Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

 • 031-774 27 00

Ångest hos WeMind - Göteborg

Pris

Efter konsultation

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Otterhällegatan 2, Göteborg - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

 • Måndag 08:00 - 17:00
 • Tisdag 08:00 - 17:00
 • Onsdag 08:00 - 19:00
 • Torsdag 08:00 - 17:00
 • Fredag 08:00 - 17:00

Ångest

När man upplever något som otäckt eller jobbigt kan man reagera med ångest. Hjärtat börjar slå fortare och musklerna drar ihop sig. Man kan känna sig ängslig och orolig, svettas, må illa, bli yr och få svårt att andas.

Ångest är naturliga reaktioner från kroppen, och något som finns hos alla mer eller mindre intensivt. Det är ofarligt, men kan kännas skrämmande.

Det finns ett flertal olika ångestsyndrom t.ex. paniksyndrom, agorafobi, socialfobi, tvångssyndrom, generaliserad ångestsyndrom, post traumatiskt stressyndrom och olika typer av fobier bl.a. ormfobi, spindelfobi, höjdfobi och kräkfobi. Även det som kallas hypokondri kan man se som hälsoångest och behandla med KBT.

Panikattack

Panikattack är en form av ångest som kommer plötsligt och snabbt stegrar sig. Den går oftast över inom 20 minuter men man kan fortsätta att känna sig orolig en längre tid efteråt.. En panikattack kommer oftast utan förvarning och kan kännas mycket obehaglig.

När kan man få ångest

Man kan få ångest av uppenbara orsaker, som till exempel en skilsmässa eller en livshotande sjukdom. Annat som kan ge ångest är att man missbrukar alkohol eller andra droger, eller att man har slutat för snabbt med antidepressiv medicin.

Men man kan också få ångest utan att veta varför. Då kan den vara svårare att hantera, men vad som än orsakat ångesten kan man få hjälp och bli bra.

Behandling av ångest genom WeMind

WeMind följer landstingens vårdprogram för behandling av ångest och andra psykiatriska diagnoser. Vårdprogrammen rekommenderar primärt kognitiv beteendeterapi (KBT) för olika ångestsyndrom eftersom det är den behandling som har bäst bevisad effekt.

Läkemedelsbehandling är också ett alternativ om man inte känner att man klarar av att genomföra en psykologisk behandling. Ibland behandlas personer både med läkemedel och KBT samtidigt.

WeMind är Sveriges största enhet för KBT och vården ges enbart av legitimerade psykologer med utbildning i denna terapiform.

Informationen uppdaterades 19 november 2018 av Vården.se

Om WeMind - Göteborg

Snittbetyg på omdömen

4,9

Baserat på 4 omdömen

Lämna omdöme

Varmt välkommen till WeMind!

ALLA som behöver det ska snabbt kunna få bästa tänkbara vård. WeMind har mottagningar i Stockholm och Göteborg och för dig som bor i annan ort kan vi erbjuda distansterapi med hjälp av videotelefoni.

Det finns idag effektiva och utvärderade behandlingsmetoder för många psykiska problem. På WeMind är du garanterad att få behandling precis enligt dessa metoder. Vi fick ett bevis för att vårt arbete med kvalitet var uppskattat när vi 2013 blev utsedda till en av Sveriges tre bästa vårdenheter.

På WeMind arbetar endast legitimerade behandlare och alla är noga utvalda för att de båda är duktiga behandlare och ger ett bra bemötande.

Exempel på områden som vi jobbar med:

 • Oro, ångest, fobier, tvång
 • Nedstämdhet, depression
 • Sömnproblem
 • Ätstörningar
 • Relationsproblem hos par
 • Posttraumatisk stress
 • Neuropsykiatriska problem

Vi tror att du kommer trivas på WeMind och kommer vara nöjd med resultatet av din behandling.

Informationen uppdaterades 19 november 2018 av Vården.se

Behandlingar hos WeMind - Göteborg

ADHD- och Aspergerutredning hos WeMind - Göteborg

Efter konsultation

ADHD är en förkortning av engelskans attention deficit/hyperactivity disorder, som brukar översättas med uppmärksamhetsstörning med överakti...


Depression hos WeMind - Göteborg

Depression kallas ibland ”själens förkylning” eftersom det är ett så vanligt problem. Mellan 5 och 10 % av alla svenskar är deprimerade, och...


KBT hos WeMind - Göteborg

Vårdprogrammen rekommenderar i de flesta fall kognitiv beteendeterapi (KBT) eftersom det är den terapi som har bäst bevisad effekt vid flert...


Ångest hos WeMind - Göteborg

Efter konsultation

När man upplever något som otäckt eller jobbigt kan man reagera med ångest. Hjärtat börjar slå fortare och musklerna drar ihop sig. Man kan ...


Ätstörningar hos WeMind - Göteborg

De flesta människor oroar sig över sitt utseende ibland. Många försöker äta någorlunda hälsosamt och träna regelbundet. Extrem bantning ...


Karta - Otterhällegatan 2, Göteborg

OmdömenSnittbetyg på omdömen

4,9
Baserat på 4 omdömen
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

20:36 - 27 feb, 2018

4,8

Betyg 4,8 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


01:05 - 02 feb, 2018 skrev:

Oerhört bra bemötande, psykologen lyssnade verkligen på allt man berättade och var oerhört förstående. Har aldrig tidigare blivit så bra bemött tidigare inom någon vård överhuvudtaget som hos WeMind! Professionella och respektfulla!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


20:16 - 23 jan, 2018

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


16:40 - 24 jan, 2016

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information