1/2
Öppet tisdag från 08:00

Psykolog & Psykoterapeut Kristina Larsen

Gräsgatan 8, Stockholm

Psykolog & Psykoterapeut Kristina Larsen

Varmt välkommen till Psykolog och Psykoterapeut Kristina Larsen!

Jag erbjuder psykodynamisk långtids- och korttidsterapi för vuxna och äldre ungdomar. Min privata mottagning ligger i en lugn miljö på Gräsgatan 8 med goda parkeringsmöjligheter och nära till Skanstulls kollektivtrafik.

Skäl till att söka hjälp

Ibland kommer människor till mig efter att ha mått dåligt en lång tid och ibland är det en händelse eller livsförändring som är orsaken. I det senare fallet kan det handla om förändringar i livet som exempelvis skilsmässa, dödsfall, arbetslöshet, pensionering eller relationsproblem. Det kan också ha utlöst en djupare kris eller bidragit till att ångest och/eller depression uppstått. Ibland har sökande mått dåligt en längre tid, kanske större delen av livet, utan att riktigt förstå varför.

Andra vanliga kontaktorsaker är:

  • Utmattningstillstånd/stress
  • Traumatisering
  • Relationsproblem
  • Somatisk sjukdom
  • Önskan om bättre självkänsla.

Alla stöd- och behandlingsinsatser individanpassas utifrån det fokus vi formulerar tillsammans.

Mitt arbetssätt

Jag är en aktiv psykoterapeut och har här och nu som utgångspunkt i terapin. Det som händer i terapirummet händer sannolikt även i vardagen och det ger en konkret möjlighet att fånga upp associationer, känslor, tankar och reaktioner och arbeta med dessa. Vi försöker tillsammans förstå nuläget utifrån tidigare levnadshistoria. I kontakten finns utrymme både för det som orsakar lidande och för det som ger glädje.

Informationen uppdaterades 10:40 - 29 nov, 2016

Kristerapi hos Psykolog & Psykoterapeut Kristina Larsen i Stockholm

När kan kristerapi behövas?

Kriser ingår i livet, men ibland räcker inte det stöd som går att få i vardagen. Kanske känns en sorg för svår att bära själv, ett dödsfall kommer plötsligt eller väcker komplicerade känslomässiga reaktioner. Om krisen utlösts av en traumatiserande händelse kan det också vara så att tryggheten raserats och behöver då återskapas.

I en kris väcks ofta existentiella funderingar och vi kan börja ifrågasätta vår identitet och riktning i livet. Ibland gör några få samtal stor skillnad och ibland kan en längre kontakt behövas.

Kontakta mig för att boka tid!

Känslofokuserad (affektfokuserad) korttidsterapi
hos Psykolog & Psykoterapeut Kristina Larsen i Stockholm

Hos mig erbjuder jag känslofokuserad korttidsterapi. Vad innebär korttidsterapi? Korttidsterapi kan användas både för ett avgränsat pr...

Läs mer

Psykodynamisk långtidsterapi
hos Psykolog & Psykoterapeut Kristina Larsen i Stockholm

Jag erbjuder psykodynamisk långtidsterapi med inslag av känslofokuserad psykoterapi. Vad innebär långtidsterapi? Ibland är det nödvän...

Läs mer

Parterapi
hos Psykolog & Psykoterapeut Kristina Larsen i Stockholm

Vad kan vi få hjälp med i parterapin? I en parterapi kan ni få hjälp att förstå era styrkor och sårbarheter som par. Tillsammans med en t...

Läs mer

Psykologisk rådgivning och coaching
hos Psykolog & Psykoterapeut Kristina Larsen i Stockholm

En specifik frågeställning Till mig kan du vända dig om du vill ha psykologisk rådgivning eller coachning kring en specifik frågeställnin...

Läs mer

Omdömen

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!


Kontakt och öppettider

Öppettider

Tisdag - Fredag : 08:00 - 17:00
Karta
klicka för att öppna
en interaktiv karta
Genom att använda Vården.se godkänner du att vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om cookies här.