Smärta

SVEAkbt - Kungsholmen, Stockholm

Smärta och värk kan komma i många former och smärtupplevelsen är mycket individuell. Orsaker till smärta kan till exempel vara en sjukdom eller en skada.

Orsaker till kronisk smärta

Ofta går värken över av sig själv, men i vissa fall blir den blir långvarig och kallas då “kronisk smärta”. Det handlar då oftast om skador eller sjukdomar i leder, muskler eller nerver, exempelvis nervskador, fibromyalgi, reumatism eller migrän.

Att leva med smärta

Din ork, sömn, prestationsförmåga, relationer och sexliv kan påverkas negativt och din livskvalité kan sänkas av att ha ont en lång tid. Även ditt psykiska måendet kan försämras då du kan få känslor av hopplöshet, nedstämdhet och oro.

Kbt-behandling för att minska kronisk smärta

I behandlingen kollar vi på vilka känslor smärtan framkallar och hur man överlag hanterar dem. Till stor del påverkas smärtupplevelsen av den tolkning vi gör när vi får ont. Det kan ibland leda till att man oroar sig eller svart/vita katastroftankar som kretsar kring rädslan för att värken ska bli värre eller aldrig gå över över huvud taget.

Höj livskvalitén med hjälp av psykolog

Tillsammans går vi igenom dina känslor och tankar samt hur du hanterar din smärtan. Vi gör därefter en plan där du får pröva nya förhållningssätt till smärtan med förhoppningarna är att detta leder till minskat obehag och mindre negativa känslor som i sin tur ökar livskvalitén.

Kbt-behnadlning mot kronisk smärta

För att en behandling ska lyckas krävs det att du som patient känner ett förtroende för din psykolog. Skulle du efter första sessionen uppleva att du inte vill fortsätta behandlingen behöver du inte betala för den sessionen.

Terapisession 1400 kr

Terapisession student 965 kr

Handledningstimme 1400 kr

Informationen uppdaterades 11 april 2017 av Vården.se

Pris

1 400 kr

Studentpris 965 kr

Kontaktuppgifter

Telefon

08-449 49 97
Visa telefonnummer

Besöksadress

Sankt Eriksgatan 29, Stockholm - visa på karta

Webbplats

Om SVEAkbt

Hos oss på SVEAkbt erbjuds du professionell hjälp och dina behov är alltid i centrum. Vi bemöter dina önskemål med respekt och tar största hänsyn till dig som individ.

På SVEAkbt behandlas du enbart av legitimerade psykologer med kbt-inriktning.

Vår syn på kbt

Bästa förutsättningar för en lyckad behandling är när du som patient känner förtroende för din behandlare. Därför lägger vi stor vikt vid att lyssna till de problem du beskriver och att tillsammans med dig lägga fram en lösning som du och din behandlare verkligen tror på. Därefter enas ni om övningar som innebär att du får träna på att hantera dina problem annorlunda.

Din psykolog

Att din psykolog omsätter teoretiska kunskaper i praktiken och gör dem begripliga för dig är mycket viktigt. För att behandlingen ska bli så lyckad som möjligt så behövs ett aktivt samarbete mellan behandlare och patient, gemensam strävan till problemlösning och ett starkt framtidsfokus.

Varmt välkommen till SVEAkbt!

Psykologmottagningen ligger ett par minuters promenad från Fridhemsplans tunnelbanestation. Om du inte bor i Stockholm så erbjuds terapi över Skype eller telefon.

Läs om våra medarbetare

Övriga behandlingar hos SVEAkbt

 • Depression

  1 400 kr Studentpris 965 kr

  Om du under en längre tid känt dig nedstämd, orkeslös eller haft en känsla av hopplöshet så kan det handla om en depression. Att känna sig l... Läs mer

 • Stressproblem

  1 400 kr Studentpris 965 kr

  Stress i sig kan både vara positivt och negativt, men ibland kan en längre period av stress utan tillräcklig vila börja få dig att må dåligt... Läs mer

 • Panikångest

  1 400 kr Studentpris 965 kr

  Panikångest kommer plötsligt och kan upplevas som andnöd, hjärtklappning, tryck över bröstet, yrsel, rädsla för att tappa kontrollen eller a... Läs mer

 • Oro

  1 400 kr Studentpris 965 kr

  Oro är något som vi alla kan känna ibland. Vi kan oroa oss över vår egen eller någon närståendes hälsa, att ett begått misstag ska komma upp... Läs mer

 • IBS

  1 400 kr Studentpris 965 kr

  IBS, som även kan kallas “känslig tarm”, innebär problem med mag- och tarmkanalen. Den som är drabbad kan vanligen ha överdrivet mycket gase... Läs mer

Karta

Uppskattad färdtid
Beräknad reslängd

Vanliga frågor

Är det något du undrar över går det bra att fråga vårdgivaren här.

Omdömen

Snittbetyg på omdömen

0,0

Baserat på 0 omdömen

Lämna omdöme
 • Vårdkvalitet
 • Tillgänglighet
 • Lokal och hygien
 • Information

SÖK

Min lista

  Senast tillagda vårdgivare

  Nya omdömen