Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

  • 031-13 83 04

Bettskena hos Beiring Tandklinik Kopparmärra i Göteborg

Pris

Pris efter konsultation

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Östra Hamngatan 52, Göteborg - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

  • Måndag - Tisdag 07:00 - 20:00
  • Onsdag 08:00 - 17:00
  • Torsdag 08:00 - 18:30
  • Fredag 07:30 - 14:30
  • Lördag 10:00 - 14:00

Bettskena

Bettskenor är en väldigt effektiv behandling för att skydda dina tänder och din emalj vid tandpressning eller tandgnissling, men fördelarna är många.

I perioder av stress kan muskulatur i nacke och axlar sprida sig upp mot huvud-käkmuskulaturen och göra att vi "biter ihop" mer, vilket kan reslutera i att vi gnisslar eller pressar tänderna.

Tänderna ska naturligt bara vara i kontakt med varandra när vi äter så all ytterliggare påfrestning gör att våra tänder slits mer och detta påverkar såväl tandemalj, som tidigare gjorda konstruktioner vilka då kan få en kortare livslängd.

Vid en underökning kan man ofta uppmärksamma om du har slitage eller nötningar på tandens emalj och i många fall leder den överarbetade tugg- och bitarmuskulaturen till att man ofta har huvudvärk. Märker vi detta på undersökningen så får du rekommendationen att skaffa en bettskena.

När använder man en bettskena?

Bettskenan används framförallt nattetid och sitter vanligtvis på tänderna i överkäken. Det är en individuellt anpassad bettskena som avlastar underkäkens pressande och gnisslande mot överkäken och helt enkelt "tvingar" underkäken och dess muskulatur att slappna av.

Bettskenan skall alltid vara hård och täcka samtliga tänder, vilket inte alla bettskenor som man köper "ute på stan" gör. Behandlingen spar tandsubstans och tidigare lagningar på dina tänder och oftast blir morgonhuvudvärken mindre.

Tanken med bettskenan är att man ska få den i tid innan man hunnit att gnissla ner tänderna för mycket. Det sker oftast inte mycket från år till år, men risken är att man efter 10 års gnisslande har tänder som har en annorlunda form och ser kortare ut.

Att man sedan gnisslat bort emalj gör att den inre ytan av tanden, dentinet, ibland blottas och då detta är en känsligare yta så är det lättare att nerven i tanden reagerar mot kallt och varmt vilket kan vara obehagligt när man äter eller dricker.

Välkommen att fråga oss om dina tänder behöver bettskena.

Informationen uppdaterades 17 mars 2016 av Vården.se

Om Beiring Tandklinik Kopparmärra

Vi på Beiring Tandklinik utför all form av tandvård. Våra två kliniker hittar du i Olskroken och i centrum vid Kopparmärra. Beiring Tandklinik arbetar för att skapa långsiktiga patientrelationer och för att bibehålla och återskapa friska munnar. Hos oss har vi skapat en lugn, stillsam och privat miljö för att du som patient ska får vara ostörd under din behandling.

Vi arbetar med stolthet och professionalism för fler leende Göteborgare. Be smiling!

Vår filosofi

På Beiring Tandklinik vi vill vara lyhörda och förstående för dig och dina behov då vi vill att du som patient känner att Du är i fokus. Vårt mål är att du ska ha en frisk mun livet ut. Som en modern tandvårdsklinik jobbar vi ständigt för att göra nya förbättringar.

Förebyggande tandvård

Stor vikt av vårt behandlande är fokuserat på att motverka problem med dina tänder och mun då vi helst av allt jobbar förebyggande. Om dina tänder är i behov av reparationer och lagningar så jobbar vi alltid i så stor utsträckning som det går efter principerna med minsta invasiva behandlingen. Med det menas att vi försöker borra så lite som möjligt i dina tänder.

Vi som arbetar på Beiring Tandklinik tycker att det är väldigt roligt att hela tiden samla in nya kunskaper i våra specialområden för att ständigt utvecklas i våra yrkesroller. Teknologi, material och kunskap är alltid uppdaterade för att du ska få den bästa vården för dina tänder.

Välkommen att boka tid hos Beiring Tandklinik!

Informationen uppdaterades 17 mars 2016 av Vården.se

Behandlingar hos Beiring Tandklinik Kopparmärra

Tandläkarundersökning hos Beiring Tandklinik Kopparmärra i Göteborg

En tandläkarundersökning är den rutinundersökning som man genomgår regelbundet. Hur ofta man bör gå på tandläkarundersökning vid vuxen ålder...


Tandhygienist hos Beiring Tandklinik Kopparmärra i Göteborg

Tandhygienisten jobbar framför allt preventivt, med andra ord arbetar de med förebyggande munhälsa. Innan ett besök hos tandhygienist ...


Akuttandvård hos Beiring Tandklinik Kopparmärra i Göteborg

Har oturen varit framme och en tandvärk kommit akut eller har du haft ont en längre tid? Vi försöker alltid att finnas tillgängliga för a...


Tandblekning hos Beiring Tandklinik Kopparmärra i Göteborg

Vi utför tandblekning med det amerikanska Zoomsystemet, som har en dokumenterat god effekt. Innan blekning måste du ha en nyligen gjord unde...


Tandimplantat hos Beiring Tandklinik Kopparmärra i Göteborg

Pris efter konsultation

Tandimplantat är en väldokumenterad behandling för att ersätta förlorade tänder. Fördelarna är många när det gäller att ersätta en tand med ...


Tandreglering - Inman Aligner hos Beiring Tandklinik Kopparmärra i Göteborg

Pris efter konsultation

Inman Aligner är en tandregleringsapparatur som hjälper oss att få raka tänder i över- och underkäksfronten. Behandlingen är framförallt för...


Bettskena hos Beiring Tandklinik Kopparmärra i Göteborg

Pris efter konsultation

Bettskenor är en väldigt effektiv behandling för att skydda dina tänder och din emalj vid tandpressning eller tandgnissling, men fördelarna ...


Våra medarbetare

Martin Beiring

Martin Beiring

Tandläkare

Christine Beiring

Christine Beiring

Tandläkare

Daniel Edgren

Daniel Edgren

Tandläkare

Monica Abenius

Monica Abenius

Tandhygienist

Ingrid Åsehåll

Ingrid Åsehåll

Tandhygienist

Jasmina Aurnatouvic

Jasmina Aurnatouvic

Tandsköterska

Eva Karlsson

Eva Karlsson

Tandsköterska

Anette Petersson

Anette Petersson

Tandsköterska

Karta - Östra Hamngatan 52, Göteborg

Omdömen


Frågor