• Sök

  Sök

 • Jämför

  Jämför

 • Boka

  Boka

  Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

Synfel och ögonlaser

Logo Capio Medocular

Capio Medocular - Ale

På Capio Medocular kan vi lova dig trygga och säkra behandlingsmetoder för i stort sett alla typer av synfel. Oavsett om du är närsynt, översynt eller astigmatisk så kan du vara säker på att vi på Capio Medocular väljer den metod som är bäst lämpad för att korrigera just ditt synfel.

Vår långa erfarenhet och höga kirurgiska skicklighet är nyckeln till vår långa framgång. Capio Medocular fokuserar sedan drygt 25 år på högsta medicinska kvalitet och patienttillfredsställelse.

De flesta förknippar fortfarande ögonoperationer med ögonlaser. Men ögonlaser är bara en av flera metoder som finns numer för att åtgärda olika typer av synfel.

När det gäller ögonlaser så finns det egentligen bara två typer av behandlingsmetoder - LASIK och ytbehandling. På Capio Medocular använder vi det vedertagna namnen LASEK eller ELSA för ytbehandlingen, men det finns nästan lika många benämningar som det finns ögonlaserkliniker.

Vilken behandlingsmetod är bäst för dig - LASIK, LASEK/ELSA, ICL eller CLE/RLE? Våra specialister kan bedöma vilken metod som passar för just dig - ögonlaser eller linskirurgi. Tillsammans kan ni ta rätt beslut beroende på ditt synfel, dina ögon och dina personliga önskemål.

För att förenkla för dig så kan du numera på våra fasta kliniker, boka vissa av våra bedömningstider inför en eventuell synfelsbehandling direkt på nätet. Vid bedömningen, som utförs av optiker eller ögonsjuksköterska får du reda på om det är möjligt att operera ditt synfel.

Vem kan komma till undersökning?

 • Du ska vara minst 20 år
 • Haft stabil syn i minst 2 år
 • Inte ha/haft några kända ögonsjukdomar
 • Om du är kvinna ska du inte vara gravid eller amma

Innan en undersökning ska du vara utan mjuka linser i tre dygn.

Informationen uppdaterades 19 november 2013 av Vården.se

Pris

fr. 13 900 kr

per öga

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala - Visa på karta

Webbplats

Om Capio Medocular

Välkommen till oss på Capio Medocular. Här kan du dela med dig av dina erfarenheter av din operation, ställa frågor till oss eller våra vänner på loggen.

Vision

BBB - Bästa Bemötande och Behandling

Företagsfakta

Capio Medocular är en av Nordens största privata ögonkliniker. Vi är specialiserade på ögonoperationer och har ett brett utbud av operationstekniker som ögonlaser med LASIK och LASEK/ELSA och linskirurgiska metoder med ICL och CLE/RLE.

Vi opererar synfel som gråstarr, ålderssynthet, närsynthet, översynthet och astigmatism. Capio Medocular är den privata ögonklinik som har funnits längst i Sverige. Majoriteten av våra operationer utförs på uppdrag av den offentliga vården. Gråstarroperationer har vi utfört sedan 1988 och synfelskorrigerande operationer sedan 1992.

Kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala

Våra kliniker finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. I Örebro samarbetar vi med Ögonkirurgi c/o Synsam. All vår verksamhet är ISO-certifierad för kvalitet sedan 2005 och för miljö sedan 2009. Det är en trygghet för dig som patient.

Övriga behandlingar hos Capio Medocular

 • Grå starr

  fr. 350 kr Patientavgift. Privat finansiering 13 900 kr per öga.

  De flesta äldre drabbas förr eller senare av grå starr eller katarakt som sjukdomen också kallas. Idag behöver detta inte medföra några stör... Läs mer

 • ICL - en extra plastlins inuti ögat

  fr. 20 700 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

  ICL (Implantable Intraocular Contact Lens) är en mikrokirurgisk behandling utan laser för korrigering av närsynthet, översynthet och astigma... Läs mer

 • LASEK/ELSA - ögonlaserbehandling på ytan av hornhinnan

  13 900 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

  LASEK (Laser Epithelial Keratomileusis) eller ELSA (Excimer Laser Subepithelial Ablation), som metoden även kallas, är en vidareutvecklad fo... Läs mer

 • LASIK - ögonlaserbehandling inuti hornhinnan

  14 500 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

  LASIK (Laser ASsisted In situ Keratomileusis) är en behandlingsform som kombinerar kirurgi och ögonlaserbehandling. Med hjälp av en så ka... Läs mer

 • RLE / CLE - monofokal lins

  fr. 14 900 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

  RLE (Refractive Lens Extraction) eller CLE (Clear Lens Extraction), som metoden också kallas, är ett kirurgiskt ingrepp där ögats lins tas b... Läs mer

 • RLE/ CLE multifokal lins

  fr. 22 000 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

  Refractive Lens Exchange (RLE) - eller Clear Lens Extraction (CLE) - som man också kallar det, är en metod för korrigering av närsynthet, lå... Läs mer

Karta - Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala

Omdömen

Snittbetyg på omdömen

0,0

Baserat på 0 omdömen

Lämna omdöme
 • Vårdkvalitet
 • Tillgänglighet
 • Lokal och hygien
 • Information

Vanliga frågor

Är det något du undrar över går det bra att fråga vårdgivaren här.