Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

 • 031-7191210

Ögonhälsoundersökning hos Synsam Johanneberg i Göteborg

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Fridkullagatan 6, Göteborg - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

 • Måndag 08:30 - 19:00
 • Tisdag - Fredag 08:30 - 18:00
 • Lördag 10:00 - 15:00

Ögonhälsoundersökning

Att göra en ögonhälsoundersökning är ett bra sätt att upptäcka tidiga tecken på sjukdom och få en uppfattning om din ögonhälsa. Vi på Synsam Johanneberg i Göteborg kan hjälpa dig!

Vad innebär en ögonhälsoundersökning?

Undersökningen är till för att ge en bra bild av din ögonhälsa, och utförs hos oss av legitimerade optiker. De går igenom dina ögon på djupet, genom att:

 • Mäta trycket i ögat
 • Mäta ögats synfält
 • Fotografera ögonbotten

Genom undersökningen kan vi upptäcka tidiga tecken på sjukdom och, där det behövs, skicka dig vidare till en specialist.

Du bör kontrollera din ögonhälsa regelbundet

Att göra regelbundna ögonhälsoundersökningar ger möjligheten att upptäcka sjukdomar innan de börjat påverka synen negativt. Vi rekommenderar alla som har fyllt 40 år att undersöka sin ögonhälsa med jämna mellanrum. När du kommer på undersökning hos oss tittar vi särskilt efter tecken på de vanligaste ögonsjukdomarna: grå starr, grön starr och åldersförändringar i gula fläcken. Skulle optikern hitta några tecken på dessa skickar vi alltid en remiss till en specialist, som kan hjälpa dig vidare med nästa steg.

Välkommen att boka en tid för ögonhälsoundersökning hos Synsam Johanneberg!

Informationen uppdaterades 26 februari 2020 av Vården.se

Om Synsam Johanneberg

Snittbetyg på omdömen

4,8

Baserat på 1 omdöme

Lämna omdöme

Välkommen till Synsam Johanneberg!

Behöver du hjälp med att skaffa glasögon eller linser? Då är du välkommen till vår välsorterade butik på Fridkullagatan 6 i Göteborg. Här kan våra legitimerade optiker hjälpa dig med olika sorters synundersökningar. Du hittar glasögon, linser och tillbehör från välkända märken hos oss, och självklart hjälper vi både dig som behöver skaffa glasögon för första gången eller dig som bara vill uppdatera din stil.

Undersök din syn hos någon av våra optiker

Du hittar legitimerade optiker hos oss på Synsam Johanneberg, som kan utföra ett flertal olika syntest för att hjälpa dig. Det kan vara aktuellt:

 • Om du har svårt att se på olika avstånd
 • Ifall du besväras av återkommande huvudvärk
 • Ifall du ofta upplever problem med trötta ögon
 • Om du vill skaffa linser
 • Om du vill skaffa glasögon
 • Ifall du ska ta körkort

Vi ser till att du får rätt hjälp utifrån just dina problem - både unga och gamla är välkomna!

Ögonhälsoundersökning - upptäck ögonsjukdomar i tid

Hos Synsam Johanneberg kan vi hjälpa dig som vill göra en ögonhälsoundersökning. Det är ett bra sätt att upptäcka tecken på eventuella sjukdomar på ett tidigt stadie, och vi rekommenderar alla som fyllt 40 år att regelbundet undersöka sin ögonhälsa. Vid undersökningen tittar vi efter avvikelser som kan tyda på någon av de vanligaste ögonsjukdomarna: grön starr, grå starr och åldersförändringar i gula fläcken. Hittar vi några tecken på sjukdom remitterar vi dig till ögonläkare.

Skaffa glasögon hos Synsam Johanneberg

Vi på Synsam erbjuder ett stort utbud av glasögonbågar från olika märken. Känner du dig osäker på vad som passar just dig finns våra rådgivare alltid på plats för att hjälpa dig. Om du inte vill köpa dina glasögon erbjuder vi också möjligheten att hyra dem, genom abonnemanget Synsam Lifestyle. Vi har naturligtvis också solglasögon, linsvätska och massor med andra tillbehör i vår butik.

Olycksgaranti för att du ska känna dig trygg

Synsam finns kvar som ett stöd för dig, även efter att vi undersökt dig och du fått dina glasögon eller linser. Om dina glasögon går sönder inom de första 365 dagarna så täcks du av vår kostnadsfria olycksgaranti. Det betyder att vi reparerar eller byter ut dina glasögon åt dig. Skulle du få försämrad syn inom det första året får du självklart boka en ny synundersökning hos oss - utan extra kostnad.

Boka in dig hos oss på Synsam Johanneberg - välkommen!

Informationen uppdaterades 26 februari 2020 av Vården.se

Behandlingar hos Synsam Johanneberg

Synundersökning hos Synsam Johanneberg i Göteborg

Besväras du av trötta ögon och återkommande huvudvärk, eller upplever du problem med synen? Då är du välkommen att boka tid för en synunders...


Skaffa glasögon hos Synsam Johanneberg i Göteborg

Misstänker du att du skulle behöva glasögon? Hos Synsam Johanneberg i Göteborg hjälper vi dig genom hela processen! Vi hittar rätt glasög...


Skaffa linser hos Synsam Johanneberg i Göteborg

Linser är en av flera metoder för att korrigera synfel och kan fungera bra för dig som inte vill eller kan använda glasögon. Vi på Synsam Jo...


Ögonhälsoundersökning hos Synsam Johanneberg i Göteborg

Att göra en ögonhälsoundersökning är ett bra sätt att upptäcka tidiga tecken på sjukdom och få en uppfattning om din ögonhälsa. Vi på Synsam...


Karta - Fridkullagatan 6, Göteborg

Omdömen



Snittbetyg på omdömen

4,8
Baserat på 1 omdöme
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

09:22 - 11 maj, 2020 skrev:

4,8

Betyg 4,8 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information