• Sök

  Sök

 • Jämför

  Jämför

 • Boka

  Boka

  Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

Triggerpunktsbehandling

Logo Kiropraktor Pär Svensson

Kiropraktor Pär Svensson - Göteborg

En triggerpunkter är en ömmande och värkande punkt i en muskel. Enligt gällande teori så beror smärta i triggerpunkten på syrebrist lokalt i muskeln. Dessa punkter uppkommer i vissa stråk i musklerna som är mer känsliga än andra och som är utsatta för högre belastning än vad de klarar.

När en triggerpunkt finns i muskeln kommer den att fungera sämre än om den varit fri från triggerpunkter. Typiska symtom på en muskel med triggerpunkter är långsamhet, smärta, sämre koordination och svaghet.

För det mesta märker man inte av dessa symtom utan man märker enbart av den strålande smärtan. Ifall man tränar mycket eller håller på mycket med kroppen kan man dock känna av dem lokalt i muskeln också.

Strålandesmärta

Dessa punkter som finns i musklerna kan både ge en lokalsmärta i muskeln men de följer även vissa mönster ut i kroppen. Till exempel kan triggerpunkter vara orsaken till armbågssmärta, kan förväxlas med t.ex. en tennisarmbåge, handledssmärta, kan förväxlas med t.ex. karpaltunnelsyndrom, men även huvudvärk.

Ökad skaderisk

Som tidigare nämnts så blir en muskel med triggerpunkter långsam, svag och får sämre koordination, detta leder både var för sig och tillsammans till en ökad sårbarhet för skador i muskeln. Det är inte ovanligt att till exempel sträckningar i baksida av lår föregåtts av triggerpunkter i muskeln, eller att ljumsksmärta föregåtts av triggerpunkter i höftböjaren.

På grund av detta kan det vara viktigt ur skadeförebyggande synpunkt att få musklerna kontrollerade regelbundet.

Triggerpunktsbehandling

Triggerpunktsbehandling kan gå till på flertalet olika sätt. Den absolut vanligaste metoden är ischemiskt tryck på punkten. Denna behandlig kan visserligen vara smärtsam, framförallt de första sekunderna men belöningen låter sig sällan vänta på sig då avslappning och smärtlindring kommer efter några sekunders tryck.

Man kan även använda stretching enligt PiR metoden som behandling av triggerpunkter.

Informationen uppdaterades 30 mars 2015 av Vården.se

Pris

550 kr

Helger 800 kr, studenter 400 kr

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Vasaplatsen 7A, Göteborg - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

 • Måndag - Fredag 07:00 - 19:00
 • Lördag 10:00 - 16:00

Om Kiropraktor Pär Svensson

Vi behandlar akuta och kroniska led- och muskelbesvär, så som nackspärr och ryggskott, samt idrottsskador med kiropraktiska tekniker och rehabilitering. Behandlingen som sker på mottagningen i Vasastan, mitt i centrala Göteborg, tar första gången 45 minuter och det görs en neurologisk, ortopedisk och kiropraktisk undersökning, allt för att anpassa behandlingen till just ditt behov.

Patienter i alla åldrar är välkomna med besvär såsom ischias, ryggskott, nackspärr och huvudvärk. Mottagningen finns vid Vasaplatsen 7A i Göteborg.

En behandling hos mig som kiropraktor syftar till att optimera funktionen i muskler, leder och nerver. Genom att göra detta får kroppen en väldigt god möjlighet att dels hantera funktionsstörningar men även smärta som vid ryggskott och nackspärr. Detta kan sedan användas både i förebyggande och rehabiliterande behandling, det vill säga både före och efter eventuella problem har uppstått.

Om kiropraktor Pär Svensson

Utbildning: Skandinaviska Kiropraktorhögskolan, legitimerad 2006

Vidareutbilning: Psykosomatiska sjukdomar (2008)

Fristående universitetskurser: Arbetsskador och arbetsmiljö (2000), Stressfysiologi (2009)

Jag har studerat vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna. En femårig utbildning som ger en gedigen kunskap om hur våra kropp är konstruerad och hur den fungerar. Något som är grunden till att man ska kunna lära sig och förstå olika sjukdomar och besvär i kroppen. Utbildningen består av två delar där den första delen är teoretisk.

Den andra delen, vilken påbörjas redan under första året, är den praktiska delen. Här börjar man som student att lära sig de undersökningar och olika behandlingstekniker som används i en kiropraktiskbehandling.

Övriga behandlingar hos Kiropraktor Pär Svensson

 • Kiropraktorbehandling

  550 kr Helger 800 kr, Studenter 450 kr.

  En behandling hos kiropraktor Pär Svensson i Göteborg syftar till att optimera funktionen i muskler, leder och nerver. Genom att göra detta ... Läs mer

Karta - Vasaplatsen 7A, Göteborg

Omdömen

Snittbetyg på omdömen

0,0

Baserat på 0 omdömen

Lämna omdöme
 • Vårdkvalitet
 • Tillgänglighet
 • Lokal och hygien
 • Information

Vanliga frågor

Är det något du undrar över går det bra att fråga vårdgivaren här.