Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

  • 020 - 22 00 02

RLE / CLE - monofokal lins hos Capio Medocular

Pris

fr. 14 900 kr

per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala - Visa på karta

Webbplats


RLE / CLE - monofokal lins

RLE (Refractive Lens Extraction) eller CLE (Clear Lens Extraction), som metoden också kallas, är ett kirurgiskt ingrepp där ögats lins tas bort och ersätts av en ny lins av plast.

Om en "vanlig" s.k. monofokal lins opereras in förloras förmågan att se bra på nära håll utan glasögon.

Moderna s.k. multifokala linser har blivit allt bättre och ger idag ökade möjligheter att behandla ålderssynthet, eftersom dessa linser medger god syn både på långt och på nära håll.

Behandling av synfel med RLE / CLE

Refractive Lens Exchange (RLE) - eller Clear Lens Extraction (CLE) - som man också kallar det, är en metod för korrigering av närsynthet, långsynthet, astigmatism och i viss mån ålderssynthet. Det är ett mikrokirurgiskt ingrepp som utförs på samma sätt som en gråstarroperation, d v s ögats naturliga lins tas bort och ersätts med en ny lins av plast.

Nackdelen är att patienten med den stela plastlinsen inte kan ackommodera längre (ögat förlorar sin naturliga förmåga att ställa in sig från långa till korta avstånd). RLE / CLE är därför en behandlingsmetod som lämpar sig för patienter från 45-50 år eller äldre, då den naturliga linsen ändå har nått en åldersbetingad stelhet som förhindrar normal ackommodation, vilket gör att man i alla fall behöver läsglasögon.

Multifokala linser

Om man vill få ett bra närseende vid RLE /CLE kan det uppnås på två sätt: monovision och multifokallins. Men med de nya multifokala linserna som, t ex ReSTOR, finns det idag helt andra möjligheter att behandla ålderssynthet eftersom dessa linser medger god syn både på långt och på nära håll.

Beprövad metod sedan 2004

Capio Medocular var den första klinik i Skandinavien som fick lov att använda ReSTOR-linserna och det har vi gjort sedan 2004, vilket innebär att vi har den längsta erfarenheten av RLE-operationer med multifokala ReSTOR-linser i Skandinavien. Själva tekniken RLE/CLE har vi på Capio Medocular utfört sedan slutet av 90-talet. Det är en trygghet för dig som patient att känna till detta.

Monovision

Vid monovision kommer ett öga se bra på långt håll och den andra linsen vara anpassad för mellanavstånd. Monovision används ibland med vanliga kontaktlinser. Båda metoderna kräver viss tillvänjning innan man lär sig utnyttja alla avstånd till fullo.

RLE / CLE är en beprövad korrigeringsmetod med få och små biverkningar. Inom Capio Medocular har vi utfört denna typ avbehandling sedan 1998. Operationen går snabbt (ca 10 minuter) och smärtfritt. Läkningstiden är kort och oftast ser man bra dagen efter ingreppet. Undantaget kan vara monovision och multifokallinserna där ögonen måste anpassa sig till olika avstånd.

Vi vill dock betona att det handlar om ett kirurgiskt ingrepp och som vid all kirurgi är det såväl oetiskt som omöjligt att lämna några absoluta garantier. Dina individuella förutsättningar vad gäller eventuella risker diskuteras alltid med din läkare.

Informationen uppdaterades 19 november 2013 av Vården.se

Om Capio Medocular

Välkommen till oss på Capio Medocular. Här kan du dela med dig av dina erfarenheter av din operation, ställa frågor till oss eller våra vänner på loggen.

Vision

BBB - Bästa Bemötande och Behandling

Företagsfakta

Capio Medocular är en av Nordens största privata ögonkliniker. Vi är specialiserade på ögonoperationer och har ett brett utbud av operationstekniker som ögonlaser med LASIK och LASEK/ELSA och linskirurgiska metoder med ICL och CLE/RLE.

Vi opererar synfel som gråstarr, ålderssynthet, närsynthet, översynthet och astigmatism. Capio Medocular är den privata ögonklinik som har funnits längst i Sverige. Majoriteten av våra operationer utförs på uppdrag av den offentliga vården. Gråstarroperationer har vi utfört sedan 1988 och synfelskorrigerande operationer sedan 1992.

Kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala

Våra kliniker finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. I Örebro samarbetar vi med Ögonkirurgi c/o Synsam. All vår verksamhet är ISO-certifierad för kvalitet sedan 2005 och för miljö sedan 2009. Det är en trygghet för dig som patient.

Informationen uppdaterades 19 november 2013 av Vården.se

Behandlingar hos Capio Medocular

Grå starr hos Capio Medocular

fr. 350 kr Patientavgift. Privat finansiering 13 900 kr per öga.

De flesta äldre drabbas förr eller senare av grå starr eller katarakt som sjukdomen också kallas. Idag behöver detta inte medföra några stör...


ICL - en extra plastlins inuti ögat hos Capio Medocular

fr. 20 700 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

ICL (Implantable Intraocular Contact Lens) är en mikrokirurgisk behandling utan laser för korrigering av närsynthet, översynthet och astigma...


LASEK/ELSA - ögonlaserbehandling på ytan av hornhinnan hos Capio Medocular

13 900 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

LASEK (Laser Epithelial Keratomileusis) eller ELSA (Excimer Laser Subepithelial Ablation), som metoden även kallas, är en vidareutvecklad fo...


LASIK - ögonlaserbehandling inuti hornhinnan hos Capio Medocular

14 500 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

LASIK (Laser ASsisted In situ Keratomileusis) är en behandlingsform som kombinerar kirurgi och ögonlaserbehandling. Med hjälp av en så ka...


RLE / CLE - monofokal lins hos Capio Medocular

fr. 14 900 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

RLE (Refractive Lens Extraction) eller CLE (Clear Lens Extraction), som metoden också kallas, är ett kirurgiskt ingrepp där ögats lins tas b...


RLE/ CLE multifokal lins hos Capio Medocular

fr. 22 000 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

Refractive Lens Exchange (RLE) - eller Clear Lens Extraction (CLE) - som man också kallar det, är en metod för korrigering av närsynthet, lå...


Synfel och ögonlaser hos Capio Medocular

fr. 13 900 kr per öga

På Capio Medocular kan vi lova dig trygga och säkra behandlingsmetoder för i stort sett alla typer av synfel. Oavsett om du är närsynt, över...


Karta - Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala

Omdömen


Frågor