Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

  • +46854511100

Tandlossning/Parodontit hos Aurakliniken Tandvård i 11138

Pris

Pris efter konsultation

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Brunnsgatan 8,STOCKHOLM - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:00

Tandlossning/Parodontit

Hos oss får du hjälp med alla behandlingar som rör:

  • Parodontit (tandlossning)
  • Periimplantit (infektioner kring implantat)
  • Implantatoperationer
  • Tandköttskorrigeringar
  • Regeneration (återskapande av förlorat tandfäste)
  • Benuppbyggnad
  • Behandling av vissa slemhinneförändringar

Vad är tandlossning?

Tandlossning (parodontit) är en kronisk sjukdom som drabbar tandens fäste. Grundorsaken är en bakterieinfektion. Ett tidigt stadium av sjukdomen är tandköttsinflammation (gingivit).

Sjukdomsförloppet påverkas av flera faktorer, t ex rökning, otillräcklig munhygien och ärftliga faktorer. Man diskuterar också f n samband/samvariationer med andra sjukdomar såsom hjärt-kärl sjukdomar och diabetes.

Kan man själv upptäcka om man har tandlossning?
Var uppmärksam på om tandköttet blöder vid tandborstning, om tänder känns lösa och om tänder flyttar på sig. Tyvärr kommer många av symptomen sent, d v s när sjukdomen har hunnit bli allvarlig. Det är därför viktigt att man blir kontrollerad regelbundet hos tandläkare eller tandhygienist. Fickdjupsmätning regelbundet är ett bra sätt att kontrollera hur tandfästet mår.

Hur behandlas tandlossning?

Först görs en noggrann undersökning med fickdjupsmätning, notering var det blöder, och om några tänder är rörliga. Nytagna röntgenbilder behövs också. Det är viktigt att veta hur varje tand mår för att kunna göra en bra behandlingsplan.

Själva behandlingen består av professionell tandrengöring under bedövning. Ibland gör vi det som en mindre operation. Munhygienen är också mycket viktig, varje tand måste göras ren runt om varje dag för att god läkning ska vara möjlig.

Mål är att inga djupa fickor som blöder ska finnas i munnen. Tandlossningssjukdomen är kronisk varför man behöver gå på regelbunden stödbehandling hos tandläkare/tandhygienist för att tidigt upptäcka tecken på om sjukdomen är på väg tillbaka.

Behandlingsresultaten är goda om behandling sätts in i tid. All behandling av djupa tandköttsfickor sker med lokalbedövning. Det brukar inte bli några större efterbesvär, lite ömt samma dag och eventuellt dagen efter behandling. Vanliga värktabletter brukar fungera bra.

Informationen uppdaterades 28 november 2018 av Vården.se

Om Aurakliniken Tandvård

Ta kontakt med mottagningen för att lista ditt barn. Därefter kallas barnet regelbundet till tandvården.


När mottagningen är stängd kan du vid akut behov av vård vända dig till Cityakuten Tand, Olof Palmes gata 8, 11137 Stockholm, 084122900 eller till Vårdguiden på telefon 08-320 100.
Informationen uppdaterades 28 november 2018 av Vården.se

Behandlingar hos Aurakliniken Tandvård

Protetik/kronor, broar, implantat hos Aurakliniken Tandvård i 11138

Pris efter konsultation

Att ersätta tandförluster/fylla tandluckor med nya tänder. Protetiska ersättningar för förlorade tänder pga. parodontit (tandlossning), t...


Rotfyllning/Endodonti hos Aurakliniken Tandvård i 11138

Pris efter konsultation

Hos oss får Du hjälp med behandlingar gällande: rotbehandling på grund av karies, otäta fyllningar eller tandgnissling rotbehandling o...


Tandblekning hos Aurakliniken Tandvård i 11138

Pris efter konsultation

Ökad ålder och viss typ av livsmedel kan missfärga tänderna. Tandblekning är en vanlig behandling idag som kan utföras både hemma eller hos ...


Tandhygienist hos Aurakliniken Tandvård i 11138

Pris efter konsultation

Tandhygienisten jobbar framförallt preventivt, med andra ord så arbetar de med förebyggande munhälsa. Innan ett besök hos tandhygienist ...


Tandlossning/Parodontit hos Aurakliniken Tandvård i 11138

Pris efter konsultation

Hos oss får du hjälp med alla behandlingar som rör: Parodontit (tandlossning) Periimplantit (infektioner kring implantat) Implantatop...


Karta - Brunnsgatan 8,STOCKHOLM

Omdömen


Frågor