Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

  • 070-87 99 300

Hästunderstödd terapi hos iterapi i Lidingö

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Herserudsvägen 1, Lidingö - Visa på karta

Webbplats


Hästunderstödd terapi

Hos iterapi kan du få hjälp genom Hästunderstödd terapi. Det är en metod där man med hästen som hjälpmedel kan få behandling för olika psykiska besvär.

Fördelar med hästunderstödd terapi

Djur och natur har en mycket positiv inverkan på vårt välmående och hästen kan vara ett utmärkt hjälpmedel i pedagogiskt och terapeutiskt syfte. I arbetet med att sköta om en häst finns tydliga strukturer som skapar trygghet och en möjlighet att utforska sina känslor. Hästen kan också fungera som en brygga till terapeuten, och göra det enklare att uttrycka tankar och känslor.

Målet med hästunderstödda insatser är inte att lära människor att rida, utan metoden fungerar som ett komplement till en påbörjad behandling, till exempel terapi. Hästunderstödda insatser är särskilt effektiva vid psykiska besvär, eftersom hästen både minskar stress och ger psykisk återhämtning, i och med att kroppens lugn- och ro-system stimuleras.

Varmt välkommen att kontakta iterapi för mer information om Hästunderstödd terapi!

Informationen uppdaterades 20 april 2020 av Vården.se

Om iterapi

Snittbetyg på omdömen

5,0

Baserat på 2 omdömen

Lämna omdöme

Välkommen till iterapi!

iterapi drivs av Lisa Johansson som är legitimerad psykoterapeut och specialpedagog. Hon hjälper barn, ungdomar, par och familjer med olika sorters terapi och erbjuder även individuell psykoterapi.

Lisa är verksam på Lidingö, i första hand på Herserudsvägen 1, centralt i Lidingö Galleria, endast 10 minuter från Stockholms innerstad. Du tar dig enkelt dit med buss från Ropsten, hållplats Torsvikstorg. Det finns också utmärkta parkeringsmöjligheter för dig som åker bil. Lisa tar även emot patienter på Slogvägen 3 på Lidingö.

Psykoterapi på distans

Om du inte har möjlighet att komma till mottagningen för ett samtal, erbjuder iterapi psykoterapi på distans. Vi kan antingen samtala digitalt, via Skype, eller utomhus, genom walk and talk. Terapin kan genomföras på Elfvik eller nära dig, beroende på vad som passar dig bäst. Kontakta iterapi för mer information och bokning!

Det här kan du få hjälp med

Hos iterapi kan du få hjälp genom flera olika metoder, och behandlingen anpassas alltid efter dina unika förutsättningar och önskemål. Lisa erbjuder till exempel:

  • Hästunderstödd terapi
  • Familjeterapi
  • Ungdomsterapi
  • Parterapi
  • Individuell terapi
  • Coaching
  • Stödsamtal

Hästunderstödd terapi

Lisa har en tilläggsutbildning i hästunderstödda insatser, inriktning terapi och specialpedagogik, och arbetar med hästunderstödd terapi. Det är ett unikt sätt att med hästen som hjälpmedel ta sig framåt i sin terapi. Hästen fungerar som en brygga till terapeuten, och närheten till djur och natur hjälper till att förbättra vårt välmående.

När ska man söka hjälp?

Det kan finnas många anledningar att gå i terapi, allt från en djup depression till en lite strulig familjesituation. Oavsett vad det rör sig om kan det ofta vara bra att få prata med en terapeut. Känner du dig osäker på om terapi är rätt för dig är du välkommen att kontakta Lisa på telefon för en inledande 30 minuters konsultation, utan extra kostnad.

Varmt välkommen till iterapi och Lisa Johansson!

Informationen uppdaterades 20 april 2020 av Vården.se

Behandlingar hos iterapi

Psykoterapi hos iterapi i Lidingö

Lisa Johansson som driver iterapi är legitimerad psykoterapeut och kan hjälpa dig genom psykoterapi. Vad innebär psykoterapi? Psykoter...


Terapi för ungdomar hos iterapi i Lidingö

Det är inte alltid enkelt att vara ung och det finns många känslor kring både framtid och nutid. iterapi erbjuder ungdomsterapi för den som ...


Familjeterapi hos iterapi i Lidingö

iterapi erbjuder familjeterapi. Det kan hjälpa er som familj att fungera bättre tillsammans. Varför familjeterapi? I en familj med vux...


Hästunderstödd terapi hos iterapi i Lidingö

Hos iterapi kan du få hjälp genom Hästunderstödd terapi. Det är en metod där man med hästen som hjälpmedel kan få behandling för olika psyki...


Depression hos iterapi i Lidingö

Att känna sig deppig eller nedstämd ibland är en naturlig del av livet. Men om du upplever en mer djupgående nedstämdhet som inte går över k...


Karta - Herserudsvägen 1, Lidingö

OmdömenSnittbetyg på omdömen

5,0
Baserat på 2 omdömen
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

16:44 - 09 mar, 2020 skrev:

Jag upplevde att bli lyssnad på, väldigt förstående och många insiktsfulla frågor och tankar väcktes.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


16:40 - 09 mar, 2020 skrev:

Vi är väldigt nöjda med Lisa's engagemang och hur kunnig hon är.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


Frågor