uppdaterades 05 december 2019 av Vården.se

Behandlingar hos Inre Resurs

Psykoterapi hos Inre Resurs i Stockholm

Hos Inre Resurs kan du få hjälp genom Psykoterapi. Det är en behandlingsform som fokuserar på känslor, tankar och beteende. Psykoterapi bygg...


Stress hos Inre Resurs i Stockholm

Alla upplever vi stress ibland, men om du är stressad under längre perioder kan kroppen ta skada. Det kan vara svårt att veta hur man ska ta...


Ångest hos Inre Resurs i Stockholm

De allra flesta får ångest någon gång under livet. För vissa är det inget större problem medan det för andra påverkar hela deras liv. Hos In...


Depression hos Inre Resurs i Stockholm

Alla känner vi oss nedstämda eller ledsna ibland, det är en del av livet. Men om det inte skulle gå över eller om du känner dig ledsen störr...


KBT hos Inre Resurs i Stockholm

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en behandlingsmetod som fokuserar på samspelet mellan tanke, känsla och handling. Det är en terapiform som ...


Karta - Terapicentrum, Hornsbruksgatan 9, Stockholm

Omdömen


Frågor