En naprapat förebygger och behandlar funktionsrubbningar och smÀrttillstÄnd i rörelse- och stödorganen. Genom att behandla bÄde muskler och leder uppnÄs bÀttre funktion och rörlighet i hela kroppen. Denna helhetssyn Àr sjÀlva kÀrnan i naprapatin.
En naprapatbehandling ger patienten effektiv smÀrtlindring och ökad rörlighet, samtidigt som risken för att besvÀren Äterkommer minskar. Behandlingen möjliggör ocksÄ en snabbare ÄtergÄng till arbetslivet efter sjukskrivning, vilket gör naprapatin intressant Àven i ett samhÀllsekonomiskt perspektiv.
En naprapat arbetar frÀmst med hÀnderna och har flera manuella behandlingsformer att tillgÄ. Oftast kombineras ledinriktade behandlingstekniker, sÄsom manipulation och mobilisering med mjukdelsbehandling sÄsom massage och stretching.
Vi pÄ Agilokliniken Södermalm anvÀnder oss Àven av akupunktur för smÀrtlindring samt för triggerpunktsbehandling. Akupunkturen anvÀnds ofta i kombination med andra behandlingsmetoder för att fÄ spÀnda muskler att slappna av.
Triggerpunkter Àr "muskelknutar" belÀgna i framförallt muskulaturen i ryggen. Triggerpunkter ger ofta en molande smÀrta som kan vara vÀldigt obehaglig, framförallt i samband med vila. Triggerpunkter uppkommer framförallt av statisk belastning av en muskel, dvs. lÄg belastning under lÄng tid, vilket blir allt vanligare i dagens stillasittande samhÀlle.
PÄ Agilokliniken ser vi kroppen som en helhet och mÄste dÀrför i vissa fall Àven göra en grundlig undersökning av muskelsamband och muskelstyrka. DÀrför Àr vissa av oss specialiserade pÄ muskelstÀrkande och bÄlstabiliserande trÀning med boll. Vi instruerar Àven individuellt med annan typ av muskelstÀrkande behandling, t ex med gummiband, och lÀgger dÄ upp ett specialanpassat trÀnings- och behandlingskoncept.
VÀlkommen att boka tid pÄ Agilokliniken Södermalm!
Leg. naprapat
Leg. naprapat