1/17
5
(4)
Öppet idag från 08:00

Tandläkare Susanna Mellstrand

Enskedevägen 81, Enskede

Tandläkare Susanna Mellstrand

Jag har drivit mottagningen sedan 2011 då jag tog över från tandläkare Gunnar Frykholm. Men ända sedan 40-talet har det bedrivits tandvård här i lokalerna.

Tillsammans med mig jobbar tandsköterska Eva Hjelm.

Vilken tandvård kan vi hjälpa dig med?

Vi erbjuder alla sorters tandvård för hela familjen (självklart även barn) och skulle det behövas specialistkomptens så har vi ett bra samarbete med specialisttandläkare som vi remitterar till.

På mottagningen säljer vi även tandvårdsprodukter, vi kan hjälpa dig att hitta de produkter som passar dina behov.

För oss är det viktigt att du som patient får ett personligt omhändertagande i lugn och ro. Bra tandvård skall inte stressas fram utan vi ser till just dina behov. Hög kvalitet på vården är en självklarhet.

Vi är en del av Praktikertjänst vilket vi ser som en garant för god kvalitet.

Kontakta oss gärna för att höra mer eller för att boka en tid!

Informationen uppdaterades 10:10 - 28 jan, 2019

Tandläkarundersökning hos Tandläkare Susanna Mellstrand i Enskede

En tandläkarundersökning är den rutinundersökning som man genomgår regelbundet. Hur ofta man bör gå på tandläkarundersökning vid vuxen ålder beror på hur stora problem man har med sina tänder.

Tillsammans med oss lägger vi upp en individuell behandlingsplan för dig. Det vanliga, om man inte har några större problem, är att man gör en undersökning per år. De vanligaste problemen är karies och tandlossning och det är viktigt att upptäcka detta i tid, därför rekommenderas man att gå på regelbundna besök hos sin tandläkare.

Innan en tandläkarundersökning

Du behöver inte förbereda dig på något speciellt sätt innan en tandläkarundersökning förutom att det såklart är bra om du har borstat tänderna lite extra noggrant.

Under tandläkarundersökningen

Vid undersökningen kontrollerar tandläkaren manuellt och med hjälp av röntgen om man har hål, hur tandköttet ser ut och om det finns risk för tandlossning. Vid besöket brukar tandläkaren även ta bort tandsten om det finns.

Om problem behöver åtgärdas

Om det visar sig att du har några problem som behöver åtgärdas, till exempel ett hål, kommer vi tillsammans fram till hur och när det skall åtgärdas.

Tandhygienist
hos Tandläkare Susanna Mellstrand i Enskede

Tandhygienisten jobbar framför allt preventivt, med andra ord så arbetar de med förebyggande munhälsa. Innan ett besök hos tandhygienist ...

Läs mer

Tandblekning
hos Tandläkare Susanna Mellstrand i Enskede

Ökad ålder och viss typ av livsmedel kan missfärga tänderna. Tandblekning är en vanlig behandling idag, här på mottagningen arbetar vi med h...

Läs mer

Bettskena
hos Tandläkare Susanna Mellstrand i Enskede

Om du vaknar upp med huvudvärk eller ömmande käkar kan det bero på att du biter ihop eller gnisslar med tänderna. Att gnissla betyder att...

Läs mer

Rotfyllning
hos Tandläkare Susanna Mellstrand i Enskede

När behövs en rotfyllning? En vanlig orsak till att en rotfyllning behövs är att pulpan (det som sitter inne i tanden) blivit infekterad,...

Läs mer
Frågor och svar

Fråga ställd 14:38 - 23 mar, 2017

Hej, Min flickvän har förstört sin tand efter ett kariesangrepp. Vi har varit till en annan tandläkare och de sa att det skulle kosta 8000 :- att laga. De föreslog tandprotes. Bilder på den skadade tanden: https://drive.google.com/open?id=0BxUjI9hYs77vMjlvQk1VY2UwTWM Har ni någon möjlighet att göra en billigare lagning? T.ex genom att putsa bort karies och därefter göra eventuell rotfyllning för att sedan laga ovanpå med plast som används vid mindre skador.

Tandläkare Susanna Mellstrand svarar:

Hej Adam! Jag vet inte hur hennes behandlingsperiod ser ut och hur mycket högkostnadsskydd hon har. Behöver tanden rotfyllas? Om ja, så behöver tanden en pelare och en krona och då är kostnaden 8000:- för den tanden rimlig. Vänliga hälsningar Tandläkare Susanna

Fråga ställd 09:51 - 11 nov, 2014

Hej, jag har en liten fyllning på min framtand. vad kostar det att byta ut den hos er?

Tandläkare Susanna Mellstrand svarar:

Hej! det beror på hur många ytor det är på tanden, och vilken tand. en ca kostnad 1000 - 1800kr. ring gärna oss på telefonnummer 08-6481853. MVH Eva Tandsköterska

Fråga ställd 22:35 - 10 nov, 2014

Hej! Jag undrar vad en undersökning kostar hos dig? Och även ett ca pris på att laga hål? Mvh Linda

Tandläkare Susanna Mellstrand svarar:

Hej! En undersökning kostar ca 830 kr, Lagning kostar olika beroende på vilken tand det är, och hur många ytor det är som behöver lagas på tanden. ca 1000 - 1600kr. MVH Eva Tandsköterska

Omdömen

Snittbetyg

5 / 5

Baserat på 4 omdömen

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

13 nov, 2017 David skrev:

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

9 aug, 2017 Josefin skrev:

Bästa tandläkaren! Kan varmt rekomendera henne till alla. Man längtar ju aldrig till att gå till tandläkaren men hon får en verkligen att slappna av med sin härliga personlighet under undersökningen.

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

10 maj, 2017 Simon skrev:

Susanna Mellstrand - en fantastisk tandläkare! Jag fick omvårdnad av det bästa kvalitet och vänligt bemötande. Efter besöket blev det ett enkelt och självklart val. Hon är min tandläkare! Starkt rekommenderar henne!!!

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

5 okt, 2015 Charlotte skrev:

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag : 08:00 - 16:00
Tisdag : 08:00 - 17:00
Onsdag : 08:00 - 16:00
Torsdag : 08:00 - 17:00
Fredag : 08:00 - 15:00 Gäller bara ojämna veckor.
Karta
klicka för att öppna
en interaktiv karta
Genom att använda Vården.se godkänner du att vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om cookies här.