Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

  • Inger Lundmark +
    46705932476; Marianne Stahlheuer +46762403459; Anita Wijk +46708301181; Daniel Cremonini +46707215289

Hypnos hos Slussen Hypnos & Psykoterapi i Stockholm

Pris

Pris efter konsultation

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Pustegränd 6, (Vid Hornsgatspuckeln), Stockholm - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

  • Måndag - Fredag 08:00 - 19:30 Enligt överenskommelse

Hypnos

Hypnospsykoterapi är behandlingsarbete med hypnos som metod. Hypnos används för att fördjupa patientens kontakt med sitt inre och förstärka behandlingseffekten.

För vilka områden är hypnospsykoterapi en lämplig metod?

Metoden anses lämplig för olika områden såsom utbrändhet, stressrelaterade besvär, förlossningsvård, smärtbehandling, viktkontroll, sluta röka/snusa mm.

Svensk lagstiftning kräver vårdyrkeslegitimation för den som praktiserar klinisk hypnosterapi. Hypnosterapi används bland annat av tandläkare, barnmorskor, sjukgymnaster, socionomer och logopeder inom ramen för sitt yrke.

Vad är hypnos?

Hypnos är namnet på sömnens gud och metoden användes av Askleipos, läkekonstens gud, i det antika Grekland. Ordet började dock först användas av den skotske läkaren James Braid 1846 i boken ”The power of the mind over the body”. Detta trots att man enligt SFKH (Svenska Föreningen för Klinisk Hypnosterapi ) vet att hypnos praktiserats i tusentals år i bland annat Persien, Egypten och Indien.

Hypnos används tillsammans med ”trance”, dvs. ett medvetandetillstånd som är öppet, kreativt och mottagligt. Detta tillstånd används i skiftande sammanhang såsom yoga, dans, psykoprofylax, mental träning och meditation.

Vad är klinisk hypnos?

Hypnos som används inom behandlingsarbete. Enkelt uttryckt; avslappning är muskulärt, och det är en bra början. Trans, är ett förändrat medvetandetillstånd, FMT. Detta är ett normalt tillstånd som de flesta av oss befinner oss i flera gånger dagligen, när vi står och väntar på tåget, när vi diskar för hand eller t.o.m när vi kör bil.

Hjärnan är aktiv och fokuserad på något annat än det vi ser ut att vara fokuserade på. En närvarande frånvaro eller frånvarande närvaro. Detta tillstånd kan framkallas spontant av monotona rörelser eller ljud och med hjälp av musik eller en lugnande röst.

Hypnos är det vi gör när någon är i trans. Att t.ex. visualisera smärtan, låta den få en färg och en siffra som sedan kan få sjunka, som på en termometer.

Att låta lugn och kraft rinna till, komma porlande som i en liten bäck om våren när solen tittar fram och hur skönt det kan vara att låta hela kroppen vila, i vårsolen (stärkande suggestioner).

Vad arbetet kommer att handla om har terapeuten och klienten noggrant kommit överens om.

Om du får frågan: Hur många fönsterrutor har du hemma? – och tar dig en stund att fundera över svaret så blir följdfrågan inte hur många fönsterrutor du har, utan hur det gick till när du tog reda på det. Om du vandrade i fantasin, från rum till rum och räknade, då kan man säga att du tog reda på svaret i trans. Du var ”någon annan stans”, fast du var kvar här.

Kan vem som helst bli hypnotiserad?

De flesta kan bli hypnotiserade, om de vill. Det går inte att arbeta med hypnos med någon mot dess vilja.

En person kan guida dig in i trance men du har alltid kontrollen och styr själv. Ingen kan försätta dig i ett tillstånd som du inte själv vill vara i. Forskning visar att ingen kan förmås göra något emot sina grundläggande principer.

Varför fungerar hypnos?

Det finns varierande teorier om vad hypnos är och varför det fungerar. Enligt neurofysiologiska teorier fungerar hjärnan lite annorlunda under hypnos. Vi får tillgång till delar av hjärnan vi inte använder så ofta. Koncentrationen är förhöjd och förstärkt och tar man ett EEG på en person under hypnos visar hjärnaktiviteten; en vaken alert person.

Psykodynamiska teorier ser hypnos som något som händer i vårt psyke; vi får lättare kontakt med den omedvetna delen av oss. Hypnos förenar känsla och intellekt och den är både upplevande och jagstärkande med kognitiva inslag.

I trans använder och lär sig hjärnan av de inre upplevelserna, på samma sätt som den lär sig av de yttre vardagliga händelserna i vårt vanliga liv. Därför går det att gå tillbaka och påverka sin upplevelse av jobbiga situationer.

Där och då kanske jag inte kunde göra något, åt de där mobbarna eller i den svåra familjesituationen eller vid det där olyckstillfället men NU kan jag gå dit, som den vuxna person jag är nu och göra annorlunda.

Jag kan ”rädda” mitt lilla inre barn, göra upp med gamla förföljare och släppa bördor. Befria mig från det känslomässiga tryck som händelsen gav upphov till. Minnet av den faktiska händelsen finns kvar även efter hypnosen men laddningen släpper (skuld, skam, oro, vrede, sorg).

Detta medför bland annat stor lättnad samt medför att jag inte drar till mig liknande händelser igen i mitt dagliga liv.

Med hjälp av hypnos kan du påverka smärtupplevelse, hitta orsaker till psykosomatisk smärta, man kan till och med bedöva kroppen med hjälp av hypnos!

Klinisk hypnos är ej att förväxla med underhållningshypnos/scenhypnos vilken ses som en oetisk avart, där människor som vill visa upp sig utnyttjas.

Vad är hypnos inte?

Hypnos är inte ett tillstånd av omedvetenhet som åtföljs av förlust av kontroll och minne. Det är heller inte något som någon gör med en annan person.

Trance är heller inte en behandling i sig, trancetillståndet underlättar för den hypnotiserade att komma till ro i sig själv och bli i stånd att upptäcka sitt inre liv. Så, hur man utnyttjar trancetillståndet, är det som åstadkommer förändring. Att vara i trans innebär inte att psyket automatiskt släpper fram traumatiska händelser eller jobbiga barndomsminnen.

Hur känns det att vara i hypnos?

Att vara i hypnos kan upplevas som att vara i drömvärlden fast man är vaken. Här är allt det möjligt som inte är möjligt i vår vanliga dagliga värld. Här kan man träffa sig själv i en yngre version, minnen kan spelas upp och användas i läkande syfte, man kan resa i tid och rum, till och med möta nära och kära som inte längre är med oss.

Kontakta oss på Slussen Hypnos & Psykoterapi om du har frågor om hypnos!

Informationen uppdaterades 12 maj 2020 av Vården.se

Om Slussen Hypnos & Psykoterapi

Snittbetyg på omdömen

4,9

Baserat på 12 omdömen

Lämna omdöme

Med anledning av coronaviruset

Under corona-tiden arbetar vi på mottagningen med dig som är symptomfri, samt digitalt med dig som är i karantän eller ej vill åka kommunalt.

Om Slussen Hypnos och Psykoterapi

På Slussen Hypnos & Psykoterapi arbetar vi med psykoterapi enskilt, med par och med familjeterapi. Therapy in English is available. Vi är alla legitimerade psykoterapeuter och erbjuder olika metoder i terapiarbetet; klinisk hypnos, Ego-state terapi, EMDR, KBT och Schematerapi.

Vi arbetar även med handledning, för psykoterapeuter och inom organisationer.

Våra behandlingar

Vi erbjuder kort- och långtidsbehandlingar vid trauma, relationsproblem, stress, sömnstörningar, ångest, fobier, vid sviktande självförtroende/självkänsla, depression, mm.

Psykoterapeuten rådgör med dig och anpassar behandlingsmetod utifrån just dina behov, önskemål och förutsättningar.

Vad innebär det att jobba med klinisk hypnos?

Att arbeta med hypnos är att bjuda in upplevelsedelar av hjärnan, att i ett avslappnat tillstånd nå och använda inre bilder, sinnesintryck mm, vilket ofta är ett mycket verksamt sätt att åstadkomma förändring av olika slag. All terapi är ett arbete, men med hypnos blir det ofta mer lustfyllt, kreativt, och går ofta fortare än vid enbart samtal.

Hypnos är verksamt eller mycket verksamt inom all psykoterapi, men även vid en rad olika symtom såsom sömnstörningar, högt blodtryck, stresskänslighet, IBS, smärtproblematik och fibromyalgi.

Vid beroendeproblematik som att sluta röka/snusa, och socker/viktkontroll, alkohol, är hypnos ofta väldigt effektivt sätt att åstadkomma förändring. Vi tar även emot tandvårdsrädda patienter, för Hypno-birthing (avdragsgill förlossningsförberedelse) och för att förbereda inför operation.

Hypnosutbildning - Vi erbjuder grundkurs samt fortsättningskurs i klinisk hypnos.

Välkommen att höra av dig!

Informationen uppdaterades 12 maj 2020 av Vården.se

Behandlingar hos Slussen Hypnos & Psykoterapi

Individualterapi hos Slussen Hypnos & Psykoterapi i Stockholm

Pris efter konsultation

På Slussen Hypnos & Psykoterapi erbjuder vi kort- och långtidsterapi på relationell grund. Vi erbjuder även möjligheten att använda hypn...


Parterapi hos Slussen Hypnos & Psykoterapi i Stockholm

Pris efter konsultation

Hos oss på Slussen Hypnos & Psykoterapi erbjuder vi parterapi på relationell och systemisk grund, och vi använder hypnosinslag med de pa...


Familjeterapi hos Slussen Hypnos & Psykoterapi i Stockholm

Pris efter konsultation

Hos oss på Slussen Hypnos & Psykoterapi tar vi emot familjer för familjesamtal/familjeterapi. Vi välkomnar samkönade par och regnbågs...


Hypnos hos Slussen Hypnos & Psykoterapi i Stockholm

Pris efter konsultation

Hypnospsykoterapi är behandlingsarbete med hypnos som metod. Hypnos används för att fördjupa patientens kontakt med sitt inre och förstärka ...


EGO-State Terapi hos Slussen Hypnos & Psykoterapi i Stockholm

Pris efter konsultation

Vi erbjuder EGO-State Terapi hos oss. Kontakta oss för att boka en tid!


EMDR hos Slussen Hypnos & Psykoterapi i Stockholm

Pris efter konsultation

På Slussen Hypnos & Psykoterapi erbjuder vi EMDR. Kontakta oss för att boka en tid!


Kognitiv beteendeterapi (KBT) hos Slussen Hypnos & Psykoterapi i Stockholm

Pris efter konsultation

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är ofta en korttidsterapi vilket betyder att du vanligen träffar din terapeut mellan fem och tjugo gånger. Den...


Schematerapi hos Slussen Hypnos & Psykoterapi i Stockholm

Pris efter konsultation

På Slussen Hypnos & Psykoterapi erbjuder vi schematerapi. Hur fungerar schematerapi? Schematerapi är en av flera former av KBT. I...


Handledning hos Slussen Hypnos & Psykoterapi i Stockholm

Vi kan hjälpa er med handledning med inriktning mot psykoterapi och ledarskap/organisation. Kontakta oss för mer information!


Hypnosutbildning hos Slussen Hypnos & Psykoterapi i Stockholm

Metoden förenar känsla och intellekt och är både upplevande och jagstärkande med kognitiva inslag. Varje höst sedan 1999 har vi startat e...


Självhypnos hos Slussen Hypnos & Psykoterapi i Stockholm

Hypnos & Hälsa – ditt hypnosbibliotek Nu har Inger Lundmark släppt sin app Hypnos & Hälsa där du kan hitta en rad olika sköna hyp...


Våra medarbetare

Inger Lundmark

Inger Lundmark

Telefon: 070-593 24 76

E-post: inger.slussen@gmail.com

Arbetar med individuell psykoterapi, parterapi familjeterapi med eller utan klinisk hypnos. Även ego-stateterapi, traumaterapi, handledning.

Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut, Psykoterapihandledare
Aukt. Dramapedagog (RAD)
Gestalterapi 1
Cert. Hypnosterapeut (ASCH)
Lärare i klinisk hypnos

www.ingerlundmark.nu

Marianne Stahlheuer

Marianne Stahlheuer

Telefon: 076-240 34 59

E-post: marianne.slussen@gmail.com

Arbetar med individuell psykoterapi och parterapi med eller utan klinisk hypnos. Även ego-stateterapi, traumaterapi, EMDR samt handledning.

Leg. Psykolog
Leg. Psykoterapeut, Handledare

www.aktivpsykoterapi.com

Anita Wijk

Anita Wijk

Telefon: 070-830 11 81

E-post: anita.wijk3@gmail.com

Arbetar med individuell psykoterapi, parterapi och familjeterapi med eller utan klinisk hypnos. Även KBT och EMDR. Anitas specialitet är terapi med barn och ungdomar.

Pedagog
Leg. Psykoterapeut
Familjeterapeut
Cert. Hypnosterapeut

Daniel Cremonini

Daniel Cremonini

Telefon: 070-721 52 89

E-post: daniel.slussen@gmail.com

Arbetar med individuell psykoterapi med eller utan klinisk hypnos. Även Traumafokuserad terapi, KBT, schematerapi, anger management.

Beteendevetare
Leg. Psykoterapeut

www.samtalsterapi-stockholm.se

Karta - Pustegränd 6, (Vid Hornsgatspuckeln), Stockholm

OmdömenSnittbetyg på omdömen

4,9
Baserat på 12 omdömen
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

18:42 - 15 mar, 2020 skrev:

Jag hade rökt i 39 år och av hälsoskäl var jag tvungen att sluta röka. jag hade försökt några år tidigare att sluta röka men började igen efter ca 3 månader. Dessutom tyckte jag väldigt mycket om att röka, så det var inte så lätt. Jag insåg att jag inte skulle klara av det själv så jag letade efter olika metoder och fastnade för hypnos. bokade tid i Nov 2018 och fick tid i januari 2019. Efter 2 sessioner med Inger Lundmark så skulle jag vara rökfri.... den 25 januari gick jag ifrån Pustegränd och har inte rökt sedan dess. för mig är det som jag aldrig har rökt och jag har inte haft några som helst problem, inga abstinenser och inte heller speciellt mycket småätande efteråt. Idag 15/3- 2020 har jag varit rökfri i ett år och två månader, och är så nöjd. Min psoriasis som jag led av har helt försvunnit. / Catarina

4,0

Betyg 4 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


15:29 - 17 jul, 2019 skrev:

Jag har gått hos Inger Lundmark i flera år, perioder av tätare kontakt och perioder med mindre på grund av olika skäl. Jag avslutade min terapi i december 2018 och det var min största och stoltaste milstople i livet. Jag trodde aldrig att jag skulle läka och klara mig själv men det gick visst hur bra som helst, jag hamnade i dem bästa händerna enligt vad som fungerade för mig. Alla mina trauman är läkta och resten av livets sår med hjälp av hypnos, psykoterapi, stöttande samtal, vägledning och hopp och tillit till min egna process. Jag har fått all tid jag har behövt utan att behöva skynda på. Jag har fått nöta och upprepa, gråta och göra om tills saker på riktigt har läkt och slutat hemsöka mig, för mig har tiden varit avgörande då jag behöver lång till att bygga upp tillit och våga släppa in. För mig har min tid hos Inger varit den bästa i mitt liv.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


15:50 - 22 okt, 2018 skrev:

Inger - tack så mycket, jag har plötsligen fått ett helt annat liv !!!! Efter 35 år ingen cigg mer, det trodde ingen !!!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


11:24 - 03 aug, 2018 skrev:

Klinisk hypnos och schematerapi det som fått mig att äntligen känna mer stabilitet i mitt mående, där min terapeut både varit lekfull och allvarlig, fått bearbeta gamla trauman och arbetat med sorgbearbetning på ett kreativt sätt, vilket passat mig väldigt bra. Efter 8 år och över 7 psykologer/psykoterapeuter hamnade jag äntligen hos en socionom/leg. psykoterapeut på Slussen Hypnos & Psykoterapi, som kunde förstå mina problem och ge mig verktyg för att hantera svårigheter i min vardag. Nöjd och innerligt tacksam för det.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


18:13 - 12 feb, 2018 skrev:

Marianne är jättebra och har hjälp mig mycket att komma vidare efter trauma med emdr. Rekommenderar.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


17:00 - 16 nov, 2017 skrev:

Anita är en helt fantastisk terapeut! Klok, inlyssnande, varm och väldigt mänsklig. Jag har fått hjälp med att bearbeta många jobbiga tankar och känslor, och kommer ut på andra sidan med minskad oro och ångest, ökad självkänsla och ett lättare sinne. Alla mina varmaste rekommendationer!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


15:42 - 23 apr, 2017 skrev:

Jag kände direkt tillit till Inger och gick hos henne under knappt ett år. Under det året blev jag hjälpt med mitt grundtrauma som påverkat hela mitt liv och är idag en mycket gladare människa ed stärkt självförtroende och självkänsla som inte längre är rädd för att bli deprimerad. Jag slutade terapin för cirka ett halvår sedan men känner fortfarande hur terapin hjälper mig dagligen, den mognar och växer och utvecklas hela tiden. Dessutom lyssnar jag på inspelningar med Ingers hypnosterapi dagligen då de stärker mig i min fortsatta utveckling.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


13:20 - 10 maj, 2016 skrev:

Jag har varit storrökare i över 30 år, efter två möten med Inger så slutade jag tvärt. Helt fantastiskt, nu har det gått 5 veckor och jag tänker inte ens på att röka! Äntligen slipper jag att stinka rök, tack Inger!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


14:10 - 24 nov, 2014 skrev:

Efter 26 års beroende av snus så bestämde jag mig för att prova hypnos för att bli snusfri. Jag träffade Inger vid två tillfällen i mars 2014 och nu åtta månader efteråt är det fortfarande nästan lite overkligt att det fungerade så bra! Inger är en fantastisk person som inger förtroende och utstrålar värme, det är ingen tvekan om att hon har lång erfarenhet och vet vad hon håller på med. Jag är oändligt tacksam för hjälpen och njuter av varje snusfri dag!!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


10:34 - 22 okt, 2014 skrev:

Jag har gått hos Inger Lundmark i omgångar vid olika skeden av mitt liv och mitt mående. Inger har alltid varit inkännande och har alltid mött mig där jag för tillfället befunnit mig i min utveckling. Med respekt, värme och genom att vara flexibel inför mina behov, har hon hjälpt mig att komma vidare och uppåt i livet. Jag lever, vilket jag inte är säker på att jag hade gjort utan Ingers trygghet och hennes varma bemötande. Nu lever jag inte bara, utan nu vill jag dessutom verkligen leva. Jag känner en djup tacksamhet inför det medmänskliga, varma omhändertagandet som Inger har givit mig när jag som mest behövt det. Tack Inger!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


15:01 - 05 okt, 2013 skrev:

Jag har känt mig mycket trygg och haft stor tillit till min terapeut under några år av hypnosterapi på Grinden. Jag har fått redskap att ta hand om mig själv och mina starka känslor. Jag har lättare att förhålla mig till det som händer i mitt liv och har mer avspända relationer både yrkesmässigt och privat. Idag har jag mer kontakt med min sårbarhet, min styrka och mitt mod att vara den jag är. Jag är mer öppen och vågar kommunicera mina känslor och tankar i mycket större utsträckning och känner mig mer äkta och hemma mig. Jag känner tacksamhet för att jag gav mig själv chansen att gå i hypnosterapi.


14:25 - 03 okt, 2013 skrev:

Jag hade gått i sex år i psykodynamisk terapi och stod nu inför att ta mig ut ur både depression och lossa gamla barndomstyngder. Med hjälp av Inger Lundmark och hennes hypnosterapi kunde jag gå till djupet med mina barndomsupplevelser, få hjälp att förhålla mig till dem och lära mig skilja på mig själv som barn och som vuxen. Jag fick också verktyg för att upprätta inre gränser och och även bryta mig loss från destruktiva sammanhang, beteenden och mönster. Jag fick i henne en trygg följeslagare i mina egna tillbakablickar. Det hjälpte mig att hitta fram till den jag vill vara och är. Jag skrev om mina upplevelser och det blev den slutgiltiga pusselbiten till att bli en helare och vuxen människa. Hypnosterapin blev ett konkret och ett direkt livsavgörande steg på den vägen. Jag har rekommenderat Inger Lundmark till många av mina vänner och kommer fortsätta att göra det!


Frågor