Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

Boka här

Test för vitaminbrist hos Svensk Provtagning Falun

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Åsgatan 55, Falun - Visa på karta

Webbplats

Test för vitaminbrist

Misstänker du att du kan lida av någon vitaminbrist? Genom vårt test för vitaminbrist kan vi på Svensk Provtagning Falun hjälpa dig!

Vitaminer - livsviktiga näringsämnen

Det är viktigt att vi får i oss tillräckligt med olika typer av vitaminer, i lagom mängder, så att vår kropp kan fungera som den ska. Vi får främst i oss vitaminer genom livsmedel och därför är det viktigt att vi har en varierad kost. Ibland kan symtom såsom trötthet, depression eller problem med huden förklaras av att du har ett över- eller underskott av vitaminer.

Vad ingår i testet för vitaminbrist?

Vill du få insikter i hur din kropp tillgodogör sig vissa vitaminer? Vill du veta mer om hur dina järndepåer ser ut? Då är testet för vitaminbrist för dig, det vi kallar “Vitamin och mineralpaket stort”. Då undersöker vi på 11 stycken analyter som är kopplade till två viktiga områden för din hälsa: vitaminer/mineraler och njurfunktion. Dina resultat kan vägleda dig om huruvida du bör se över vad du äter eller om du behöver ta kosttillskott.

Kommentar av legitimerad läkare

Förutom att du får provsvar angående dina värden, får du även en kommentar av en legitimerad specialistläkare. Läkaren har då tagit hänsyn till de enkätsvar som du fått lämna innan provtagningen. Det vi vill med kommentaren från specialistläkaren är att du ska få en ännu tydligare bild av dina resultat och vad som kan påverka dem. Skulle du behöva förbättra dem är det läkaren som kan ge dig mer information om hur du kan göra det.

Att tänka på innan man lämnar prov för test för vitaminbrist

Ta med dig giltig legitimation till provtagningsenheten på Åsgatan. Vi rekommenderar att man helst tar provet innan klockan 10:00. Dessutom kan det vara bra att undvika träning innan provtagningen, eftersom det kan påverka analysen. Några andra saker som är bra att ha i åtanke:

 • Fasta innan du gör provet, det vill säga att du inte äter 10-12 timmar innan provtagningen. Det går bra att dricka vatten, svart kaffe, eller te utan tillsatser av socker eller mjölk.
 • Undvik att äta fet mat och dricka alkohol dagen innan din provtagning.
 • Ta inte järnmedicin dagen innan provtagningen.
 • Om du medicineras med NSAID-preparat (det vill säga antiinflamatoriska medel samt lättare värk- och febernedsättande medel, förutom paracetamol), så kan inte en analys göras.
 • Om du tar Levaxin eller annan medicin för sköldkörteln, tänk på att inte ta dem timmarna innan provtagningen.
 • Har du en pågående antibiotikabehandling eller infektion, eller om någon av dem alldeles nyss avslutats, bör du inte göra en provtagning.

Ta reda på hur vitaminerna och mineralerna ser ut hos dig - beställ ett test för vitaminbrist från Svensk Provtagning Falun redan idag!

Informationen uppdaterades 02 juli 2020 av Vården.se

Om Svensk Provtagning Falun

Välkommen till Svensk Provtagning Falun!

Få en inblick i hur du mår på insidan genom en skräddarsydd hälsokontroll hos Svensk Provtagning Falun. Vi är en digital hälsotjänst som kan hjälpa dig som vill veta mer om din hälsa. Med våra hälsokontroller får du snabbt en indikation på dina värden och får insikt om det är något i din livsstil du borde förändra.

Det är smidigt att göra din hälsokontroll online. Det enda du behöver göra att lämna ett blodprov på vårt provtagningsställe på Åsgatan i Falun. Du kan boka enkelt på nätet och dina provsvar hamnar sedan i en digital journal tillsammans med kommentarer från en legitimerad läkare om vad resultaten i praktiken betyder för dig.

De här hälsokontrollerna kan du boka hos oss

Vi kan erbjuda många olika typer av hälsokontroller. Några av dessa är:

 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll kvinna
 • Hälsokontroll man
 • Hälsokontroll premium
 • Hälsokontroll kost

Du hittar all information om de olika hälsokontrollerna under fliken behandlingar!

Vilka fördelar finns med hälsokontroll hos Svensk Provtagning Falun?

Du kan ha avvikande värden utan att vara medveten om det. Genom en hälsokontroll där du lämnar blodprov får du en indikation på hur dina värden ser ut och ifall du kan ligga i riskzonen för några sjukdomar, till exempel diabetes. Upptäcks sådana indikationer tidigt så kan du få behandling i ett tidigare skede och därmed motverka framtida hälsoproblem. Naturligtvis är den bästa kombinationen att du kombinerar resultaten från din hälsokontroll med bra kost och hälsosamma levnadsvanor. Då skapar du bra förutsättningar för ett långt och friskt liv!

Hur du gör en hälsokontroll hos oss på Svensk Provtagning Falun

 1. Först väljer du vilken hälsokontroll du vill boka online genom att logga in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator.
 2. Beställer du på en vardag får du vanligtvis en remiss för provtagning samma dag och remissen är giltig i tre månader.
 3. Du besöker ett av våra provtagningsställen för lämna ditt blodprov. Vi samarbetar med flera aktörer över hela Sverige. Just Svensk Provtagning Falun hittar du på Åsgatan och samarbetar med Encia Falun.
 4. Redan 1-2 dagar efter provtagningstillfället får du dina provsvar. Ibland kan det dröja något längre. Då får du både mejl och sms från oss.
 5. Dina provsvar och din hälsodata samlas i din digitala journal, tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare. för att få tillgång till din digitala journal måste du logga in med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Det är bara du som kan se informationen.

Ta reda på hur din hälsa är redan idag med en hälsokontroll från Svensk Provtagning Falun!

Informationen uppdaterades 02 juli 2020 av Vården.se

Behandlingar hos Svensk Provtagning Falun

Hälsokontroll premium hos Svensk Provtagning Falun

Hos Svensk Provtagning Falun kan du få en heltäckande bild av din hälsa genom att göra vår mest omfattande hälsokontroll - Hälsokontroll Pre...


Hälsokontroll kvinna hos Svensk Provtagning Falun

Du kan göra en riktad hälsokontroll hos Svensk Provtagning Falun. Vi har bland annat en hälsokontroll specifikt utformad för kvinnor för att...


Hälsokontroll man hos Svensk Provtagning Falun

Du kan göra en riktad hälsokontroll hos Svensk Provtagning Falun. Vi har bland annat en hälsokontroll specifikt utformad för män som kan ge ...


Allmän hälsokontroll hos Svensk Provtagning Falun

Hos Svensk Provtagning Falun kan du beställa en allmän hälsokontroll, som ger dig en bra översikt av hur din hälsa ser ut. Vad kan jag mä...


Graviditetstest hos Svensk Provtagning Falun

Hos Svensk Provtagning Falun är det möjligt att beställa ett omfattande graviditetstest (Graviditetstest stort). Det kan med stor säkerhet b...


Test för vitaminbrist hos Svensk Provtagning Falun

Misstänker du att du kan lida av någon vitaminbrist? Genom vårt test för vitaminbrist kan vi på Svensk Provtagning Falun hjälpa dig! Vita...


Hälsokontroll sköldkörtel hos Svensk Provtagning Falun

Vi på Svensk Provtagning Falun erbjuder en hälsokontroll för sköldkörteln, ett av våra allra viktigaste organ. Sköldkörtelns viktiga roll...


Prostatatest hos Svensk Provtagning Falun

Vill du veta om du har några tecken på prostatacancer? Då kan du beställa ett prostatatest hos oss på Svensk Provtagning Falun, där vi mäter...


Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk hos Svensk Provtagning Falun

Svensk Provtagning Falun kan hjälpa dig få en bild av vad som ligger bakom värk i muskler och leder, genom vår hälsokontroll för ledvärk och...


Hälsokontroll kost hos Svensk Provtagning Falun

Funderar du på om du verkligen får i dig allt du behöver via kosten, eller har du övervägt kosttillskott, utan att veta exakt vad du borde t...


Karta - Åsgatan 55, Falun

Omdömen