Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

 • 076-6502599

Foglossning / Graviditetsrelaterad bäckensmärta hos Kiropraktik af Agnes i Stockholm

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Sankt Eriksgatan 29, Stockholm - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

 • Tisdag 12:00 - 20:00
 • Fredag - Lördag 09:00 - 17:00

Foglossning / Graviditetsrelaterad bäckensmärta

Foglossning är något av en förlegad term då själva problematiken kring foglossning inte handlar om fogar som lossnar. Inom mödravården idag brukar man istället kalla det för bäckensmärta. Det är inte ovanligt att gravida får höra att de har ischias när problemet egentligen handlar om problem med bäckenet. Vi på Kiropraktik af Agnes är specialiserade på att hjälpa kvinnor som har smärta från bäckenet.

Varför har jag ont?

Vad som händer i kroppen är att relaxinet påverkar lederna vilket kan snedställa bäckenet. Blir bäckenet snedställt kan det skapa stelhet och också vara mycket smärtsamt. Problem som kommer från bäckenet kan ta sig olika uttryck och du kan exempelvis få:

 • Ryggsmärtor
 • Höftsmärtor
 • Ont i blygdbenet
 • Strålande smärtor i benen
 • Låsningar
 • Sammandragningar

Behandling vid foglossning

Själva behandlingen är mjuk och skonsam. Den syftar till att mjuka upp muskler och leder. Genom massage och skonsamma kiropraktiska ledjusteringar kan man komma tillrätta med skevhet i bäckenet och även mjuka upp andra leder som påverkats. Att få hjälp innebär inte bara smärtlindring och ökad rörlighet utan påverkar också förlossningen då låsningar i bäckenet kan försvåra och förlänga förlossningsarbetet.

Sammandragningar

Att få sammandragningar under graviditeten är helt naturligt. Lite förenklat kan man säga att livmodern tränar inför förlossningen. Men ibland kan du få besvär med täta och besvärande sammandragningar, av samma anledningar som foglossning - ett snedställt bäcken och spänningar i ligament. Då kan du få hjälp med skonsam behandling hos en kiropraktor.

Välkommen till Kiropraktik af Agnes för hjälp vid foglossning!

Informationen uppdaterades 28 april 2020 av Vården.se

Om Kiropraktik af Agnes

Centralt på Kungsholmen ligger Kiropraktik af Agnes som drivs av Agnes Feldötö. På vår mottagning kan du få hjälp med besvär från muskler, leder och nerver. Vi har också specialkompetens när det gäller att hjälpa gravida både under graviditeten och tiden efter graviditeten, och barn.

Att besöka en kiropraktor

Hos en kiropraktor kan du få hjälp med en rad olika besvär. När du kommer till oss får du berätta om dina besvär och vi undersöker dig. Efter det ger vi individanpassad behandling, som till exempel kan bestå av ledjusteringar, massage, triggerpunktsterapi och smärtpunktsterapi med akupunkturnålar. En viktig del i behandlingen är också att vi ger råd kring övningar och din hälsa som helhet.

Exempel på vad du kan få hjälp med

 • Ryggont
 • Nacksmärtor
 • Huvudvärk
 • Höftbesvär
 • Smärtor i axlar, armbågar och knän
 • Olika smärttillstånd vid graviditet
 • Mammamageträning

Kiropraktik för gravida och barn

Att söka hjälp när man är gravid eller att ta sitt barn till en kiropraktor kan medföra en oro. Hos Kiropraktik af Agnes har vi lång erfarenhet och specialistkunskaper när det gäller att hjälpa både gravida och barn, och det är viktigt för oss att man ska veta att man kan få hjälp. Vi jobbar med skonsamma metoder och är mycket lyhörda inför våra patienter.

Hjälp efter graviditeten

Agnes är certifierad mammamagetränare och kan därför även ge stöd till dig som vill få hjälp med att återfå din funktion i mage och bål efter en graviditet. Du kan även få hjälp med ditt knip och hitta övningar som passar där du är just nu.

Om Kiropraktik af Agnes

Agnes utbildade sig till kiropraktor på Anglo-European College of Chiropractic och är legitimerad kiropraktor. Med över tio års erfarenhet har hon arbetat inom primärvård, privatvård och inom specialistvården med kronisk värk. Hon har även en vidareutbildning inom behandling för gravida och barn.

Vi önskar dig varmt välkommen till Kiropraktik af Agnes!

Informationen uppdaterades 28 april 2020 av Vården.se

Behandlingar hos Kiropraktik af Agnes

Foglossning / Graviditetsrelaterad bäckensmärta hos Kiropraktik af Agnes i Stockholm

Foglossning är något av en förlegad term då själva problematiken kring foglossning inte handlar om fogar som lossnar. Inom mödravården idag ...


Bäckenbotten behandling / bedömning hos Kiropraktik af Agnes i Stockholm

Hos Kiropraktik af Agnes kan du få hjälp med bäckenbottenbehandling/bedömning. Vem kan bli hjälpt av bäckenbottenbehandling/bedömning? ...


Smärta i svanskotan hos Kiropraktik af Agnes i Stockholm

Smärta i svanskotan kan vara molande eller mycket intensiv. Ofta strålar smärtan ut mot analöppningen och i en del fall upplever patienter h...


Ont i ryggen hos Kiropraktik af Agnes i Stockholm

De allra flesta drabbas av ryggsmärtor någon gång i livet. Det kan bero på ryggskott, ischias, diskbråck eller någon form av låsning. Vi på ...


Massage hos Kiropraktik af Agnes i Stockholm

Hos Kiropraktik af Agnes kan du få behandling genom massage. Det kan vara skönt avslappnande, och kan både förebygga och behandla många olik...


Karta - Sankt Eriksgatan 29, Stockholm

Omdömen


Frågor