1/4
4.86
(17)
Öppet i morgon från 08:00

Hedenbergs Kiropraktorklinik

Fenix väg 12, Gustavsberg

Hedenbergs Kiropraktorklinik

I över tio år har vi haft mottagning här på Värmdö. Vi som driver mottagningen heter Tom och Helena Hedenberg och vi är bägge legitimerade kiropraktorer.

Vi är en familjepraktik och hjälper patienter i alla åldrar med alla tänkbara besvär. Vi har nästan 30 års samlad erfarenhet och innan vi öppnade egen praktik var vi verksamma inne i centrala Stockholm. Vi är bägge utbildade på det som anses som en av Europas bästa skolor inom kiropraktik som ligger i Bournemouth, England.

Hur arbetar vi?

Varje patient är unik och individuella behandlingsplaner är en grund, vi ser till just dina behov. Vissa kan ibland känna en oro inför en kiropraktorbehandling, vi har förståelse för detta och anpassar behandlingen så du känner en trygghet.

Det första steget när du fått ett besvär är att se till att du blir frisk. Men ännu viktigare är att se till att du inte får tillbaka problemet eller besväret.

Just nu medverkar vi i ett forskningsprojekt på Karolinska Institutet där de utvärderar effekten av att få förebyggande vård istället för akut vård när behov uppstår.

Vi jobbar därför mycket med rehabträning. Vi visar dig övningar, övningar som du även kan genomföra hemma och dessutom får du allmänna träningsråd som förbygger besvären.

Informationen uppdaterades 13:29 - 11 feb, 2021

Kiropraktorbehandling hos Hedenbergs Kiropraktorklinik i Gustavsberg

Pris efter konsultation

Om en led inte har normal rörelseförmåga påverkar det ofta kringliggande nerver och muskler och smärta eller annat obehag kan uppstå. Genom att behandla leden förbättras både nervsystemets funktion och muskulaturens spänningstillstånd medan smärta och värk lindras.

Ryggen består av många leder mellan kotorna och det är ofta ryggen som kiropraktorn behandlar även om den upplevda smärtan sitter utanför ryggraden.

Före en kiropraktorbehandling

Du behöver inte förbereda dig inför ett besök hos oss.

Under behandlingen

Besöket inleds med att vi gör en ordentlig undersökning för att förstå vad ditt besvär är och vad det beror på. Behandlingen utförs främst med händerna och en behandlingsmetod som många känner till är kiropraktisk justering. När kiropraktorer justerar en led kan gas som finns mellan lederna frigöras och på grund av tryckutjämningen kan då ett ljud, ett ”knäpp”, uppstå.

Efter behandlingen

Det flesta upplever att besväret minskar redan under behandlingen. Ibland kan man uppleva en känsla som påminner om träningsvär efter en behandling men detta är ingen fara. Ofta kan det vara bra att ta det lugnt någon dag efter behandlingen men det är från fall till fall.

Hur många gånger behöver man genomgå en kiropraktorbehandling?

Svaret på detta är individuellt men mellan 3-6 gånger är vanligt.

Kiropraktorbehandling gravid
hos Hedenbergs Kiropraktorklinik i Gustavsberg

Under graviditet ökar belastningen på rygg och leder vilket kan leda till att man får besvär. Vi behandlar inte under de tre första månadern...

Pris efter konsultation

Nackspärr
hos Hedenbergs Kiropraktorklinik i Gustavsberg

Nackspärr innebär plötslig smärta och stelhet i nackmuskulaturen. Ofta är smärtan mer påtaglig åt ena hållet när man vrider på huvudet. En n...

Pris efter konsultation

Hälsporre
hos Hedenbergs Kiropraktorklinik i Gustavsberg

En hälsporre frambringas av en överbelastning av bindvävsstrukturer i hålfoten. Denna bindväv utgör ett viktigt stöd för foten då den belast...

Pris efter konsultation

Tennisarmbåge
hos Hedenbergs Kiropraktorklinik i Gustavsberg

En tennisarmbåge uppstår av en inflammation i muskelfästen på armbågens utsida. Ofta upplevs smärta i underarmens ovansida samt i armbågen, ...

Pris efter konsultation

Frågor och svar

Fråga ställd 20:39 - 6 jul, 2014

Är ni anslutna till landstinget, dvs gäller högkostnadsskyddet m.m

Hedenbergs Kiropraktorklinik svarar:

Hej Johan, Nej, vi har inte vårdavtal på vår klinik. Idag får du endast subventionering om du går till en kiropraktor på en vårdcentral eller rehabklinik. Tom jobbar även på Gustavsbergs vårdcentral och där gäller högkostnadsskyddet, där är det ca: 1 månads väntetid. Med vänlig hälsning Helena Hedenberg

Omdömen

Snittbetyg

4.86 / 5

Baserat på 17 omdömen

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

18 jun, 2020 Pia G. skrev:

Helena Viking var den allra första kiropraktorn jag upplevde, det var runt 2007-08. Oj, vad jag gillade det hon gav. Sen försvann hon från city, och jag fick erfara att på hennes nivå fanns ingen annan. Efter många års saknad lokaliserade jag henne till Gustavsberg, och sen dess är jag mycket välbekant med Värmdö köpcentrum - och kolossalt tacksam över att få komma under hennes händer igen.

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

20 feb, 2019 C..m skrev:

Helena är engagerad i sin yrkesroll. Hon känns mycket kompetent/kunnig och kan ställa de rätta frågorna men även ge många goda råd vid sidan av en verkningsfull behandling.

Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Vårdkvalitet

17 dec, 2018 Anna skrev:

Extremt kunniga och trevliga. Har varit hos Tom och det märks att han arbetar för att bygga upp och bibehålla förbättringar. Han korrigerar med ens kropp och muskler, istället för att som vissa kiropraktorer och naprapater som bara knäcker och ger en tillfällig förbättring. Är 100% nöjd. Jag bor dessutom på Värmdö så närheten är ett plus men med tanke på hur duktig Tom är hade jag åkte från andra sidan stan om det behövts utan problem.

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

21 apr, 2018 Ove skrev:

Tom ger verkligen valuta för pengarna. Bra information och inte bara "knådning".

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

17 dec, 2017 Malin skrev:

Bästa kiropraktorerna! Proffsiga i sin yrkesutövning och bemötande. Lätt att få tid. Har varit patient dryga 10 år.

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Fredag : 08:00 - 17:00

Telefontider

Måndag - Fredag : 08:00 - 17:00
Karta
klicka för att öppna
en interaktiv karta
Genom att använda Vården.se godkänner du att vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om cookies här.