Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

Ögonhälsoundersökning hos Synsam Avesta

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Kungsgatan 17, Avesta - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

 • Måndag - Fredag 09:00 - 18:00
 • Lördag 10:00 - 15:00

Ögonhälsoundersökning

Du kan göra en ögonhälsoundersökning hos oss på Synsam Avesta för att kontrollera din ögonhälsa.

Våra optiker undersöker hela ögat

En ögonhälsoundersökning är till för att göra en utförlig och noggrann analys av dina ögon för att se om det finns tidiga tecken på sjukdom. Detta gäller exempelvis eventuella åldersförändringar i ögat, som i ögats gula fläck. I en sådan undersökning ingår bland annat:

 • En mätning av trycket i ögat
 • En mätning av ögats synfält
 • En ögonbottenfotografering

När ska man göra en ögonhälsoundersökning?

Vi rekommenderar de över 40 år att gå på regelbundna hälsoundersökningar. Det gör det möjligt att upptäcka besvär med ögonen så tidigt som möjligt. Då har man chansen att upptäcka ifall du har någon av de tre vanligaste ögonsjukdomarna:

 • Grå starr
 • Grön starr

Åldersförändringar i gula fläcken

Finns tecken på någon av dessa skickar vår optiker en remiss till en ögonläkare, så att du får precis den hjälp du behöver.

Boka gärna en ögonhälsoundersökning hos oss på Synsam i Avesta redan idag!

Informationen uppdaterades 05 juni 2020 av Vården.se

Om Synsam Avesta

Välkommen till Synsam Avesta!

Du hittar vår välsorterade butik på Kungsgatan 17 i Avesta. Här kan du få hjälp med olika sorters synundersökningar av legitimerade optiker. Vi erbjuder glasögon, linser och tillbehör från välkända märken, och kan hjälpa både dig som behöver skaffa glasögon för första gången och dig som bara vill uppdatera din stil.

Boka tid för synundersökning hos legitimerade optiker

På Synsam Avesta hittar du kunniga, legitimerade optiker som kan hjälpa dig som vill testa din syn. Genom olika mätningar kan vi konstatera om du har något synfel som behöver korrigeras, och sedan hitta en bra lösning för dig. Synundersökning kan till exempel vara aktuellt om du:

 • Besväras av återkommande huvudvärk
 • Ofta har problem med trötta ögon
 • Har svårt att se på olika avstånd
 • Vill skaffa linser
 • Vill skaffa glasögon
 • Ska ta körkort

Hos oss är både unga och gamla välkomna, och vi hjälper dig utifrån just dina behov och önskemål.

Gör en ögonhälsoundersökning hos oss

Om du är orolig för din ögonhälsa, kan vi på Synsam Avesta utföra en ordentlig ögonhälsoundersökning. Detta rekommenderar vi till alla som fyllt 40 år. Då tittar vi på hela ögat för att upptäcka tecken på de tre vanligaste ögonsjukdomarna: grön starr, grå starr och åldersförändringar i gula fläcken.

Hitta dina nya glasögon hos oss

Våra rådgivare på Synsam Avesta kan hjälpa dig hitta rätt glasögon och välja bland bågar från många olika märken. Tillbehör, solglasögon, samt linsvätska hittar du också i vår butik. På Synsam erbjuder vi även abonnemanget Synsam Lifestyle, som gör att du kan hyra dina glasögon hos oss.

Trygghet hela första året

När du har gått hem med dina nya glasögon erbjuder vi på Synsam fortfarande stöd. Det kan hinna hända mycket under ett år, så om dina glasögon skulle gå sönder under de första 365 dagarna reparerar vi eller byter ut dem helt utan extra kostnad. Du är också välkommen tillbaka till oss för en kostnadsfri synundersökning, om du skulle märka att din syn försämrats ytterligare inom det första året.

Varmt välkommen att boka en tid hos Synsam Avesta på Kungsgatan redan idag!

Informationen uppdaterades 05 juni 2020 av Vården.se

Behandlingar hos Synsam Avesta

Synundersökning hos Synsam Avesta

Besväras du av trötta ögon och återkommande huvudvärk, eller upplever du problem med synen? Då är du välkommen att boka tid för en synunders...


Skaffa glasögon hos Synsam Avesta

Funderar du på om du behöver glasögon? Välkommen till oss på Synsam Avesta! Glasögon är till för att korrigera ditt synfel Har du svår...


Skaffa linser hos Synsam Avesta

Om du har ett synfel och inte kan eller vill ha glasögon, är linser ett bra alternativ. Hos Synsam i Avesta kan vi hjälpa dig! Så går det...


Ögonhälsoundersökning hos Synsam Avesta

Du kan göra en ögonhälsoundersökning hos oss på Synsam Avesta för att kontrollera din ögonhälsa. Våra optiker undersöker hela ögat En ...


Karta - Kungsgatan 17, Avesta

Omdömen