Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

Boka här

Hälsokontroll man hos Svensk Provtagning Falun

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Åsgatan 55, Falun - Visa på karta

Webbplats

Hälsokontroll man

Du kan göra en riktad hälsokontroll hos Svensk Provtagning Falun. Vi har bland annat en hälsokontroll specifikt utformad för män som kan ge dig som man en översikt av din hälsa.

Gör vår omfattande kontroll för män

Svensk Provtagning Falun erbjuder en omfattande hälsokontroll som är specifikt riktad till män. Du kan få en bra bild av ditt hälsotillstånd genom att titta om områden som är viktig inom manlig hälsa: vitaminer och mineraler, njurfunktion, kolesterol, prostata och testosteron.

 • Blodstatus. Om du ofta är trött, yr eller andfådd, kan det vara en god idé att mäta ifall du har kanske har blodbrist.
 • Hjärta och kärl. Du kan se om du eventuellt löper större risk för hjärt- och kärlsjukdomar genom att mäta blodets fett- eller sockernivåer.
 • Njurfunktion. Sämre njurfunktion märks av genom symtom som illamående, svullnad och högt blodtryck. Vi analyserar de analyter som visar hur dina njurar mår.
 • Leverfunktion. Leverns uppgift är bland annat att filtrera blodet som kommer från tarmen. Vi analyserar de analyter som visar hur din lever mår.
 • B-celler. De vita blodkropparna analyseras för att ge en indikation på immunförsvarets funktion och status.
 • Prostataprov/Testosteron. Här mäts testosteronnivåer samt nivån av PSA (prostataspecifik antigen) som testar prostatan.
 • Vitaminer/mineraler. En analys av vitaminer och mineraler i din kropp görs.
 • Sköldkörtel. Sköldkörteln är ansvarig för att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen. Man analyserar för att se om du har en eventuell sköldkörtelrubbning.
 • Inflammation. Vi kan mäta för att se om du har en tillfällig inflammation eller infektion i kroppen.
 • Blodsocker. Du kan tidigt se tecken på om du är på väg att utveckla typ-2 diabetes genom att mäta nivån på ditt blodsocker.

Dina provsvar kompletteras med läkarkommentar

Efter att du lämnat ditt blodprov på Åsgatan så tar det några dagar innan dina provsvar finns i din digitala journal. Du meddelas genom mejl och SMS. Utöver dina provsvar får du även en kommentar från en legitimerad specialistläkare som förklarar vad värdena innebär för ditt allmänna hälsotillstånd, och hur du kan förbättra dem om det behövs.

Att ha i åtanke innan du lämnar blodprov på Åsgatan

Gör detta:

 • Ta med giltig legitimation till provtagningsenheten på Åsgatan.
 • Vi rekommenderar att ta provet innan klockan 10:00.
 • Fasta innan du lämnar blodprovet, det vill säga ät inget 10-12 timmar innan provtagningen. Det går dock bra att dricka vatten, svart kaffe och te utan tillsatser av socker eller mjölk.

Gör inte detta:

 • Träna innan provtagningen.
 • Ät fet mat och drick alkohol dagen innan din provtagning.
 • Ta järnmedicin dagen innan provtagningen.

Gör inte en provtagning om du:

 • medicineras med NSAID-preparat.
 • tar Levaxin/annan medicin för sköldkörteln timmarna precis innan provtagningen.
 • har/nyss har haft en pågående antibiotikabehandling eller infektion.

Gör en särskild hälsokontroll för män hos Svensk Provtagning Falun för att veta mer om din hälsa!

Informationen uppdaterades 02 juli 2020 av Vården.se

Om Svensk Provtagning Falun

Välkommen till Svensk Provtagning Falun!

Få en inblick i hur du mår på insidan genom en skräddarsydd hälsokontroll hos Svensk Provtagning Falun. Vi är en digital hälsotjänst som kan hjälpa dig som vill veta mer om din hälsa. Med våra hälsokontroller får du snabbt en indikation på dina värden och får insikt om det är något i din livsstil du borde förändra.

Det är smidigt att göra din hälsokontroll online. Det enda du behöver göra att lämna ett blodprov på vårt provtagningsställe på Åsgatan i Falun. Du kan boka enkelt på nätet och dina provsvar hamnar sedan i en digital journal tillsammans med kommentarer från en legitimerad läkare om vad resultaten i praktiken betyder för dig.

De här hälsokontrollerna kan du boka hos oss

Vi kan erbjuda många olika typer av hälsokontroller. Några av dessa är:

 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll kvinna
 • Hälsokontroll man
 • Hälsokontroll premium
 • Hälsokontroll kost

Du hittar all information om de olika hälsokontrollerna under fliken behandlingar!

Vilka fördelar finns med hälsokontroll hos Svensk Provtagning Falun?

Du kan ha avvikande värden utan att vara medveten om det. Genom en hälsokontroll där du lämnar blodprov får du en indikation på hur dina värden ser ut och ifall du kan ligga i riskzonen för några sjukdomar, till exempel diabetes. Upptäcks sådana indikationer tidigt så kan du få behandling i ett tidigare skede och därmed motverka framtida hälsoproblem. Naturligtvis är den bästa kombinationen att du kombinerar resultaten från din hälsokontroll med bra kost och hälsosamma levnadsvanor. Då skapar du bra förutsättningar för ett långt och friskt liv!

Hur du gör en hälsokontroll hos oss på Svensk Provtagning Falun

 1. Först väljer du vilken hälsokontroll du vill boka online genom att logga in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator.
 2. Beställer du på en vardag får du vanligtvis en remiss för provtagning samma dag och remissen är giltig i tre månader.
 3. Du besöker ett av våra provtagningsställen för lämna ditt blodprov. Vi samarbetar med flera aktörer över hela Sverige. Just Svensk Provtagning Falun hittar du på Åsgatan och samarbetar med Encia Falun.
 4. Redan 1-2 dagar efter provtagningstillfället får du dina provsvar. Ibland kan det dröja något längre. Då får du både mejl och sms från oss.
 5. Dina provsvar och din hälsodata samlas i din digitala journal, tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare. för att få tillgång till din digitala journal måste du logga in med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Det är bara du som kan se informationen.

Ta reda på hur din hälsa är redan idag med en hälsokontroll från Svensk Provtagning Falun!

Informationen uppdaterades 02 juli 2020 av Vården.se

Behandlingar hos Svensk Provtagning Falun

Hälsokontroll premium hos Svensk Provtagning Falun

Hos Svensk Provtagning Falun kan du få en heltäckande bild av din hälsa genom att göra vår mest omfattande hälsokontroll - Hälsokontroll Pre...


Hälsokontroll kvinna hos Svensk Provtagning Falun

Du kan göra en riktad hälsokontroll hos Svensk Provtagning Falun. Vi har bland annat en hälsokontroll specifikt utformad för kvinnor för att...


Hälsokontroll man hos Svensk Provtagning Falun

Du kan göra en riktad hälsokontroll hos Svensk Provtagning Falun. Vi har bland annat en hälsokontroll specifikt utformad för män som kan ge ...


Allmän hälsokontroll hos Svensk Provtagning Falun

Hos Svensk Provtagning Falun kan du beställa en allmän hälsokontroll, som ger dig en bra översikt av hur din hälsa ser ut. Vad kan jag mä...


Graviditetstest hos Svensk Provtagning Falun

Hos Svensk Provtagning Falun är det möjligt att beställa ett omfattande graviditetstest (Graviditetstest stort). Det kan med stor säkerhet b...


Test för vitaminbrist hos Svensk Provtagning Falun

Misstänker du att du kan lida av någon vitaminbrist? Genom vårt test för vitaminbrist kan vi på Svensk Provtagning Falun hjälpa dig! Vita...


Hälsokontroll sköldkörtel hos Svensk Provtagning Falun

Vi på Svensk Provtagning Falun erbjuder en hälsokontroll för sköldkörteln, ett av våra allra viktigaste organ. Sköldkörtelns viktiga roll...


Prostatatest hos Svensk Provtagning Falun

Vill du veta om du har några tecken på prostatacancer? Då kan du beställa ett prostatatest hos oss på Svensk Provtagning Falun, där vi mäter...


Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk hos Svensk Provtagning Falun

Svensk Provtagning Falun kan hjälpa dig få en bild av vad som ligger bakom värk i muskler och leder, genom vår hälsokontroll för ledvärk och...


Hälsokontroll kost hos Svensk Provtagning Falun

Funderar du på om du verkligen får i dig allt du behöver via kosten, eller har du övervägt kosttillskott, utan att veta exakt vad du borde t...


Karta - Åsgatan 55, Falun

Omdömen