Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

 • 031-774 27 00

Depression hos WeMind - Göteborg

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Otterhällegatan 2, Göteborg - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

 • Måndag 08:00 - 17:00
 • Tisdag 08:00 - 17:00
 • Onsdag 08:00 - 19:00
 • Torsdag 08:00 - 17:00
 • Fredag 08:00 - 17:00

Depression

Depression kallas ibland ”själens förkylning” eftersom det är ett så vanligt problem. Mellan 5 och 10 % av alla svenskar är deprimerade, och risken att drabbas någon gång under sin livstid brukar anges som 25 % för män och 50 % för kvinnor. Depression kan dock vara ett betydligt allvarligare tillstånd än en förkylning.

När man är deprimerad känns det mesta tungt, mörkt och ganska meningslöst. Man drabbas av ihållande känslor av nedstämdhet och har svårt att känna lust att aktivera sig med sådana saker som man vanligtvis ägnar sig åt. Många upplever att de är helt tömda på energi och att de känner en väldigt trötthet under större delen av dygnet.

Ju mindre man gör och ju mer man drar sig undan från omvärlden, desto mer skuldkänslor brukar man också få, över allt man inte får gjort. Det är också vanligt med koncentrationssvårigheter och en känsla av att inte kunna fatta beslut eller tänka klart.

Behandling vid depression

Depression behandlas med terapi och/eller medicinering. När man jämför olika psykologiska behandlingar brukar det visa sig att KBT är den behandling som ger störst chans till bestående förbättring för depression.

I en KBT-behandling får man lära sig att undersöka sambandet mellan aktivitet och mående, och fundera på vilka aktiviteter man mår bättre respektive sämre av.

Man får också som patient träna på att identifiera aktiviteter som för ens liv framåt, för att kunna nå ett sådant liv som man skulle vilja ha. Efter ett tag i terapin, när ens mående förbättrats något, brukar behandlingen inriktas mot att man identifierar och försöker lösa de grundproblem som från början utlöst depressionen.

På WeMind kan man erbjudas KBT behandling för depression i grupp eller individuellt. Båda behandlingsformerna har haft likvärdiga resultat i WeMinds utvärderingar.

Informationen uppdaterades 19 november 2018 av Vården.se

Om WeMind - Göteborg

Snittbetyg på omdömen

4,9

Baserat på 4 omdömen

Lämna omdöme

Varmt välkommen till WeMind!

ALLA som behöver det ska snabbt kunna få bästa tänkbara vård. WeMind har mottagningar i Stockholm och Göteborg och för dig som bor i annan ort kan vi erbjuda distansterapi med hjälp av videotelefoni.

Det finns idag effektiva och utvärderade behandlingsmetoder för många psykiska problem. På WeMind är du garanterad att få behandling precis enligt dessa metoder. Vi fick ett bevis för att vårt arbete med kvalitet var uppskattat när vi 2013 blev utsedda till en av Sveriges tre bästa vårdenheter.

På WeMind arbetar endast legitimerade behandlare och alla är noga utvalda för att de båda är duktiga behandlare och ger ett bra bemötande.

Exempel på områden som vi jobbar med:

 • Oro, ångest, fobier, tvång
 • Nedstämdhet, depression
 • Sömnproblem
 • Ätstörningar
 • Relationsproblem hos par
 • Posttraumatisk stress
 • Neuropsykiatriska problem

Vi tror att du kommer trivas på WeMind och kommer vara nöjd med resultatet av din behandling.

Informationen uppdaterades 19 november 2018 av Vården.se

Behandlingar hos WeMind - Göteborg

ADHD- och Aspergerutredning hos WeMind - Göteborg

Efter konsultation

ADHD är en förkortning av engelskans attention deficit/hyperactivity disorder, som brukar översättas med uppmärksamhetsstörning med överakti...


Depression hos WeMind - Göteborg

Depression kallas ibland ”själens förkylning” eftersom det är ett så vanligt problem. Mellan 5 och 10 % av alla svenskar är deprimerade, och...


KBT hos WeMind - Göteborg

Vårdprogrammen rekommenderar i de flesta fall kognitiv beteendeterapi (KBT) eftersom det är den terapi som har bäst bevisad effekt vid flert...


Ångest hos WeMind - Göteborg

Efter konsultation

När man upplever något som otäckt eller jobbigt kan man reagera med ångest. Hjärtat börjar slå fortare och musklerna drar ihop sig. Man kan ...


Ätstörningar hos WeMind - Göteborg

De flesta människor oroar sig över sitt utseende ibland. Många försöker äta någorlunda hälsosamt och träna regelbundet. Extrem bantning ...


Karta - Otterhällegatan 2, Göteborg

OmdömenSnittbetyg på omdömen

4,9
Baserat på 4 omdömen
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

20:36 - 27 feb, 2018

4,8

Betyg 4,8 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


01:05 - 02 feb, 2018 skrev:

Oerhört bra bemötande, psykologen lyssnade verkligen på allt man berättade och var oerhört förstående. Har aldrig tidigare blivit så bra bemött tidigare inom någon vård överhuvudtaget som hos WeMind! Professionella och respektfulla!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


20:16 - 23 jan, 2018

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


16:40 - 24 jan, 2016

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information