Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

 • 073-999 29 88

Psykolog hos Familjemottagningen i Danderyd

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Vendevägen 90, plan 6, Danderyd - Visa på karta

Webbplats


Psykolog

Hos Familjemottagningen kan du få träffa en psykolog. Psykologen kan hjälpa dig eller din familj med olika typer av psykiska besvär.

Vad gör en psykolog?

En psykolog arbetar med att utreda, ställa diagnos och behandla olika psykiska svårigheter, ofta genom samtalsterapi. Vi på Familjemottagningen kan hjälpa både barn och vuxna och erbjuder terapi, rådgivning och stöd.

När ska jag vända mig till en psykolog?

En psykolog kan hjälpa dig med en rad olika psykiska besvär. Det är till exempel vanligt att man söker sig till en psykolog vid:

 • Oro
 • Ångest
 • Nedstämdhet
 • Stress
 • Fobier
 • Relationsproblem

Varmt välkommen att kontakta Familjemottagningen om du vill prata med en psykolog!

Informationen uppdaterades 17 april 2020 av Vården.se

Om Familjemottagningen

Snittbetyg på omdömen

5,0

Baserat på 1 omdöme

Lämna omdöme

Välkommen till Familjemottagningen!

Befinner du dig i kris, lider av ångest eller behöver få hjälp med problem kopplat till dina relationer? Du kan vända dig till Amanda om du eller ditt barn lider av psykisk ohälsa. Amanda erbjuder både korta samt längre samtalsserier och tar emot utan lång väntetid.

Privat psykoterapimottagning

Familjemottagningen är en privat mottagning som drivs av Amanda Hartman, legitimerad psykoterapeut. Hon välkomnar barn, unga, familjer och enskilda för samtalsterapi och familjesamtal. Amanda samverkar inom Familjemottagningen med andra professioner (psykolog, specialpedagog, KBT-terapeut och läkare) i syfte att vid behov kunna erbjuda en bred kompetens och hjälp. Samarbetet ger en trygghet då hjälp finns samlad på en och samma plats.

Det här kan du eller ditt barn få hjälp med:

 • Ångest
 • Nedstämdhet/depression
 • Kris
 • Relationsproblem
 • Problem kopplat till skola (t.ex. långvarig skolfrånvaro)

Psykoterapeut Amanda Hartman erbjuder:

 • Psykoterapi
 • Stödsamtal/rådgivning
 • Familjeterapi
 • Parterapi

Om Amanda Hartman

Amanda är socionom och leg. psykoterapeut/familjeterapeut, med lång erfarenhet av arbete med barn- och unga med social- och psykisk ohälsa samt av föräldrastöd/familjeterapi. Amandas psykoterapeutiska inriktning är psykodynamisk, systemisk/familjeterapeutisk och affektfokuserad. Hon har också gått påbyggnadsutbildning inom funktionell familjeterapi (FFT).

Hjälp utifrån dina/era behov

Både för unga och vuxna kan känslor av oro eller nedstämdhet komma, antingen smygande eller mera plötsligt. Amandas förhoppning är att kunna erbjuda hjälp och stöd innan måendet hunnit försämras. Att få god hjälp snabbt är viktigt.

Kontakten inleds med samtal där ni tillsammans hjälps åt att ringa in din/er situation. Du/ni får berätta vad ni önskar förändra och få hjälp med. Tillsammans formas mål för en fortsatt kontakt. Amandas förhoppning är att samtal ska bidra med hopp och en känsla av att förändring är möjlig. Ofta kan det räcka att träffas bara några få gånger men ibland känns det bra att veta att en terapeutisk kontakt får finnas över tid.

Amanda tar emot personer från hela Stockholmsområdet

Mottagningen ligger i Danderyd, nära kommunikationer, och det är enkelt att ta sig dit från till exempel Täby, Solna, Åkersberga och Mörby. Amanda välkomnar patienter från hela Stockholmsområdet, så tveka inte att kontakta henne för att boka in ett första samtal.

Varmt välkommen att kontakta Amanda och Familjemottagningen!

Informationen uppdaterades 17 april 2020 av Vården.se

Behandlingar hos Familjemottagningen

Psykoterapeut hos Familjemottagningen i Danderyd

Hos Familjemottagningen kan du få hjälp av Amanda Hartman som är legitimerad psykoterapeut. Vad innebär psykoterapi? Psykoterapi är en...


Familjerådgivning hos Familjemottagningen i Danderyd

Upplever du som förälder behov av stöd och rådgivning? Hos Familjemottagningen kan du få hjälp med frågor kring ditt föräldraskap och ditt b...


Familjeterapi hos Familjemottagningen i Danderyd

Känns det som ni tappat förståelsen för varandra eller präglas familjens vardag mest av konflikter? Då kan ni vända er till Familjemottagnin...


Ångest hos Familjemottagningen i Danderyd

Besväras du eller ditt barn av återkommande ångest? Hos Familjemottagningen och Amanda Hartman kan ni få hjälp med stöd och behandling. ...


Psykolog hos Familjemottagningen i Danderyd

Hos Familjemottagningen kan du få träffa en psykolog. Psykologen kan hjälpa dig eller din familj med olika typer av psykiska besvär. Vad ...


KBT hos Familjemottagningen i Danderyd

Hos Familjemottagningen erbjuder vi behandling med KBT. KBT står för kognitiv beteendeterapi och är en specifik metod inom psykoterapin. Met...


Karta - Vendevägen 90, plan 6, Danderyd

OmdömenSnittbetyg på omdömen

5,0
Baserat på 1 omdöme
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

12:59 - 08 jun, 2020 skrev:

Jag känner mig väldigt nöjd med mottagandet jag fått där jag har blivit hörd, fått prata ut samt fått hjälp med hur jag ska gå vidare.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


Frågor