Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

  • 020-22 00 02
Boka här

Ögonlaser med LASEK/ELSA hos Capio Medocular i Göteborg

Pris

13 900 kr

per öga (studentrabatt 1.500 per öga)

Boka här

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Östra Hamngatan 52, 4 tr , Göteborg - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:30 Lunch 12:00 - 13:00

Ögonlaser med LASEK/ELSA

LASEK (Laser Epithelial Keratomileusis) eller ELSA (Excimer Laser Subepithelial Ablation) som metoden även kallas, är en vidareutvecklad form av den traditionella ögonlaserbehandlingen PRK.

Skillnaden är att man vid LASEK inte tar bort hornhinnans ytskikt (epitelet) utan endast föser det åt sidan och sedan lägger det på plats igen efter ögonlaserbehandlingen. På det sättet minskar obehaget samtidigt som läkningen påskyndas.

Behandling av synfel med LASEK / ELSA

LASEK (Laser Epithelial Keratomileusis) eller ELSA (Excimer Laser Subepithelial Ablation), som metoden även kallas, har numer ersatt den beprövade ögonlaserbehandlingen PRK.

  1. Hornhinnans yttersta cellskikt tas bort och synfelet korrigeras sedan med ögonlaser.
  2. En kontaktlins placeras på behandlingsytan. Den får sitta kvar under några dagar.

Denna metod förenar säkerheten hos den traditionella PRK-behandlingen med flera av fördelarna hos den populära LASIK-metoden.

Så går en LASEK/ELSA-behandling till

LASEK (Laser Epithelial Keratomileusis) eller ELSA (Excimer Laser Subepithelial Ablation), som metoden även kallas, innebär att man, efter bedövning med ögondroppar, lösgör hornhinnans yttersta cellskikt (= epitelet) med hjälp av en svag alkohollösning. Ytskiktet förs sedan åt sidan och laserbehandlingen utförs.

Det lilla sår som lasern åstadkommit på hornhinnans yta täcks sedan med en s.k. bandagelins. Du behöver inte ha något annat bandage och kan ha ögat öppet direkt efter behandlingen. Du kan sedan själv ta ut bandagelinsen efter 3 dagar, så som du gör med en vanlig kontaktlins.

Direkt efter att bandagelinsen avlägsnats kan en viss värk- och skavkänsla uppkomma. Hur mycket besvär man får är väldigt individuellt och man kan ha det även under tiden bandagelinsen sitter i.

De första dagarna efter ingreppet är hornhinnan svullen, vilket ger dimsyn. Redan efter en vecka har synen förbättrats avsevärt och i de flesta fall är synskärpan helt stabiliserad efter 1-3 månader. Att se på TV eller läsa skadar inte ögat.

Du bör dock vara försiktig med att utsätta ögat för dammiga miljöer och starkt solljus. Vi rekommenderar därför att du bär solglasögon utomhus de första månaderna efter behandlingen vid solsken. Eftersom det tar ett tag för synen att stabiliseras kan man välja att ett öga i taget men det går också bra att operera bägge samtidigt.

LASEK/ELSA lämpar sig bäst för låg när- och översynthet – även i kombination med astigmatism - och när horhinnan är för tunn för LASIK. Det är en relativt sett mycket säker och enkel metod även om läkningstiden är längre och obehagen större än med LASIK och ICL.

Det finns en teknik att göra LASEK även på större synfel genom att modifiera läkningsprocessen med Mitomycin men vanligtvis förordar vi då ICL.

Informationen uppdaterades 03 mars 2017 av Vården.se

Om Capio Medocular

Snittbetyg på omdömen

4,5

Baserat på 2 omdömen

Lämna omdöme

Vid Capio Medocular i Göteborg behandlar vi sedan 1994 närsynthet, översynhet och astigmatism med laser- och linskirurgi (se behandling av synfel).

Våren 2004 förlänades kliniken utmärkelsen ICL Center of Excellence av linstillverkaren STAAR i USA, som första europeiska klinik som fick använda ICL-linserna.

Vi har även en allmänmedicinsk ögonmottagning och opererar grå starr, både privat och på uppdrag av VGR. Vi har även många gråstarrpatienter som kommer via olika sjukförsäkringar.

Informationen uppdaterades 03 mars 2017 av Vården.se

Behandlingar hos Capio Medocular

Grå starr hos Capio Medocular i Göteborg

fr. 300 kr Patientavgift. Privat finansiering 13 900 kr per öga.

De flesta äldre drabbas förr eller senare av grå starr eller katarakt som sjukdomen också kallas. Idag behöver detta inte medföra några stör...


Synfel och ögonlaser hos Capio Medocular i Göteborg

fr. 13 900 kr per öga

På Capio Medocular kan vi lova dig trygga och säkra behandlingsmetoder för i stort sett alla typer av synfel. Oavsett om du är närsynt, över...


Ögonlaser med LASEK/ELSA hos Capio Medocular i Göteborg

13 900 kr per öga (studentrabatt 1.500 per öga)

LASEK (Laser Epithelial Keratomileusis) eller ELSA (Excimer Laser Subepithelial Ablation) som metoden även kallas, är en vidareutvecklad for...


Linsoperation med ICL hos Capio Medocular i Göteborg

fr. 20 700 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

ICL (Implantable Intraocular Contact Lens) är en mikrokirurgisk behandling utan laser för korrigering av närsynthet, översynthet och astigma...


Linsoperation med RLE/CLE - monofokal lins hos Capio Medocular i Göteborg

fr. 16 900 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

Refractive Lens Exchange (RLE), eller Clear Lens Extraction (CLE) som man också kan kalla det, är en metod för korrigering av närsynthet, lå...


Linsoperation med RLE/CLE - multifokal lins hos Capio Medocular i Göteborg

fr. 24 500 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

Refractive Lens Exchange (RLE) eller Clear Lens Extraction (CLE) som man också kan kalla det, är en metod för korrigering av närsynthet, lån...


Linsoperation med RLE/CLE - torisk lins hos Capio Medocular i Göteborg

27 000 kr per öga

Refractive Lens Exchange (RLE) eller Clear Lens Extraction (CLE) som man också kan kalla det, är en metod för korrigering av närsynthet, lån...


Karta - Östra Hamngatan 52, 4 tr , Göteborg

OmdömenSnittbetyg på omdömen

4,5
Baserat på 2 omdömen
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

19:40 - 09 jun, 2017 skrev:

Trevligt bemötande
Proffisionellt

4,5

Betyg 4,5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


22:16 - 17 jul, 2016 skrev:

Jag är så nöjd med min synfelsoperation. Fick en multifokal lins i båda ögonen. 2 dagar senare ser jag som i ungdomen. Det är helt fantastiskt! Värt varenda krona!
Trevligt bemötande, skicklighet, och allt bara bra.....
Jag kan varmt rekommendera denna klinik.

4,5

Betyg 4,5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information